Şimdi Ara

ACER KULLANICILARI ve MERAKLILARI DERNEĞİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
403
Cevap
0
Favori
61.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • acer cı arkadaşlar, Acer Notebook TM4104LCi için ne düşünüyorsunuz...gold.com da belek için 256 yazıyor 400mhz, pcdepo da 512 533 mhz yazıyor . hangisi doğru arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmelcan -- 22 Ocak 2006 13:38:33 >
  • acer Aspire 9504WSMI yorum yapın alıyım mı ya bi türlü cewap bulamadım yaw hp pavillion 4289 mı acer 9504wsmi mi
  • ACER TM 4062WLMİ almayı düşünüorm sizce nası bi makine bu? Yerine Fujitsu-Siemens almayı düşünüordm ama kendi işyerimizde ve bikaç arkadaşımda acer war gercekten begeniorm ama diğeri de acer a donanim olarak biraz fark atıor. (pek deil)

Bu makine de NFS U2 oynanır mı? Yada 1000-1100$a başka bi öneriniz war mı?

Bide pil ömründe 2sa yazıor? Bi yanlışlık war galiba? Acerlar bu kadar az gitmez diye biliyorum..

ACER TM 4062WLMİ özellikler

* Chipset/Platform Intel® 915GM Express chipset / Intel® Centrino™ Mobil teknolojisi
    * Desteklenen İşlemciler Intel Pentium M 740 işlemci, 1.73GHz, 2MB L2 cache, 533MHz FSB *
    * LCD Ekran 15.4? WXGA Geniş Ekran TFT LCD, 1280x800 çözünürlük, 16.7 milyon renk
    * Grafik Kartı Intel® Media Graphics 900 paylaşımlı maks. 128MB DDR 3D video bellek
    * Sistem Belleği 512MB (2*256) DDR-II 533MHz (maksimum 2048MB, 2 adet bellek yuvası ile)
    * Sabit Disk (HDD) 60GB Ultra ATA 100 - Uyumlu İşletim Sistemi MS Windows XP Home Türkçe *
    * Optik Sürücü DVD Dual Double Layer (DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, CD-RW, DL DVD+R)
    * Ses Sistemi (Audio) MS Sound uyumlu ses sistemi, bütünleşik STEREO hoparlör ve mikrofon
    * İletişim Arabirimleri Entegre 56K ITU V.92 data/faks modem, Wake-on-Ring
    * Entegre 10/100 Mbps fast ethernet, Wake-on-LAN - Entegre Intel® PRO Wireless 2200BG 802.11b/g WLAN kablosuz ağ desteği, Wi-Fi
    * I/O Arabirimleri * Modele bağlı olarak konfigürasyon değişebilir. ** Kullanım özelliklerine göre değişebilir.
    * PCMCIA / RJ-45 / RJ-11 / USB 2.0 : 1 adet Type II + 1 adet + 1 adet + 3 adet
    * VGA out / S-Video TV-out : 1 adet / Yok
    * LINE-IN / LINE-OUT : 1 adet (mikrofon için) + 1 adet (kulaklık ve harici hoparlör için)
    * Ebat / Ağırlık G:364 x D:279 x Y:33.9 / 38.9 mm; 2.94kg (DVD/CD-RW sürücü dahil) *
    * Güç Kaynağı / Adaptör 4 cell 30W Li-Ion pil; 3-pin 65W AC adaptör
    * Pil Ömrü / Şarj Süresi 2 saat pil ömrü / 2.5 saat hızlı şarj ve 3.5 saat çalşırken şarj süresi **
    * Klavye / Mouse 85 tuşlu Türkçe Q klavye / Touchpad scroll mouse ** Türkçe F klavye opsiyonu
    * Yazılımlar (software) Norton Anti Virus, Acer Manager, Power DVD, NTI CD-Maker, Adobe Acrobat, Recovery CD, GridVista
    * Sistem Uyumluluğu Mobile PC2001, ACPI 1.0b, DMI 2.0, Wi-Fi® ve CCX sistem uyumlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 22 Ocak 2006 14:23:49 >

• arkadaşlar bende de 4062WLMi var tke şikayetim ekran kartı, servisinde ekran kartı taktırma durumu var mı?? ve x700 ya da x300 ün performansı nasıl??
  • quote:

Orjinalden alıntı: punk89

arkadaşlar bende de 4062WLMi var tke şikayetim ekran kartı, servisinde ekran kartı taktırma durumu var mı?? ve x700 ya da x300 ün performansı nasıl??

