Şimdi Ara

ACER KULLANICILARI ve MERAKLILARI DERNEĞİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
403
Cevap
0
Favori
61.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Mixenon

Arkadaşlar bende aranıza katılayım bende 4 aydır, Acer Aspire 5014WMLİ notebook sahibiyim. Yanlız arkadaşlar, ilginç bir şey var, ben 4 ay önce bu notebook u Ankara Carefour dan aldım, bir kaç ay sonra arkadaşıma da almak için baktık ama hiç bir yerde 5014 yok, Ankara da bakmadığımız yer kalmadı, internetteki tüm alış veriş siteleri, bilgisayar siteleri vatan, gold, mavi, eksen, infronic, kont vs. baktık ama yok. Türkiye de yok bu aletten. Neden olabilir bu olay sizce. Neyse ben size 5014 WMLİ hakkında ki 4 aylık kullanımdan sonraki izlenimleri anlatayım.

Arkadaşlar bu notebook Acer ın diğer modellerine nazaran biraz daha ağır, 3.2kg ve pil süresi biraz daha kısa max 2.5 saat. Ama benim için bunların önemi olmadığı için ben bu notebook u tercih ettim, masaüstü gibi kullanıyorum notebook u genelde ve performans istiyorum.
    Performans kısmına gelince, şuanda sahip olduğum notebook la, son çıkan oyunları mesela most wanted i 1024*768 ayrıntılar full açık anti alising açık, takılmadan sorunsuz oynayabiliyorum. Denediğim diğer oyunlar, call of duty 2 , POP 3, FEAR, Age Of Empires 3 gibi oyunları yüksek çözünürlükte oynayabiliyorum. Ayrıca usb tv kartımdan yüksek çözünürlükte divx kayıt yaparken, bir yandan photoshop la uğraşıp biryandan web de geziniyorum mesela, bir dvd yi divx çevirirken bir yandan samsung digital dv video kameramdan görüntüleri pinnacle ile notebook a aktarıp montaj yapıyorum vs.vs. Bunları yazmamın sebebi, benim gibi yüksek işlemci gücüne ihtiyaç duyan arkadaşlara yardımcı olabilmek. Peki diyeceksiniz ki bunları yaparken bu notebook hiç ısınmıyor mu diyeceksiniz, tabi ki ısınıyor, klavye ile ekran arasındaki siyah bölümde harici ekran kartı için fazladan bir fan var, bu fan ve diğerfanlar bilgisayara biraz yüklendiğinizde güçlü bir şekilde çalışıyorlar, notebook ısısı işlemci ısısı çok zorladığınızda 75 dereceye kadar çıkıyor bazı cpu ısı ölçen programlara göre, tabi doğru ölçüyorlar mı bilemiyorum çünkü işlemci ısısı 75 derece gösterdiğinde mesela speed fan, ben 1-2 saat daha most wanted oynuyorum ama buna rağmen en ufak bir performans kaybı veya takılma yok sanırım notebook u bu şekilde ayarlamışlar. Birde dvd yazma performansından bahsedeyim, 4 aylık sürede 7-8 tane dvd yazdım, 1-2 tanesini dvd kalitesiz olduğu için biraz yavaş yazdı ama kaliteli bir media kullandığınızda problemsiz bir şelilde 8x hızlı dvd yazabilirsiniz.

Acer Aspire 5014 WMLİ

AMD Athlon64 3700+ (2.4 ghz)
    1 GB DDR400 Kingston ram
    100 Gb 5400rpm Hdd
    Ati mobility radeon x700 128mb pci express harici
    15.4 WXGA Crystal Bride Ekran (1280x800)
    Dual DVD-RW
    Wireless-Kızılötesi
    2*pcmcia - 4* Usb 2.0 - 1* 1394İE
    XP HOME SP2 lisanslı

Aramıza hoşgeldin usta anlattıklarına göre makina tam bi canavar sistem özelliklerine baktım aslında benimkinden pek bi farkı yok bi ekran kartı iyi gözüküyo.Dediklerini bende denemiştim.DVD yazarken winampta müzik dinleyip photshop ile uğraşırken hafif hafif kasmalar oluyodu.Tahminimce photoshoptaki resmin boyutundan.3072x2340 çözünürlüğü olduğu için zorluyor makinayı.Ayrıca 1 ay içinde 20 üzerinde dvd yazdırdım 1 tanesi bozulmadı kasmadı.Dvd seçerken kaliteli media lar seçmeniz lazım.Ben verbatim kullanıyorum.Masaüstü dahil 230 üzeri dvd yazmışımdır 1 tane bozulan olduğunu hatırlamıyorum

quote:

akdeveli

Özellikle ekran parlaklığı ve buna bağlı göz sağlığı konusunda tereddütlerim var. Hangi ekran göz için daha uygundur bilemiyorum.
    Acer kullananlar ekranlarından memnunlar mı? 10 saat ekrana baktığınızda, gözünüzde bir rahatsızlık hissederek, "keşke parlak olmayan ekranım olsaydı" diyor musunuz?

