Şimdi Ara

ACER LED DİYE ALDIK SIRADAN LCD ÇIKTI OKUYUN....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba.Bu mesajı Acer marka bilgisayar alacak veya alan kişilere hitaben yazıyorum.Eğer bilgisayarınız d LED ekran olduğuna dair bir yazı varsa burayı okuyun.

2009 yılında ORDU Teknosa dan ACER 5536g-644g32mn model bir dizüstü aldım.o zamanlar LED ekranlar daha yeni çıktığı için ve led ekranlarda enerji sarfiyetı daha az olacağı düşüncesiyle tercihimi acer dan yana kullandım.Bundan 2 ay önce benden kaynaklı bir sebebten ötürü ekranımda bir sorun oluştu.garantiside bittiği için pc yi bildiğim bi servise götürdüm.orda bir baktıkki üzerinde LED yazan monitor meğerse sıradan LCD ekranmış.e tabiki siz bunu alırken anlayamıyosunuz LED mii değilmi diye.

Daha sonra bu sorunu ACER müşteri hizmetlerine ilettiğimde yapabilecekeri birşey olmadığını hakem heyetine gitmem gerektiğini söylediler.e-posta olarak yazdığım şikayet iletisinede cevap dahi yazmadılar.

Son bir defa denemek isteyip bu sefer resimleri ile birlikte e-posta attığımda ise bana gelen yanıt aynen şuydu.

Türkiyedeki son kullanıcılar 4077 sayılı tüketici koruma kanunu ve Sanayi bakanlığı garanti esasları çerçevesinde haklara sahiptir.

Tüm elektronik Cihazlar görünür ayıp olması durumunda (yani cihazı ilk açtığında çalışmaması yada 2 gb ram olduğu belirtilerken 1 gb çıkması gibi) ilk 30 gün içinde değiştirme hakkına sahiptir.

Bu süreç şirket kurum ve kuruluşlarda satın alındıktan sonra ilk 2 gündür.

Görünemeyen sonradan ortaya çıkan gizli ayıplarda normal onarım sürecine girer ve bunun için cihaz 2 yıl garantilidir.(Tespit edilen arıza giderilerek çözülür)

Bu süreç şirket kurum ve kuruluşlarda satın alındıktan sonra ilk 8 gündür.(Diğer donanımsal arızalarda yine 2 yıl garantisi vardır)

Belirtmiş olduğunuz sorun aynı kasa ve etiket kullanılan fakat içeriği farklı(Led lcd yada tft ekran gibi) bir kasadan kaynaklanabilir,bu firmamız tarafından bilerek yada isteyerek yapılan bir kusur olmamakla birlikte

garanti süresi içerisinde başvurulmuş olsa üzeirmize düşen görevi tabiiki yapılacaktı.

Yukarıda belirtilen durumda ise 24 aylık garanti süresi,30 günlük ayıp süresi sona erdiğindinden malasef Acer adına yapabileceğimiz bir şey bulunmamaktadır.

bu firmanın mantığına göre aldığımız her bilgisayarda öncelikle içini açtırıp üzerinde yazan özellikler varmı diye açıp bakmalıyız.

diğer bir husus bilerek yada isteyerek olmamıştır ifadesini ben hala anlayamadım.anlayan varsa bana bir anlatsın.

allahtan otomobil üretmiyorlar yoksa 1.6 diye aldığınız arabadan 1.4 motor çıkma ihtimali oldukça yüksektir.

ACER LED DİYE ALDIK SIRADAN LCD ÇIKTI  OKUYUN....

ACER LED DİYE ALDIK SIRADAN LCD ÇIKTI  OKUYUN....

bunlarda bilgisayarın resimleri.

bu iletiyi bir firmayı karalamak için yazmıyorum.sadece 3 kuruş para biriktirip hangi insanlara bu paraları veriyoruz bunları bilelim diye yazıyorum.

ben zaten şuan sanayi ve ticaret bakanlığı reklam servisine şikayette bulundum.
    ayrıca tüketici mahkemesine başvuracağım.zaten benden bilirkişi parası 150 tl isteyecekler bilgisayarın masrafı 170 tl.olsun ben yinede uğraşacağım.

saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: samserkan

"orda bir baktıkki üzerinde LED yazan monitor meğerse sıradan LCD ekranmış.e tabiki siz bunu alırken anlayamıyosunuz LED mii değilmi diye"

led derken "led aydınlatmalı lcd" ekranı kasdetmiş olabilirler.