Arkadaşım aynı soruyu bende sordum x700 ün performansı x300 ü 3 e katlar fiyatıda bi okadar artar dediler.Artık bilmiyorum ne kadar doğru.Ama ben x300 kullanıyorum gayet memnunum daha canımı sıkan bi durumla karşılaşmadım.Karşılaşırsam yazarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasanyuceer

ACER TM 4062WLMİ almayı düşünüorm sizce nası bi makine bu? Yerine Fujitsu-Siemens almayı düşünüordm ama kendi işyerimizde ve bikaç arkadaşımda acer war gercekten begeniorm ama diğeri de acer a donanim olarak biraz fark atıor. (pek deil)

Bide pil ömründe 2sa yazıor? Bi yanlışlık war galiba? Acerlar bu kadar az gitmez diye biliyorum..

ACER TM 4062WLMİ özellikler

* Chipset/Platform Intel® 915GM Express chipset / Intel® Centrino™ Mobil teknolojisi
    * Desteklenen İşlemciler Intel Pentium M 740 işlemci, 1.73GHz, 2MB L2 cache, 533MHz FSB *
    * LCD Ekran 15.4? WXGA Geniş Ekran TFT LCD, 1280x800 çözünürlük, 16.7 milyon renk
    * Grafik Kartı Intel® Media Graphics 900 paylaşımlı maks. 128MB DDR 3D video bellek
    * Sistem Belleği 512MB (2*256) DDR-II 533MHz (maksimum 2048MB, 2 adet bellek yuvası ile)
    * Sabit Disk (HDD) 60GB Ultra ATA 100 - Uyumlu İşletim Sistemi MS Windows XP Home Türkçe *
    * Optik Sürücü DVD Dual Double Layer (DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, CD-RW, DL DVD+R)
    * Ses Sistemi (Audio) MS Sound uyumlu ses sistemi, bütünleşik STEREO hoparlör ve mikrofon
    * İletişim Arabirimleri Entegre 56K ITU V.92 data/faks modem, Wake-on-Ring
    * Entegre 10/100 Mbps fast ethernet, Wake-on-LAN - Entegre Intel® PRO Wireless 2200BG 802.11b/g WLAN kablosuz ağ desteği, Wi-Fi
    * I/O Arabirimleri * Modele bağlı olarak konfigürasyon değişebilir. ** Kullanım özelliklerine göre değişebilir.
    * PCMCIA / RJ-45 / RJ-11 / USB 2.0 : 1 adet Type II + 1 adet + 1 adet + 3 adet
    * VGA out / S-Video TV-out : 1 adet / Yok
    * LINE-IN / LINE-OUT : 1 adet (mikrofon için) + 1 adet (kulaklık ve harici hoparlör için)
    * Ebat / Ağırlık G:364 x D:279 x Y:33.9 / 38.9 mm; 2.94kg (DVD/CD-RW sürücü dahil) *
    * Güç Kaynağı / Adaptör 4 cell 30W Li-Ion pil; 3-pin 65W AC adaptör
    * Pil Ömrü / Şarj Süresi 2 saat pil ömrü / 2.5 saat hızlı şarj ve 3.5 saat çalşırken şarj süresi **
    * Klavye / Mouse 85 tuşlu Türkçe Q klavye / Touchpad scroll mouse ** Türkçe F klavye opsiyonu
    * Yazılımlar (software) Norton Anti Virus, Acer Manager, Power DVD, NTI CD-Maker, Adobe Acrobat, Recovery CD, GridVista
    * Sistem Uyumluluğu Mobile PC2001, ACPI 1.0b, DMI 2.0, Wi-Fi® ve CCX sistem uyumlu

pil süresi doğru.2 saat ,4 cell
    onun yerine benzer özellikteki şu laptopu öneririm:
    http://www.kocpa.com/asp/show_stock.asp?product=acer6

• Arkadaşlar size çok güzel bi pc buldum.Arkadaş elinde bi broşür bu nasıl bu nasıl derken aaa senin pc den dedi merak ettim baktım aspire 1694wlmi den bahsediyo.Özelliklerinde ise bence eksik yok.Çok muhteşem bi pc keşke daha önce görmüş olsaydım fiyatı da 1654 e göre 700 ytl kadar fark edio ama almışkende en iyisini almak gerektiğini düşünürsek bence hiç bişey.Artıları