Yorumlarınızı bekliyorum.

Not: Dell'in ekranı, normal bir lcd için epey kaliteli görünüyor.

Dostum dediğin süre kadar kalmadım ama gayet memnunum.Ekran parlaklığını kendin ayarlayabilirsin.Örneğin dışarıda güneşli hava varsa fulle ekran ışıgını gece karanlıkta kıs.Geceleyin hiç bir ışık olmadığında güneş gibi parlıyor ekran.Rahatsız edici seviyelere gelebiliyor.Ama çözümüde ekran parlaklığını azaltmak.Bu arada arkadaşlarda casper ,dell ve acerın travelmate serisinin çeşitli modellerini gördüm.Hiç birinin ekranı bu kadar kaliteli değil.Bilgisayar başındayken 30 derece yerinden oyna veya ekranı azcık indir kaldır görüntü bozuluyor.Renkler birbirine giriyor.Mavi renkler yeşil, kırmızı siyah gibi gözüküyor.İlkel ilk çıkan lcd ekranlar gibi gözüküyorlar.Onun için ekrana dik bakman lazım.Fakat bunda öyle değil nereden bakarsan bak net bir şekilde görebiliyorsun.Bununda parlak ekrandan olduğunu tahmin ediyorum.Çünkü hiç birinin ekranı parlak değil.Umarım yardımcı olmuşumdur.

quote:

meliksah16

bilir kişilere benimde bir kaç sorum var,

acer 4062 yi aldığımda içinde iki tane batarya geldi, bir bataryayı taktım diğer bataryayı şarj edip çantama koydum yani yedekte duruyor, yedek batarya gelmesi bana normal gelmedi sizde de mi iki batarya geldi?,

ikinci olarak, kutudan recovery cd si gelmedi, siz de geldi mi?

üçüncüsü, asp uygulamaları için makinama iis bunun içinde windows xp professional kurmam gerekli şimdi makinamı formatlarsam, xp kurarken sıkıntı yaşayacağım gibi geliyor, çünkü elimde makinaya ait hiç bir cd yok ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Şuan acer ı olan arkadaşların hiçbirinden 2 tane batarya çıkmadı herşey bitaneydi.Cd konusuna gelince bu eRecovery cd si pc için hayati önem taşıyor diyebiliriz.Acerın tüm yazılımları ve winxp bu cd ile kurulabiliyor.Cd-roma takıp restart atıyorsunuz yönergeleri izleyip 20 dakika içinde full kurulum yapabiliyorsunuz.Pc 0 mış gibi oluyor.Başka yolu yokmu derseniz bilemicem hiç denemedim.Sadeve eRecovery kullandım.

quote:

turu

Merhaba

Acer alırken hangi distribütör firmanın bayilerini önerirsiniz? Acer aspire 9504 ve ya 9502 almayı düşünüyorum. Infronic ve Kont acer in distribütörlüğünü yapıyor. Satış sonrası servis çok çok çok ama çok önemli atlanmaması gereken bir konu bence. Acer kullananlar olarak düşüncelerinizi yazarsanız çok yardımcı olursunuz.

Teşekkürler

Ben alırken infronic ten aldım.Servis ve garanti konusuna gelince hiç endişelenme.Çok yaygın bir servis ağları var.Hatta bizim acer bayii dell in teknik servisliğini bile yapıyor.

quote:

BLUESTREAM

arkadaşlar acer konusunda alacaklara tavsiye edermisiniz?+ ları ve - leri nelerdir?yorumlarınızı bekliyoruz.

