Şimdi Ara

ACER K11-DLP ile LG HS201 arasinda ne fark var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kalite ozellik vs... daha dogrusu lgnin incelemelerini gordum ama acer hakkinda hic bilgi bulamadim boyut olarak acer daha bir tasinabilirlik ozelligi var ben boyutlari olarak acer almayi dusunuyordum ama lgnin goruntu kalitesine bayildim ama acerin kalitesi hakkinda hic bir fikrim yok bu konuda bana yardimci olabilirmisiniz ?

ACER K11-DLP

LG HS201

2 modelinde ozellikleri ayni ikiside 200lumen, 2000:1 ve 30.000 saat genel ozellikleri yani bunun disinda goruntu nasil tabi!

lgyi bilmiyorum ama acerde bide uzaktan kumanda,usb giris ve sd kart okuyucu yuvasi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeoharuka -- 25 Eylül 2010; 16:30:42 >

• Bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum, nedense lg fanatizmi hat safhada ve acerla ilgili en ufak yorum yok. Oysaki özelliklere bakıldığında acerın lgye nazaran 858x600 çözünürlüğü, sd kart slotu gibi üstünlükleri var. Mediaplayer kapasitesi hakkında bilgim yok fakat eğer mkv oynatabiliyorsa lgye bayağı fark atmış bir cihaz konumuna gelecektir kanımca.
    Kullanan biri yorumlarsa bende çok sevinecem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oaston

Bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum, nedense lg fanatizmi hat safhada ve acerla ilgili en ufak yorum yok. Oysaki özelliklere bakıldığında acerın lgye nazaran 858x600 çözünürlüğü, sd kart slotu gibi üstünlükleri var. Mediaplayer kapasitesi hakkında bilgim yok fakat eğer mkv oynatabiliyorsa lgye bayağı fark atmış bir cihaz konumuna gelecektir kanımca.
    Kullanan biri yorumlarsa bende çok sevinecem..
    bende okula almak için bu iki cihaz arasında kaldım. sonunda acer almaya karar verdim üzerinde usb olması dolayısıyla... diğer özellikleri çok yakın... acer henüz çok yeni olduğu için sanırım fazla yorum yapılmamış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogretay
    bende okula almak için bu iki cihaz arasında kaldım. sonunda acer almaya karar verdim üzerinde usb olması dolayısıyla... diğer özellikleri çok yakın... acer henüz çok yeni olduğu için sanırım fazla yorum yapılmamış...

Lg'de de usb girisi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theraptorx

quote:

Lg'de de usb girisi var.

Alıntıları Göster
    evet ondada varmış. iyi güzelde bide fikir verseydiniz hangisini alalım ölese ...

• quote:

evet ondada varmış. iyi güzelde bide fikir verseydiniz hangisini alalım ölese ...

Alıntıları Göster
    LG 201 epey begenilen bir model. Incelemesi bu forumda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theraptorx

LG 201 epey begenilen bir model. Incelemesi bu forumda var.

Alıntıları Göster
    Bugünkü müthiş vatan indirimine dayanamadım ve sonunda gidip acer k11'i aldım. Kazandığım puanları düştüğümde alet bana 670 tl gibi süper bir rakama gelmiş oldu.
    Gelelim yorumuma; bence isabetli bir tercih oldu tam düşündüğüm gibi beni hayal kırıklığına uğratmadı. Soluk sarı renkteki duvarımda bile karanlıkta süper, normal-loş ışık performansı da gayet yeterli. HD yayınlarda tam hd olmasada görüntü kalitesinin arttığı görülüyor. Kendi hoparlör sesi yeterli seviyede olmasına rağmen tek eksiğinin ses çıkışının olmaması diyebilirim, sanırım girişine bağlanan kaynaktan ses alınacağını düşündüklerinden olsa gerek fakat ben yinede kendi oynatıcısı olduğu için monoda olsa anfi bağlamak için bir ses çıkışı koymalarını beklerdim. Bu arada lgde ses çıkışı varmı onu bilmiyorum. Hafıza kartıyla video denemeleri yaptım avileri gayet akıcı oynatıyor, mkv ve bazı mp4leri çalıştırmadı. Denemedim ama açıklamasına göre mpeg ve h264leri oynatıyor. Fan sesi normal seviyede ve rahatsız edici değil. Kumandası heryerden çekiyor. Yaklaşık 4 metre uzaklıktan 2,5 metre yatay görüntü alıyorum. Sonuç olarak kesinlikle tavsiye ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bugünkü müthiş vatan indirimine dayanamadım ve sonunda gidip acer k11'i aldım. Kazandığım puanları düştüğümde alet bana 670 tl gibi süper bir rakama gelmiş oldu.
    Gelelim yorumuma; bence isabetli bir tercih oldu tam düşündüğüm gibi beni hayal kırıklığına uğratmadı. Soluk sarı renkteki duvarımda bile karanlıkta süper, normal-loş ışık performansı da gayet yeterli. HD yayınlarda tam hd olmasada görüntü kalitesinin arttığı görülüyor. Kendi hoparlör sesi yeterli seviyede olmasına rağmen tek eksiğinin ses çıkışının olmaması diyebilirim, sanırım girişine bağlanan kaynaktan ses alınacağını düşündüklerinden olsa gerek fakat ben yinede kendi oynatıcısı olduğu için monoda olsa anfi bağlamak için bir ses çıkışı koymalarını beklerdim. Bu arada lgde ses çıkışı varmı onu bilmiyorum. Hafıza kartıyla video denemeleri yaptım avileri gayet akıcı oynatıyor, mkv ve bazı mp4leri çalıştırmadı. Denemedim ama açıklamasına göre mpeg ve h264leri oynatıyor. Fan sesi normal seviyede ve rahatsız edici değil. Kumandası heryerden çekiyor. Yaklaşık 4 metre uzaklıktan 2,5 metre yatay görüntü alıyorum. Sonuç olarak kesinlikle tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    Aşağıdaki örnek acer k11 projeksiyon görüntülerini savasserter hocamın isteği üzerine çektim. Fikir vermesi açısından, yaklaşık 4 metre uzaklıktan 250 ekran(100 inç) görüntü, perde yok direk sarı renkte duvara yansıtılmış normal ayarlarda..