X700 ekran kartı
    Kart okuyucu
    S_Video
    Kızılötesi
    Entegre Bluetooth
    IEEE1394 baglantısı

Forumlarda gördüğüm kadarıyla bir çok kişi ekran kartının x700 olmamasından ve kart okuyucu olmamasından yakınıyor.Alın işte size hepsinin oldugu bi pc.Bence eksiği yok(Resmi arkın elindeki broşürden çektim)

ACER KULLANICILARI ve MERAKLILARI DERNEĞİ

• Arkadaslar bu Acer in

-bellek kartı okuyuculu
    -pil ömrüde 4-5 saat giden
    -ekranı 15.4 olan
    -intel işlemcisi olan

bi modeli varmı , önerirmisiniz yani 1500 ytl civarı olan
  • 4062 için pil süresini telafi etmek adına gidip pil satın alınabilir mi yani böyle bir imkan var mıdır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: AdreNaline®

Arkadaşlar size çok güzel bi pc buldum.Arkadaş elinde bi broşür bu nasıl bu nasıl derken aaa senin pc den dedi merak ettim baktım aspire 1694wlmi den bahsediyo.Özelliklerinde ise bence eksik yok.Çok muhteşem bi pc keşke daha önce görmüş olsaydım fiyatı da 1654 e göre 700 ytl kadar fark edio ama almışkende en iyisini almak gerektiğini düşünürsek bence hiç bişey.Artıları

X700 ekran kartı
    Kart okuyucu
    S_Video
    Kızılötesi
    Entegre Bluetooth
    IEEE1394 baglantısı

Forumlarda gördüğüm kadarıyla bir çok kişi ekran kartının x700 olmamasından ve kart okuyucu olmamasından yakınıyor.Alın işte size hepsinin oldugu bi pc.Bence eksiği yok(Resmi arkın elindeki broşürden çektim)

ACER KULLANICILARI ve MERAKLILARI DERNEĞİ

artılarını yanlış yazmışsın bence.. tek artısı x700 grafik kartı

• dostum o bilgisayar en azından beni aşar ya.Bence daha ucuz ve güzel bir bilgisayar bulunabilir.
  • Arkadaşlar merhaba;
    Be uzun uğraşların ardından Acer a karar verip bir modelini almaya karar verdim. 5020 serisinden,5022 şu ana bana makul geliyor. Sizlerin bu konudaki düşüncelerinizi almadan önce, benim sorum HDD nin RPM bilgisi. Konuştupum farklı kaynaklar 5400 RPM bilgisi verirken, birçok yerde 4200 ilgisi ile de karşılaşıyorum. Gold Bilgisayar 100 GB 5400 diyor ancak artk neye karar vereceğimi bilmiyorum. İçinizde kullanan arkadaşlar var ise özellikle 5022 yi bilgi paylaşımında bulunurlarsa sevinirim.
    hepinize teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: shearforce

artılarını yanlış yazmışsın bence.. tek artısı x700 grafik kartı

Dostum tmm diğerlerinin benim için önemi yok aslında ben sadece işlemcisi ram i hdd i için aldım.Fakat forumda bazı arkadaşlar tutturmuşlar kart okuyucusuz s video suz laptop alınmaz diye.Onun için yazdım.Aslında düşününce s videonun pek bir önemi yok,kart okuyucuda usb olarak 15-35 ytl arasında değişiyor.Hatta üzerinde kart okuyucu olan bi klavye bile görmüştüm

BLUESTREAM arkadaşım sende haklısın sanki çok ucuz birşeymiş gibi konuştum.Fakat forumda bazı arkadaşlar tek makinada tüm özellikleri olsun istiyorlar.Hayliylede fiyatı uçuyor.

quote:

hasanyuceer
    ACER TM 4062WLMİ almayı düşünüorm sizce nası bi makine bu? Yerine Fujitsu-Siemens almayı düşünüordm ama kendi işyerimizde ve bikaç arkadaşımda acer war gercekten begeniorm ama diğeri de acer a donanim olarak biraz fark atıor. (pek deil)

Ustam grafik kartı paylaşımlı olmasaydı iyi olurdu zaten ram 512.Ramden yediğini düşünürsek geriye bir şey kalmıyor.Full detail kasar gibime geliyo fakat görüntü kalitesini düşürüp denersen belki olabilir.Bunun hakkında bişey söylemiyeyim.Şarzınında az gitmesinin sebebi pilin modelidir.Acer ların pili daha uzun gider xxx markanınki az diye birşey olamaz.Tamamen pil ile alakalı

quote:

NorthWolf
    Arkadaşlar merhaba;
    Be uzun uğraşların ardından Acer a karar verip bir modelini almaya karar verdim. 5020 serisinden,5022 şu ana bana makul geliyor. Sizlerin bu konudaki düşüncelerinizi almadan önce, benim sorum HDD nin RPM bilgisi. Konuştupum farklı kaynaklar 5400 RPM bilgisi verirken, birçok yerde 4200 ilgisi ile de karşılaşıyorum. **** 100 GB 5400 diyor ancak artk neye karar vereceğimi bilmiyorum. İçinizde kullanan arkadaşlar var ise özellikle 5022 yi bilgi paylaşımında bulunurlarsa sevinirim.
    hepinize teşekkürler.

Dostum benimde baktığım bi kaç sitede hhd i 60 gb ve 80 gb olarak gösteriyo.Rpm bilgiside tutarsız.Bence sen bu modeli yerinde görüp incele derim.

• Arkadaşlar bende aranıza katılayım bende 4 aydır, Acer Aspire 5014WMLİ notebook sahibiyim. Yanlız arkadaşlar, ilginç bir şey var, ben 4 ay önce bu notebook u Ankara Carefour dan aldım, bir kaç ay sonra arkadaşıma da almak için baktık ama hiç bir yerde 5014 yok, Ankara da bakmadığımız yer kalmadı, internetteki tüm alış veriş siteleri, bilgisayar siteleri vatan, gold, mavi, eksen, infronic, kont vs. baktık ama yok. Türkiye de yok bu aletten. Neden olabilir bu olay sizce. Neyse ben size 5014 WMLİ hakkında ki 4 aylık kullanımdan sonraki izlenimleri anlatayım.

Arkadaşlar bu notebook Acer ın diğer modellerine nazaran biraz daha ağır, 3.2kg ve pil süresi biraz daha kısa max 2.5 saat. Ama benim için bunların önemi olmadığı için ben bu notebook u tercih ettim, masaüstü gibi kullanıyorum notebook u genelde ve performans istiyorum.
    Performans kısmına gelince, şuanda sahip olduğum notebook la, son çıkan oyunları mesela most wanted i 1024*768 ayrıntılar full açık anti alising açık, takılmadan sorunsuz oynayabiliyorum. Denediğim diğer oyunlar, call of duty 2 , POP 3, FEAR, Age Of Empires 3 gibi oyunları yüksek çözünürlükte oynayabiliyorum. Ayrıca usb tv kartımdan yüksek çözünürlükte divx kayıt yaparken, bir yandan photoshop la uğraşıp biryandan web de geziniyorum mesela, bir dvd yi divx çevirirken bir yandan samsung digital dv video kameramdan görüntüleri pinnacle ile notebook a aktarıp montaj yapıyorum vs.vs. Bunları yazmamın sebebi, benim gibi yüksek işlemci gücüne ihtiyaç duyan arkadaşlara yardımcı olabilmek. Peki diyeceksiniz ki bunları yaparken bu notebook hiç ısınmıyor mu diyeceksiniz, tabi ki ısınıyor, klavye ile ekran arasındaki siyah bölümde harici ekran kartı için fazladan bir fan var, bu fan ve diğerfanlar bilgisayara biraz yüklendiğinizde güçlü bir şekilde çalışıyorlar, notebook ısısı işlemci ısısı çok zorladığınızda 75 dereceye kadar çıkıyor bazı cpu ısı ölçen programlara göre, tabi doğru ölçüyorlar mı bilemiyorum çünkü işlemci ısısı 75 derece gösterdiğinde mesela speed fan, ben 1-2 saat daha most wanted oynuyorum ama buna rağmen en ufak bir performans kaybı veya takılma yok sanırım notebook u bu şekilde ayarlamışlar. Birde dvd yazma performansından bahsedeyim, 4 aylık sürede 7-8 tane dvd yazdım, 1-2 tanesini dvd kalitesiz olduğu için biraz yavaş yazdı ama kaliteli bir media kullandığınızda problemsiz bir şelilde 8x hızlı dvd yazabilirsiniz.