Dostum daha hiç bir - sine rastlamadım.Bütün ihtiyaçlarımı karşılıyor.Bir keresinde şehirlerarası otobüste canım sıkıldı nfs under 2 oynamak istedi canım.Açtım oyunu full çözünürlük ve detayda canavar gibi çalışan oyun nedense kasmaya başlamıştı.Grafiklerin bi kaç yerini kurcalayınca düzelmişti.Sanırım bunu pilden yerken yapıyo bu - olabilir olmayabilir paylaşayım dedim. - sini görünce objektif olarak yazarımmerak etmeyin ama - sine ratlayan arkadaşlar varsa yazarlarsa sevinirim.Bizide bilgilendirmiş olurlar.Nedense herkez okuyo ama kimse cvp yazmıyo

Bu arada acer gerçekten kaliteli gayet şık ve ince çok yakışıklı duruyor.Ben de arkadaşlarda görüp aldım hepsininkinden iyi çıktı Ekranın böyle olduğunu bilmiyodum biraz şansa geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdreNaline® -- 27 Ocak 2006 18:47:31 >

• yukarıdaki sorularımdan anlaşılacağı üzere bir kaç gündür imzamdaki modeli kullanıyorum hiç bir eksisine henüz rastlamadım, ayrıca kutudan iki tane batarya geldi şansıma... bu baya bi +++ özellik bence :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: meliksah16

yukarıdaki sorularımdan anlaşılacağı üzere bir kaç gündür imzamdaki modeli kullanıyorum hiç bir eksisine henüz rastlamadım, ayrıca kutudan iki tane batarya geldi şansıma... bu baya bi +++ özellik bence :)

Kıskandım bak şimdi
  • arkadaşlar tuş takımı ve touch pad i nasıl?kimileri dandik diyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLUESTREAM

arkadaşlar tuş takımı ve touch pad i nasıl?kimileri dandik diyor.

Hyr hiç öle bi sorunla karşılaşmadım.Tuş takımı gayet esnek. Touchpad de hiç kilitlenmedi ayrıca ısınmıyo

ACER KULLANICILARI ve MERAKLILARI DERNEĞİ
  • ARKADASLAR BENDE BUGUN ACER 1402 WLMI SAHİBİ OLDUM ALETİ FAZLA İNCELEYEMEDİYSEMDE SUPERRRR...
    BENCE 1000 DOLAR CİwARİ notebook arayanlar kaçirmasin...
    1100 dolar + KDV hepsibilgisayar.com da...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaDAleX

ARKADASLAR BENDE BUGUN ACER 1402 WLMI SAHİBİ OLDUM ALETİ FAZLA İNCELEYEMEDİYSEMDE SUPERRRR...
    BENCE 1000 DOLAR CİwARİ notebook arayanlar kaçirmasin...
    1100 dolar + KDV hepsibilgisayar.com da...

Aramıza hoşgeldin dostum eh artık detaylı bi yorum yaparsın
  • Arkadaşlar performansı kafanızda canlansın diye yazıyorum.Most wanted ı kurdum başladım oynamaya full detail oyun biraz yavaş çalışıyo.Full detail yapıp world detaili azalttım normale döndü oyun fakat yoğun ormanlık alanlarda ve bulutlu kapalı havalarda can sıkıcı bi şekilde kasıo.

- si ne diye soran arkadaşlara:Sanırım ekran kartından dolayı oluyo hiç x700 olan bi makina kullanmadığım için kesin birşey söylemiyeyim.

Bu arada mw ı sevmedim nedense.Animasyonları güzel yapmışlar fakat nedense under2 daha çekici gelio bana
  • quote:

Orjinalden alıntı: by kara

ÇEKK 1.5 ACER PARLAK CAMLI OLSUNNNN
    ARKADAŞLAR AÇICAMM AÇIM DEDİMM VE AÇTIMM

TÜM ACERLILARIN DERNEĞİİİ

MERAKLILARIDA UNUTMADIKK!!!

BUYRUNN BURDANN YAKINNN

YORUMMLAR EKLENSİNNNNNNNNNNNNNN

bizde merak ediyorduk niye Acer in bir derneği yok diye..... hep beliyorduk seni..........çok sabırsızdık..... ümidimiz kırılmaz üzereydi...... çaresizdik.....yapayalnız kalmıştık.....herkez seni arıyordu..... derken sen çıktın ortaya sen.......tamam buldum sen seçilmiş olmalısın evet evet sen seçilmiş olmalsın....nerede kaldın ey acerli aç artık şu derneği de kurtulalım demiştik.......
    ne mutlu acerli olana hehehehe.....

arkadaşlar şaka bir tarafa da forumlarınızı okudum gerçekten çok güzel şeyler paylaşıyorsunuz....bu arada dell sahibleri de istifade ediyor sayenizde....eğer bütçemi biraz daha zorlasaydım acer benim için kaçınılmaz olurdu....