alıntı:
    Arkadaşlar,Yıllardır bilgisayar servisi olarak çalışıyorum.Led ekran ile Lcd Ekran Farkı şu:
    Led ekranlarda ekrana arkadan verilen aydınlatma ışığı Led katod ampuller ile sağlanmakta olup bunların çok uzun ömürlü ve düşük enerji tüketimli olduğunu söyleyebilirim.led ampuller 1.5 volt elektrik ile çalışırlar.yüksek voltaj ihtiyaçları yoktur.
    Floresan Aydınlatmalı Ekranlarda ise cok ince bir floresan tüpü ekranın alt tarafında boydan boya uzanır ve floresanların çalışması için yüksek voltajlara ihtiyaç vardır 140 volt ve yukarısı voltajı elde etmek için inverter denilen bir cihaz vasıtasıyla 12 voltluk pilden gelen alternatif akıma çevrilerek 140 volta yükseltilir ve floresanı besler.Floresanın ömrü led 'e göre çok daha azdır kimyasal tepkime oluştuğu için daha çabuk bozulur ve ömrü biter ayrıca enerji tüketimi daha fazladır.Bu floresan tüpü değiştirmek çok zor ve masraflıdır.
    Bütün bu veriler gösteriyor ki Led aydınlatmalı Notebook seçmek çok daha mantıklı.Alırken bunları göz önünde bulundurmalısınız.Floresan teknolojisi çok eski.Ekranı aydınlatmak için yüksek voltaja neden ihtiyaç duyalım ki?Led lerin gücü yetiyor artık"
    http://www.chip.com.tr/forum/led-ekran-ile-lcd-floresan-ekran-farki-nedir_t152833.html
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Monitörünüz LED falan değil zaten, LED Backlit LCD dediğimiz LED aydınlatmalı LCD monitör. Ortada bir gariplik yok.

LED monitör dediğiniz öyle her yerde bulunan, ucuz bir şey değil.
  • arkadaşlar LED ekran elbette LED aydınlatmalı olarak kastettim.altta resimde invertter devresi var.yani bu ekran LED aydınlatmalı değil zaten.ama üstünde LED yazıyor.sizde beni anlamaz sanız müşteri temsilcisi nasıl anlasın.ki adamlar bile kabul ettiler diğer LED aydınlatmalı değil diye.ama 2 yıl doldu diyorlar.
  • özellik kısmına bakarsan 15,6" hd lcd yazıyor
    bende 5741g var bende 15,6" hd led lcd yazıyor mesela adam orda belirttim diyebilir sonucta ortak kasa cıkıyor blue ray de yazıyordur senin kasada bende o bilgisayardan vardı 100 derece göoyrdum bence onu dert edeceğine amd işlemcini düşünüp pcyi elden cıkar geç kalmışsın ben 1 yıl sonunda sattım bilgisayarı i3lü acer hiç ısınmıyor
    kolay gelsin genede
  • bencede boşa kürek çekmek gibi bişey şuanda sizinkisi
  • bende biliyorum helede böyle bir adalet sistemine sahip iken.ben açıkçası çok bişey beklemiyorum.mahkemeye vereceğim bilirkişi masrafı 150 tl pc nin masrafı 170 tl.bendeki tamemen bunun gibi durumlarda insanları bilgilendirmek.varsa bir tane daha 5536g kullanan belki açar bakar.

acerın facebook sayfasına bu olayı yazdım bir tane notebook tamiri yapan şirket görevlisi onlarda zaten led aydınlatma yok dedi.sadece son modellerde var dedi.bunun gibi bir kaç örnek olsa en azından şirketin yanlış bilgilendirmeden ceza almasını sağlarız.

ama gel görki bizimkisi don-kişotluktan öteye geçmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu arada bir komşumada aynı model laptop almıştım.bugun onu gördüm onun bilgisayarınıda açıp baktım.ondada aynı şekilde sıradan floresan aydınlatmalı LCD panel koymuşlar.sanayi bakanlığına bunuda bildirecem.

bu yazıyı okuyanlarda dikkat etsinler.sesimizi çıkarmazsak koyun gibi gütmeye devam ederler.hakkımızı aramak gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samserkan -- 11 Aralık 2011; 20:46:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.