Acer Aspire 5014 WMLİ

AMD Athlon64 3700+ (2.4 ghz)
    1 GB DDR400 Kingston ram
    100 Gb 5400rpm Hdd
    Ati mobility radeon x700 128mb pci express harici
    15.4 WXGA Crystal Bride Ekran (1280x800)
    Dual DVD-RW
    Wireless-Kızılötesi
    2*pcmcia - 4* Usb 2.0 - 1* 1394İE
    XP HOME SP2 lisanslı

• arkadaslar dernegimiz hayirli olsun.
    ben acer almadan once yurt disinda falan bi baya arastirma yaptim. dunya siralamasinda. dell ile birlikte ilk 2 de nitelendiriliyor. turkiyede infronic satis sonrasi hizmetlerde oldukca basarili. ben makineyi yurt disindan almistim burda ekranimda bir sikinti oldu 1 gunde yaptilar. uluslararasi garantisi ulkemizde de geciyor. ayrica toplam makine uyumu konusunda bence diger ureticilerden daha basarili urunler yapiyorlar. sanirim bunda cok laptop uretmenin etkisi var. (avrupa pazar payi birincisi).
    acer i merak edenlere soyluyorum. paraniza deger bana kalirsa.
    herkeze selam
  • Arkadaşlar,

Dell 6000 ($ 999) ile Acer 5024 ($ 1329) arasında kararsız kaldım.
    999-1329 aralığındaki fiyatlarda da uygun bazı Acer'lar buldum ama bu ikisi kadar performans+kalite/fiyat oranları bana yüksek görünmedi.
    Her ikisi de kendi fiyat dilimlerinde rakipsiz görünüyor. Bu notebook'lar varken, benzer fiyatlarda olan diğerlerini kim, neden alıyor anlayamıyorum.

Acer'a ihtiyacınız yok ama en azından Dell için Mavi'nin aşağıda verdiğim adresinden iki notebook'un ayrıntılarını görebilirsiniz.

http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/listele.php?s=XNywOzHEbsYNnIhB43BYrbIWE2orOM&no=88

Özellikle ekran parlaklığı ve buna bağlı göz sağlığı konusunda tereddütlerim var. Hangi ekran göz için daha uygundur bilemiyorum.
    Acer kullananlar ekranlarından memnunlar mı? 10 saat ekrana baktığınızda, gözünüzde bir rahatsızlık hissederek, "keşke parlak olmayan ekranım olsaydı" diyor musunuz?

Yorumlarınızı bekliyorum.

Not: Dell'in ekranı, normal bir lcd için epey kaliteli görünüyor.

• bilir kişilere benimde bir kaç sorum var,

acer 4062 yi aldığımda içinde iki tane batarya geldi, bir bataryayı taktım diğer bataryayı şarj edip çantama koydum yani yedekte duruyor, yedek batarya gelmesi bana normal gelmedi sizde de mi iki batarya geldi?,

ikinci olarak, kutudan recovery cd si gelmedi, siz de geldi mi?

üçüncüsü, asp uygulamaları için makinama iis bunun içinde windows xp professional kurmam gerekli şimdi makinamı formatlarsam, xp kurarken sıkıntı yaşayacağım gibi geliyor, çünkü elimde makinaya ait hiç bir cd yok ne yapmamı tavsiye edersiniz?

son olarak, makinayı aldığımda bir adet çanta bir de kablosuz optik mouse hediye geldi, mouse minik kırmızı renk everest model, iyi hoş da, tuşlarına tıklarken çok ses çıkartıyor, gıcık oldum, bana minik kablosuz tuşlarına basınca ses çıkarmayan sesiz bir mouse tavsiye eder misiniz?

şimdiden teşekkürler...

• Merhaba

Acer alırken hangi distribütör firmanın bayilerini önerirsiniz? Acer aspire 9504 ve ya 9502 almayı düşünüyorum. Infronic ve Kont acer in distribütörlüğünü yapıyor. Satış sonrası servis çok çok çok ama çok önemli atlanmaması gereken bir konu bence. Acer kullananlar olarak düşüncelerinizi yazarsanız çok yardımcı olursunuz.

Teşekkürler
  • kont da infronic de köklü firmalar.
    Ben infronic üzerinden aldım kendiminkini
  • arkadaşlar acer konusunda alacaklara tavsiye edermisiniz?+ ları ve - leri nelerdir?yorumlarınızı bekliyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.