1. görüntü 500 wattlık ışık gücünde (gün ışığına yakın)
    2. görüntü 100 wattlık ışık gücünde (loş denemez)
    3. görüntü karanlıkta

• quote:

Aşağıdaki örnek acer k11 projeksiyon görüntülerini savasserter hocamın isteği üzerine çektim. Fikir vermesi açısından, yaklaşık 4 metre uzaklıktan 250 ekran(100 inç) görüntü, perde yok direk sarı renkte duvara yansıtılmış normal ayarlarda..

1. görüntü 500 wattlık ışık gücünde (gün ışığına yakın)
    2. görüntü 100 wattlık ışık gücünde (loş denemez)
    3. görüntü karanlıkta

Alıntıları Göster
    bende okul için 2 tane acer k11 aldım...henüz ürünler gelmedi gelsin bakalım ...

• quote:

bende okul için 2 tane acer k11 aldım...henüz ürünler gelmedi gelsin bakalım ...

Yazık olmuş hocam. Bu makina okulda kullanılır mı hiç!
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgeolun

quote:

Yazık olmuş hocam. Bu makina okulda kullanılır mı hiç!

Alıntıları Göster
    aslında görüntüleri fena değil. bizim okullardaki projeksiyonlarında genelde bu kadar. tabii 1500 saat falan kullanılmış olanlar. bunun avantajı heryere rahatça taşınabilmesi. bugünlerde havalar baya kapalı perdeleri kapattıkmıda işgörebilir gibi duruyor. sınıfımdaki projeksiyonun miyadı doldu daha düzgün kullanamadım bile. valla niyetine girdim hadi hayırlısı. sayın meslektaşım makineler gelip denediğinizde sonuçları paylaşırsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_uar

aslında görüntüleri fena değil. bizim okullardaki projeksiyonlarında genelde bu kadar. tabii 1500 saat falan kullanılmış olanlar. bunun avantajı heryere rahatça taşınabilmesi. bugünlerde havalar baya kapalı perdeleri kapattıkmıda işgörebilir gibi duruyor. sınıfımdaki projeksiyonun miyadı doldu daha düzgün kullanamadım bile. valla niyetine girdim hadi hayırlısı. sayın meslektaşım makineler gelip denediğinizde sonuçları paylaşırsanız sevinirim.

Alıntıları Göster
    30000 saat ve indirimi hesaba katarsak hiçde yazık olmadı gayet karlı , kaliteli ve uzun vadeli bir alış veriş oldu

• quote:

30000 saat ve indirimi hesaba katarsak hiçde yazık olmadı gayet karlı , kaliteli ve uzun vadeli bir alış veriş oldu

Alıntıları Göster
    bu arada lg de ses çıkışı var fakat kullanan bir tanıdığım ses problemleri yaşadığını sölediğinden acer k11 i tercih ettim.
  • quote:

bu arada lg de ses çıkışı var fakat kullanan bir tanıdığım ses problemleri yaşadığını sölediğinden acer k11 i tercih ettim.

Alıntıları Göster
    merhaba..bende acer K11 projektör aldım..görüntüsü hoşuma gitti ama tek sıkıntım ses çıkışı olmaması..acaba cihaza 5+1 hoparlörleri bağlamak mümkünmüdür?..bildiğiniz herhangibir yöntem varmıdır?..yoksa filmleri sadece laptoptan yada dvd player dan izlemek zorundamı kalacaz?:((
    teşekkürler..iyi bayramlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: tos-hiba

merhaba..bende acer K11 projektör aldım..görüntüsü hoşuma gitti ama tek sıkıntım ses çıkışı olmaması..acaba cihaza 5+1 hoparlörleri bağlamak mümkünmüdür?..bildiğiniz herhangibir yöntem varmıdır?..yoksa filmleri sadece laptoptan yada dvd player dan izlemek zorundamı kalacaz?:((
    teşekkürler..iyi bayramlar

