Laptobum Acer Aspire 5741G. Bildiğiniz gibi acer laptoplarda bir program var. Acer Recovery Management. Bu program bilgisayar açılışında Alt+F10 tuşlarına bastığınızda format atıyor. Ben bir eşşeklik edip bu laptobuma CD ile format attım bu program gitti. Bu programı nerden yükleyebilirim. Bilen varsa gerçekten çok ihtiyacım var.
Saygılar.
Konu yukarı lütfen yardım edin arkadaşlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Fenerbahçe Sevdalısı
Konu yukarı lütfen yardım edin arkadaşlar.
Konu yukarı.
Bilen kimse yok mu ağlıcam ya :(
acer laptoplarda artık çalışmayan alt+f10 fonksiyonunu çalıştırmak için bir yol var ancak bunun şartı disk üzerinde gizlenen recovery alanını silmemiş olmak eğer sildiysen disk üzerinden recovery başlatma şansını eliyebilirsin.
bir diğer seçenek makina çalıştığı dönemde recovery alanını cd'lere yedeklemek şeklinde olabilirdi ama tahminen onuda yapmadın.
eğer diskteki recovery alanı duruyorsa yapman gereken aynen şu şekildedir tarafımdan daha önce yapılmış ve başarı garantidir.
''ilk olarak biostan recovery seçeneğini kapatıyoruz akabinde ve devamında gizli bölümü görebilmek için hangisini kullanırsanız artık aracı yüklüyoruz ben find and mount yazılımını kullandım. Bölümü gördükten sonra mbrwrwin.exe ve rtmbr.bin isimli dosyaları bölüm içersinde bulup c ana dizine kopyalıyoruz.Mutlu sona çok yaklaşmış bulunuyoruz son adımda dos komut ekranına geçip C:\>mbrwrwin install rtmbr.bin yazıp onaylıyoruz işlem tamamlandığında biostan tekrar recovery seçeneğini enable yapıyoruz. Artık alt+f10 kombinasyonu çalışacaktır geçmiş olsun.''
d2d recovery yazar dikkatli bak eğer sildiysen servis yükler gaarantisi yoksa ücret karşılığı yükler
Kardeşim yaptım herşeyi dediğin programı indirdim tarattım 15 gblik bişi çıktı onu mountladım içinde dosyalar yok.
arkadaşlar yazıyı okudum biosa falan da baktım açık ama o program yok. bide acer aspire 5740g elock-backup manager linki varsa paylaşabilirmisiniz?@@@@
quote:
Orijinalden alıntı: Fenerbahçe Sevdalısı
Kardeşim yaptım herşeyi dediğin programı indirdim tarattım 15 gblik bişi çıktı onu mountladım içinde dosyalar yok.
image uçmuş, garantisi devam ediyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: activ
acer laptoplarda artık çalışmayan alt+f10 fonksiyonunu çalıştırmak için bir yol var ancak bunun şartı disk üzerinde gizlenen recovery alanını silmemiş olmak eğer sildiysen disk üzerinden recovery başlatma şansını eliyebilirsin.
bir diğer seçenek makina çalıştığı dönemde recovery alanını cd'lere yedeklemek şeklinde olabilirdi ama tahminen onuda yapmadın.
eğer diskteki recovery alanı duruyorsa yapman gereken aynen şu şekildedir tarafımdan daha önce yapılmış ve başarı garantidir.
''ilk olarak biostan recovery seçeneğini kapatıyoruz akabinde ve devamında gizli bölümü görebilmek için hangisini kullanırsanız artık aracı yüklüyoruz ben find and mount yazılımını kullandım. Bölümü gördükten sonra mbrwrwin.exe ve rtmbr.bin isimli dosyaları bölüm içersinde bulup c ana dizine kopyalıyoruz.Mutlu sona çok yaklaşmış bulunuyoruz son adımda dos komut ekranına geçip C:\>mbrwrwin install rtmbr.bin yazıp onaylıyoruz işlem tamamlandığında biostan tekrar recovery seçeneğini enable yapıyoruz. Artık alt+f10 kombinasyonu çalışacaktır geçmiş olsun.''
Acer Aspire 5620 10 yıllık laptop; Acer eRecovery çalışmıyordu, dediklerini yaptım, Fabrika ayarlarına geri döndürdüm, RAM'i 2 GB yaptım, windows 7 kurdum, süper oldu. Açıklaman için teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme