Şimdi Ara

Acer Nitro 5 Ryzen 7 İzlenimler Ve Tavsiyeler Acer Nitro AN515-42-R9G6 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
5
Favori
22.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: andac14

Merhabalar,ürünü 5300 TL ye aldım. Mühendislik programları kullandığimdan ve sıkı bir oyunsever olduğumdan bu bilgisayarı tercih ettim. Evet, 16GB ram olması benim açımdan büyük bir artıydı. İnternette biraz araştırırsanız işlemcinin i7 ile aynı performansı vereceğini göreceksiniz. Ayrıca 256GB SSD olması da çok güzel.Kronik arıza ile karşılaşmadım sadece bilgisayarın windows kuruluşu ve acer nitro bölümündeki bilgisizliğimden kaynaklı problem yaşadım. Çözümlerini zaten yukarıda tavsiyeler bölümüne yazdım zaten bu karşılaştığım durumlar bir sorun veya problem değildi benim bilgisizliğimden kaynaklıydı ufak bir araştırma sonrası çözdüm. Bu fiyata alabileceğiniz en iyi bilgisayar bence.

Alıntıları Göster
    Hocam bende mühendislik uygulamaları ve gta 5, forza, pubg tarzı oyunlar için almayı düşünüyorum, çok inceleme bulamadım. Benim en merak ettiğim şey ekran panelinin kalitesi ve ısınma durumu. Birkaç yabancı forumda ekran panelinin çok kalitesiz ve soluk gösterdiğini duydum sizin fikriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkknıght34 -- 27 Nisan 2019; 19:52:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• andac14 kullanıcısına yanıt
    Anladım. HDD deveri bitti gerçekten. SSD vardı eski bilgisayarım özellikleri benim aldığımdan kötü olsa bile SSD sayesinde hatalar en aza iniyordu ve tepki hızlıydı.
  • kullanıcı9999 K kullanıcısına yanıt
    Tavsiye ederim,güzel bilgisayar.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkknıght34

Hocam bende mühendislik uygulamaları ve gta 5, forza, pubg tarzı oyunlar için almayı düşünüyorum, çok inceleme bulamadım. Benim en merak ettiğim şey ekran panelinin kalitesi ve ısınma durumu. Birkaç yabancı forumda ekran panelinin çok kalitesiz ve soluk gösterdiğini duydum sizin fikriniz nedir?

Alıntıları Göster
    Evet biraz soluk gösterdiği doğru ama bunu ayarlayarak halledebiliyorsunuz.IPS bir ekran kullanıyor.Ben kaliteli buldum.

Bilgisayar kesinlikle ısınmıyor! Bu mükemmel bence. 1 saat Battlefield 1 oynama sonrası yanlış hatırlamıyorsam en fazla 65 civarı filan gördü. Acer ve Ryzen mükemmel bir iş çıkarmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: SunSets

Anladım. HDD deveri bitti gerçekten. SSD vardı eski bilgisayarım özellikleri benim aldığımdan kötü olsa bile SSD sayesinde hatalar en aza iniyordu ve tepki hızlıydı.
    Aynen hocam ben de ilk defa SSD kullanmaya başladım ve farkı hissettiriyor.

• andac14 kullanıcısına yanıt
    7 senelik eski PC bile canlandırmıştı SSD. Hayırlı uğurlu olsun. Darısı bizim başımıza. Benim PC de 2500U ve RX540 var fakat abim yavaş diyor HDD yüzünden kendi PC SSD taktim ya hizli açılıyor falan filan ondan dedi moral sıfır. M.2 de yok. Açarsam garanti dışı kalacak uğraşmıyorum. Servise değiştirsem masraf çıkacak ve HDD geride vermiyorlar 1TB var. Benim iş zor. :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SunSets -- 27 Nisan 2019; 21:14:42 >
  • İşlemci i7 3630qm performansı veriyor yanlız 8. nesil i5.ler bile bu işlemciden çok daha hızlı
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    İ7 8550U'dan daha güçlü bir işlemci hocam bu.
  • Phyrodex P kullanıcısına yanıt
    www.cpubenchmark.net
    PassMark - AMD Ryzen 7 2700U - Price performance comparison
    https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Ryzen+7+2700U&id=3140
    " çok daha hızlı " derken ? Ryzen 7 2700U i77700HQ 'dan çok daha iyi i5 8300H'nin bir tık altı işlemci.Yani Hissedilir bir fark olacağını düşünmüyorum kesinlikle işlemci konusunda.Ayrıca kağıt üstündeki veriler üstün gibi gözükse dahi,İntel mobil işlemcilerinde ısınma problemini çözebilmiş değil ( i77700HQ bunun çok örneği var ).Ryzen 7 2700u tam yük altında 54 derece iken,İntel 8300H 90 Dereceleri görmekte.Yani bazen karşılaştırma yaparken kağıt üstündeki sayısal üstünlük değil,uzun ömürlülük ve stabilize performanslarını da göz önünde bulundurunuz.

" AMD Ryzen 7 2700U 16GB 1TB + 256GB SSD Radeon RX560X "

" Intel Core i5 8300H 16GB 1TB GTX1050 Ti "

Bu iki kombinasyondan birini tercih edeceklere nacizane tavsiyem ;

RX560X ile gtx1050ti aynı süre zarfında oyun sürelerinde RX560X max 60-64 derece değerlere gelirken,1050ti 85 hatta 90 derecelere çıkmakta.1050ti üstün gibi gözüksede DX12'de ilerleyen zamanlarda,RX560X oyun oynayacaklar için eşdeğer hatta bir tık daha iyi performans vereceği kanaatindeyim.DX11 ve Nvdia Destekli oyunlar yaygın olduğu için,Güncel ve geçmişte ki oyunları bol bol oynayanlar için belki 1050ti göz ardı edilemeyecek bir seçenek olabilir.Ancak yineliyorum 1050ti ile RX560X arasında hissedilir bir fark yok.İşlemci durumuna geldiğimiz zamanda ( ki bana göre normal bir sıcaklık bu,eğer masaüstü işlemci ise ) intel yük altında 80 derece iken ryzen çok komik bir sıcaklığa erişiyor 54-53 derece gibi.Kağıt üstünde attığım iki versiyondan intel i58300h+1050ti kombinasyonu daha üstün gelsede,işlemci az güç tüketiyor ve çok yüksek performansı düşük sıcaklık değerleri ile veriyor.Ryzen 7 ( 2700U 15w gibi çok düşük bir güç gereksinimi ile çalışmakta. ) Seçim yapacaklar bunları göz önünde bulundurabilir.

• Cimeria kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgilerinizle insanları yanlış yönlendirmeyi bırakın bu arada 15 wattlık bir işlemciyle 45 wattlık işlemcileri yarıştırıyosunuz sonuç malum.İsterseniz benchmark sonuçlarının ss lerini atabilirim.

Bendeki 1050Ti gpu, işlemci 100 dereceye varmasına rağmen aynı heatpipedan beslenen 1050ti 75 dereceyi geçmiyor.

Bende i5 8300h var bu benchmarktan 11400 puan alıyorum. Bu arada ısınma konusunu fazla kafanıza taktığınızı düşünüyorum bu neredeyse 10. laptopum hepsi inteldi hiçbirisi yanmadı. 7/24 açık olmalalarına rağmen.
    www.cpubenchmark.net
    PassMark - AMD Ryzen 7 2700U - Price performance comparison

browser.geekbench.com
    ryzen 7 2700u - Geekbench Search - Geekbench Browser
    https://browser.geekbench.com/v4/cpu/search?dir=desc&q=ryzen+7+2700u&sort=multicore_score

browser.geekbench.com
    i5 8300h - Geekbench Search - Geekbench Browser
    https://browser.geekbench.com/v4/cpu/search?dir=desc&q=i5+8300h&sort=multicore_score

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 2 Mayıs 2019; 21:9:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gen2

Yanlış bilgilerinizle insanları yanlış yönlendirmeyi bırakın bu arada 15 wattlık bir işlemciyle 45 wattlık işlemcileri yarıştırıyosunuz sonuç malum.İsterseniz benchmark sonuçlarının ss lerini atabilirim.

Bendeki 1050Ti gpu, işlemci 100 dereceye varmasına rağmen aynı heatpipedan beslenen 1050ti 75 dereceyi geçmiyor.

Bende i5 8300h var bu benchmarktan 11400 puan alıyorum. Bu arada ısınma konusunu fazla kafanıza taktığınızı düşünüyorum bu neredeyse 10. laptopum hepsi inteldi hiçbirisi yanmadı. 7/24 açık olmalalarına rağmen.

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/search?dir=desc&q=ryzen+7+2700u&sort=multicore_score

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/search?dir=desc&q=i5+8300h&sort=multicore_score
    Anlatamıyorum sanırım.Ben GTX 1050 Ti daha güçsüz RX 560X daha güçlü demiyorum. Aşa yukarı ne demek? Benzer kelimesi ne demek? Fiyat farkına göre düşük fark var. Aynı fiyatlarda olsalar yada RX 560X'dan çok az pahalı olsa GTX 1050 Ti derdim yok yine demezdim. FreeSync'den vazgeçilir mi? Vazgeçilir ama devasa FPS farkı olursa, fark oyun deneyimini etkilemeyecek kadar az ise vazgeçilmez. Ne yani RX 560'dan GTX 1050 Ti'a geçilince ayar yada çözünürlük mü yükseliyor? Aynı çözünürlük ve aynı ayarlarda 45 ile 55 FPS oyun deneyimini ne kadar etkileyecek? İşlemci hususunda yine söylüyorum hissedilir fark yok bu kadar basit.Çoğu benchmark sitesinin yanlı testler gerçekleştirdiğinden bir habersiniz üzülerek söylüyorum.Benim veya benim gibi düşünen insanların sıcaklığı umursaması " laptop yanar, işlemci arıza verir " kısmı değil.Birincisi ne kadar düşük soğutma o kadar çok verimlilik ve uzun ömür.İkincisi üzerinde yumurta pişirme gibi bir gayem yok ise o sıcaklık,daha yüksek fan sesiyle beraber gelir.Bu da beni gerçekten rahatsız eder.Ayrıca uzun vadede vulkan dx12'i göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum rx560x ile 1050ti'yi göz önüne alırken.Yıllardır tekellemiş " Nvdia " " İntel " alışkanlığı,fanboyluğu vs ne derseniz deyin,Amd'e karşı ön yargılısınız.

Dota 2 Bahsettiğin makinede min 48 fps görürken, bende minimum 80 fps görüyor eğer dota 2 gibi cpu bound bir oyun oynarsanız iki bilgisayar arasında dağlar kadar fark oluşacağına emin olabilirsiniz günümüzde oyunlar çekirdek ipc sine oranla fps veriyor ve amd nin tek çekirdek ipc si intelin çok daha gerisinde yani arada gözle görülür bir fark var bu sizin yanlışınız diyorum ki madem bu konularda pek de bilgili değilsiniz neden insanları yanlış yönlendirip haklarına giriyorsunuz yaptığınız yanlış birşey. Bu siteler benhmarkları kendileri yapmıyor orda gördüğünüz sonuçların hepsi kullanıcılar tarafından yüklenmiş sonuçlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 2 Mayıs 2019; 23:56:55 >
    " bu arada 15 wattlık bir işlemciyle 45 wattlık işlemcileri yarıştırıyosunuz sonuç malum. " Sanırım siz cevabı kendiniz bulmuşsunuz.Benim üzerine bir şey söylememe pek gerek yok.Ben ne demişim Bknz ; " az güç tüketiyor ve çok yüksek performansı düşük sıcaklık değerleri ile veriyor " Kıstas bu.Söyleminiz moba,mmorpg oyunlarda geçerli.Aynı söylemi ve tecrübeyi çoklu çekirdek gereksinimi olan oyunlarda deneyelim dilerseniz :) Sonuç hüsran değil mi? :) Sizin bakış açınız tek bir pencere üzerinden.Maalesef genel düşünmüyorsunuz. ( bu git gide amiyane tabirle,kalıba kılıf uydurmakla eş değer ) İki işlemcininde kendine göre + sı ve - si mutlaka var,lakin bu -ler +ların önüne geçiyorsa arada ki fark temsili olarak her açıdan %10 performans açığı ise ben kullanıcı olarak düşük güç tüketip (dolayısı ile daha az çalışma sıcaklığı ile çalışan),yüksek performans üreten bir işlemciyi tercih ederim.Benim anlattığım kendim bizzat kullanıcı olarak iki kombinasyonuda deneyimleyip yaşadığım tecrübe ve düşüncelerimdir.İnsanları yanlış yönlendirmek gibi bir gayem yok.Gerek yurtdışı forumlarında,gerekse incelemelerde aynı serinin iki farklı kombinasyonunun oyun ve diğer işlemlerde performanslarını araştırıp dediğim kanıya varacaktır insanlarda.Ben söyleyeceklerimi söyledim katılırsınız,katılmazsınız.Üstüne basa basa tekrar söylüyorum,Benim arzularım ve beklentilerim doğrultusunda ryzen daha cazip geliyor.İnsanların beklentisi ne ise ona göre araştırıp karar vermeliler.