• Arkadaşlar ocağın 20si yani geçen cuma Acer 1654 ü pcdepodan sipariş ettim adamlar hala getirmedi ohaaa diyorum başkada bişey demiyorum çüş yani yaaa paranla rezil oluyorsun
  • Bu arada 1654 ü kullanan programcılara bi sorum var ben programlayla uğraşıyorum ekranın 15.4'' olması programcılar için tavsiye edilmiyor... Siz bi sorun yaşadınızmı üründen?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ...:LaDrE:...

Bu arada 1654 ü kullanan programcılara bi sorum var ben programlayla uğraşıyorum ekranın 15.4'' olması programcılar için tavsiye edilmiyor... Siz bi sorun yaşadınızmı üründen?

ben programcıyım ve 15.4 kullanom gayet de memnunum Visual IDE lerde özellikle çok iyi oluo, kod yazacaın alan genişlemiş oluo.. öle saçma bişe varmı ya nası tavsiy edilmio..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ...:LaDrE:...

Bu arada 1654 ü kullanan programcılara bi sorum var ben programlayla uğraşıyorum ekranın 15.4'' olması programcılar için tavsiye edilmiyor... Siz bi sorun yaşadınızmı üründen?

Tahminimce 15.4" deilde parlak ekran olması tavsiye edilmiyordur.Programcılık çok dikkat gerektiren bi iş oldugu için tamamiyle ekrana odaklanırsın gözlerin yorulur bozulur gibilerinen demişlerdir.Bu arada benimkisi 3 iş günü içerisinde gelmişti
  • ARKADASLAR SELAM...
    BEN YUKARDA acer1402 aldim yazmısım sanırım

ewet 4102WLMI aldım heryere 1402 yazmısım....testleride yaptim yorumlarimi da yazacagim...az sooora
  • Arkadaşlar sizden bi yardım istiycem.
    en az 1 gb ram i olan, 2.0 ghz işlemci hızı olan, 128 mb paylaşımsız ekran kartı olan ve en az 60 gb kapasitesi ve 5400 rpm hızı olan bir acer laptop var mı? Öncelik acer ama başka bir firma da olabilir. Yardım ederseniz çok sevineceğim.....
  • wardir pc depoya bakiwer 1 zahmet....
  • quote:

Orjinalden alıntı: acapunco

Arkadaşlar sizden bi yardım istiycem.
    en az 1 gb ram i olan, 2.0 ghz işlemci hızı olan, 128 mb paylaşımsız ekran kartı olan ve en az 60 gb kapasitesi ve 5400 rpm hızı olan bir acer laptop var mı? Öncelik acer ama başka bir firma da olabilir. Yardım ederseniz çok sevineceğim.....

Aspire 1654

Madalex bi kaçtane de resim koysana yorumlarla beraber?
  • Millet ya ben hala 1654 ü bekliyorum ....
    neyse gelir inşallah benim 1654 cüler bi sorum var bu makinanın ses kartı kalitelimi yani bu alete 4.1 5.1 bir sistem taksak iyi netice alabilirmiyiz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: acapunco

Arkadaşlar sizden bi yardım istiycem.

dediğim özelliklere uygun acerin sadece 1654 ü var. Onunda fiyatı 2500 ytl civarı. Diğer modelelrden baktığımda fiyat ve özellik bakımından en uygun packard bell s8501 var. oda 2200 ytl civarı aralarında 300 ytl fark var. ekran kartı packard bell fark atıyo acere 256 mb x 700 var packard bell de. işlemci hızı acerin 2.0, packard bell in 1.86. ramleri aynı. hard disc acer 100 u-ata, packard ise 80 s-ata. s-ata u-atadan iyi diyorlar zati bu aletler dvd yazıyo gerek yok fazla buyuk harddisc e. pil ömrü acerin daha iyi.
    birde kablosuz iletişimi çok iyi dıyolar acer'in. Ben sanırım hem fiyatı hemde ekran kartının iyi olması nedeniyle packard bell s8501 alacağım.

• arkadaslar konunun benle ılgısı yok ısyerınde bır arkadas almanyadan acer marka yenı model laptoplardan getırtmıs.. almanca win yuklu vs..vs neyse bır seyler yaparken ekrana bır yazı gelmıs ona tıklamıs ondan sonra cdrom felan gorunmez olmus... acılırken bıousna gırıyormus cdrom ordan gorunmuyor wındowsa gırıyor cdrom yok..nedır bunun sebebı..ne olmus olabılır
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.