Alıntıları Göster
    en iyiside o olur zaten bilgisayarın ses kartı ile bu cihazdaki bir olamayacaktır. dolayısı ile film izlemek için laptop kullanmanız daha doğru olacaktır.
    cihaz anladığım kadarı ile ofis ve iş yerlerinde sunumlara yönelik hazırlanmış. eğlence sektörü için değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

en iyiside o olur zaten bilgisayarın ses kartı ile bu cihazdaki bir olamayacaktır. dolayısı ile film izlemek için laptop kullanmanız daha doğru olacaktır.
    cihaz anladığım kadarı ile ofis ve iş yerlerinde sunumlara yönelik hazırlanmış. eğlence sektörü için değil.

Alıntıları Göster
    acer k11 alıp ps3 için kullanacağım, görüntüyü hdmi'dan verip ses çıkışınıda ps3'ün s-video çıkışından stereo hoparlörlere vereceğim.

size bir sorum olacak, benim gözlerde problem var,
    karanlıkta tv veya monitöre uzun süreli bakamıyorum rahatsız ediyor
    projeksiyon geride duracak. duvardaki ışık rahatsız edermi?
    duvarın/perdenin yansıtıcı veya mat olması bişey değiştirirmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: agarip

acer k11 alıp ps3 için kullanacağım, görüntüyü hdmi'dan verip ses çıkışınıda ps3'ün s-video çıkışından stereo hoparlörlere vereceğim.

size bir sorum olacak, benim gözlerde problem var,
    karanlıkta tv veya monitöre uzun süreli bakamıyorum rahatsız ediyor
    projeksiyon geride duracak. duvardaki ışık rahatsız edermi?
    duvarın/perdenin yansıtıcı veya mat olması bişey değiştirirmi?

Alıntıları Göster
    750-800TL arasına alınabilecek en iyi led projektör.Aldım ve çok memnunum.
    Eksikleri: Üzerinde 2 fan var ve sesi rahatsız edici olabiliyor.Ekstra ses çıkışı yok.
    Eğer HDMİ çıkışlı Multimedia oynatıcınız varsa tadından yenmez.Aşırı ısınma derdi yok.Kumandası her açıda başarılı iletiyor.
    Duvar renk seçeneği var.Duvarım kum beji.Perdeye hiç gerek yok.Fonksiyonları ve görüntüsü Hs201'den daha iyi.
    Yarı kontrast ve ışık ayarında bile çok tatminkar görüntü alıyorum.2 metre görüntüde gayet iyi performans veriyor.Alt yazılar mükemmel görünüyor.
    Tavsiyem,kullanışlılık için tripodsuz kullanmayın.Bilgisayarı vga'dan bağlıyorum ve gom player kullanıyorum.Görüntü Lcd ekrana çok çok yakın.
    Avize ışığında renkler soluyor ama kenarda biryerde abajur kullanırsanız görüntüyü hiç olumsuz etkilemiyor.Tam karanlıktaysa mükemmel.
    Kısacası beklediğimden iyi çıktı.Evinizde sinema ortamı isteyenler için ideal.Aksıran yok tıksıran yok,önde kafa seyretmek yok.Tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: soran2

Eksikleri: Üzerinde 2 fan var ve sesi rahatsız edici olabiliyor.Ekstra ses çıkışı yok.
    Eğer HDMİ çıkışlı Multimedia oynatıcınız varsa tadından yenmez.Aşırı ısınma derdi yok.Kumandası her açıda başarılı iletiyor.
    Duvar renk seçeneği var.Duvarım kum beji.Perdeye hiç gerek yok.Fonksiyonları ve görüntüsü Hs201'den daha iyi.
    Yarı kontrast ve ışık ayarında bile çok tatminkar görüntü alıyorum.2 metre görüntüde gayet iyi performans veriyor.Alt yazılar mükemmel görünüyor.
    Tavsiyem,kullanışlılık için tripodsuz kullanmayın.Bilgisayarı vga'dan bağlıyorum ve gom player kullanıyorum.Görüntü Lcd ekrana çok çok yakın.
    Avize ışığında renkler soluyor ama kenarda biryerde abajur kullanırsanız görüntüyü hiç olumsuz etkilemiyor.Tam karanlıktaysa mükemmel.
    Kısacası beklediğimden iyi çıktı.Evinizde sinema ortamı isteyenler için ideal.Aksıran yok tıksıran yok,önde kafa seyretmek yok.Tavsiye ederim.

K11 mi aldınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: asker1695

quote:

K11 mi aldınız?

Evet,tavsiye ederim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asker1695

quote:

K11 mi aldınız?

Evet,tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    vatanda suan
    k11 860TL
    hs201 970TL

kafam karıştı hangisini alıcaz? özellikleri nerdeyse 1e1aynı
    eğer denilen doğruysa lg nin duvara yakın kullanılıyor olması benim icin avantaj sadece ev icinde kullanılacak..

k11in uzerinde fazladan sd kart girisi var sanırım lgde yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.