Ayrıca bu da bonus olsun ;
    Testing RTXyoutube
    RX 560X vs GTX 1050 vs GTX 1050 Ti Benchmark 2019
    https://www.youtube.com/watch?v=cTnLouyHb8I

Yetmez ama evet diyorsanız ;
    www.game-debate.com
    AMD Radeon RX 560X 4GB compare Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB GPU
    https://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=4027&gid2=3669&compare=radeon-rx-560x-4gb-vs-geforce-gtx-1050-ti-4gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cimeria -- 3 Mayıs 2019; 1:7:35 >

Günümüz oyunlarının hepsi çoklu çekirdek kullanıyor zaten ancak çekirdek ipc si belirliyor oyun performansını. Ayrıca işlemci ısınınca ne gibi bir problem oluyor umarım lehimlerin 200 derecede erimeye başladığını biliyorsunuzdur o yuzden 130-150 dereceye kadar güvenli sıcaklık değerlerindesiniz demektir. performans açığı yüzde 25 30 civarında yani intelin diğer 15 wattlık 8. nesil işlemcileriyle karşılştırıldığında. Ayrıca düşük wattaj daha kısa turbo süreleri anlamına geliyor. Ve ayrıca düşük ipc daha düşük oyun performansı anlamına geliyor. bu işlemci sizin için cazip olabilir ama bilgisayarında oyun oynamak isteyen insanları malesef ki üzecektir bunun tartışmaya açık bir yönü yok işlemci kısaca oyunlar için uygun değil arkadaşım. Bunca araştırma sonucundan sonra hala bu işlemcinin gerçekten general purpose konusunda intelle kapışabileceğini düşünüyorsanız. Fanboyluk konusunda bir aynaya bakmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 3 Mayıs 2019; 1:37:35 >

• İnceleme için teşekkür ederim. Bende bu dizüstü bilgisayarı araştırıyordum malum dizüstü bilgisayarımı değiştirmek istiyorum
    gen2 arkadaşın vermiş olduğu benchmark (https://www.geekbench.com/) sitesindeki programı kurup test etmeniz mümkün mü acaba kendi dizüstü bilgisayarım ile kıyaslamak istiyorum (https://browser.geekbench.com/v4/cpu/13066053) AMD karşı bir ön yargı var hele birde dizüstü olunca çok yavaş ve ısınma problemi bir işlemci ryzen modeli ile değişmiş olabilir.
    anladığım kadarı ile i5 8300h intel işlemci ile aşağı yukarı aynı seviyedeler. intel bana daha cazip geliyor ama soğutması iyi fanı az çalışan bir dizüstü bilgisayarlara bakıyorum. araştırmaya devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: simtoecoten

İnceleme için teşekkür ederim. Bende bu dizüstü bilgisayarı araştırıyordum malum dizüstü bilgisayarımı değiştirmek istiyorum
    gen2 arkadaşın vermiş olduğu benchmark (https://www.geekbench.com/) sitesindeki programı kurup test etmeniz mümkün mü acaba kendi dizüstü bilgisayarım ile kıyaslamak istiyorum (https://browser.geekbench.com/v4/cpu/13066053) AMD karşı bir ön yargı var hele birde dizüstü olunca çok yavaş ve ısınma problemi bir işlemci ryzen modeli ile değişmiş olabilir.
    anladığım kadarı ile i5 8300h intel işlemci ile aşağı yukarı aynı seviyedeler. intel bana daha cazip geliyor ama soğutması iyi fanı az çalışan bir dizüstü bilgisayarlara bakıyorum. araştırmaya devam
    Rica ederim. İndirip değerlerinden bahsedeceğim hocam. Bilgisayar AMD Ryzen 7 işlemcili ve bilgisayardan ne bir ses ne de yüksek sıcaklık aliyorum.Bilgisayarı tercih etmemin nedeni fazla sessiz ve iyi bir sogutmaya sahip olmasıydı ki tahmin ettiğim gibi çok güzel soğutuyor.Sesden bahsetmeme bile gerek yok.Bilgisayarın ışığina bakmazsanız çalıştığını bile anlayamıyorsunuz o kadar sessiz. I5 den daha iyi bir performans veriyor.

• İ5 8300h - gtx1050ti modeli ile arasında nasıl fark vardır amd li sistemin acaba

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocketraccoon

İ5 8300h - gtx1050ti modeli ile arasında nasıl fark vardır amd li sistemin acaba
    anladığım kadarıyla, amd'li sistem kağıt üstünde güç olarak daha zayıf, ancak daha düşük güç tüketimi, daha düşük sıcaklık seviyeleri, dolayısıyla fanın daha az devreye girmesi ve daha az gürültü olumlu tarafları.
  • hocam bende aldım bu cihazdan şmdi win 10 kurmaya çalışıyorum ama, boot mode uefi olmasına rağmen usb nin yanında uefi yazısı çıkmadı. daha önce yapmışlığım var usb'yi yanlış hazırladığımı sanmıyorum. sizce nedendir.

edit: galiba tek boot seçeneği UEFI olduğu için ekstra belirtmiyor listede. Çünkü kurduktan sonra baktım UEFI mı diye UEFI olarak kurulmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flypow3r -- 18 Mayıs 2019; 19:50:12 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.