Şimdi Ara

Acer Swift 14'/5700u/16/512 14999 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.210
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Su piyasa şartlarında çok iyi bir pc ekran tek dezavantaji ntcs 45 olması satıcı teknosa bende bir adet aldım.

https://www.hepsiburada.com/acer-swift-3-sf314-43-r09w-ryzen7-5700u-16gb-ram-512gb-ssd-amd-radeon-14-linux-gumus-notebook-p-HBCV000073A35T?magaza=Teknosa&&wt_gl=cpc.6802-IT.pmax.camp20685145663adgr000000&gad_source=5&gclid=Cj0KCQjw99e4BhDiARIsAISE7P_U8hArw6czVCfafKY6wcVIQv_KGCsj-MHOW9RjYlNK3T-EWWcP7KMaAvt5EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaterialScience -- 21 Ekim 2024; 17:49:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teknosada 15.000 TL üzerine 1.000 TL bonus veriyor bugün son

• 14" Laptop bakıyordum ilan denk geldi ama Acer sitesinde %45 NTSC diyor. %100 sRgb olsa düşünürdüm. Swift serisinin %100 sRgb olan modelleri var ama bu değil.

SF314-43-R09W (NX.AB1EY.00C)

• Bu model %45 NTSC. Yukarıdaki kullanıcının dediği gibi bazı Acer Swift modellerinde daha kaliteli paneller kullanılıyor olsa da o model bu değil:

Acer Swift 14"/5700u/16/512 14999 TL

Üstüne 5700U Zen 2 bir ürün. Zen 5'in çıkmasıyla artık 3 nesil eski bir ürün sayılır. Tek avantajı IPS panel olması.

Bunun yerine şunu öneririm:

Acer Swift 14"/5700u/16/512 14999 TLgaming.gen.tr
    Lenovo V15-82TV009DTXV1 AMD Ryzen 7-5825U 16GB 512GB SSD 15.6 inç Full HD FreeDos Laptop
    https://www.gaming.gen.tr/urun/477698/lenovo-v15-82tv009dtxv1-amd-ryzen-7-5825u-16gb-512gb-ssd-15-6-inc-full-hd-freedos-laptop/

Beta Plus aynı ürünü Trendyol'da satarken gelen soruya ürünün paneli IPS demiş, Gaming gen TN demiş. Alıp bakmadan bilinemez gibi şu noktada, yine de daha kalitesiz bir panele sahiptir yüksek ihtimalle. Model Lenovo'nun sitesinde bulunamıyor komik şekilde.

Başka bir avantaj da herhangi bir sebepten dolayı 16 RAM'i arttırmak isterseniz bu üründe arttırabilirsiniz, linkteki Acer'ın RAM'i LP DDR olduğu için lehimli ve değiştirilemez.

Gerçek Zen 3, 5000 serisi işlemciye sahip, L3 cache tam aynı şekilde. Genel olarak daha iyi bir performansa sahip olur. Bunun dışı pek avantajı yok, iki ürün de alınabilir. Şahsi fikrim pek büyük bir fırsat değil

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar uyarılarınız icin teşekkürler ancak v15 swift ile pek kıyaslanacak bir seri değil thinkbook belki olabilir ama v15 ler gerçekten çok düşük profil cihazlar.

Birde 14" olduğunu unutmayalım bu cihazın

Thinkpad alacaktım bende ancak 21k ve ntcs 45 idi bu da öyle çıktı. 1.25kg bir cihaz sonuçta ekrani srgb100 olsaydı zaten tadından yenmezdi bakalım gelince göreceğiz:)

Almayı düşündüğüm thinkpad:

https://www.epey.com/laptop/lenovo-thinkpad-e14-g5-21jr0009tx.html

Çok benzer bir cihaz olarak bu var.

https://www.epey.com/laptop/lenovo-thinkbook-14-g6-abp-21kj0015tr.html

5k fiyat farkına değer mi tartışılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaterialScience -- 21 Ekim 2024; 17:56:16 >

• https://bilendenal.com/Acer-Swift-3-SF314-43-Notebook-Uyumlu-Urunler.html

ramde değişmiyor gerçi 16 gb epey bi iş görür

• rocky_balbao kullanıcısına yanıt

Ben bayağıdır araştırıyorum Hocam thinkpad yada thinkbook bakıyordum ancak benzer özelliklere sahipler 5-6k daha ucuz. Tek dezavantajı ntcs 45 olması ancak lenovo da ntcs 45 oldugu icin aldım ve daha hafif olması ikisine gore de bana büyük avantaj.

16 ram daha uzun süre götürecektir.

• MaterialScience kullanıcısına yanıt

5625U re-purposed ürün o hocam. Bakıldığında 5825U işlemci olarak daha iyi

Kasa açısından Monster'ın Clevo kasası vs. alınmadığı sürece çoğu ürün aynı olacak. Acer Swift de çok yüksek bir seri değil.

Hocam 14" 1.25kg klavye aydınlatmalı alüminyum kasalı bir cihazdan bahsediyoruz rakip olarak thinkbook olabilir onda da benzer urunler 20k ve üzeri oldigu icin paylaştım zaten.

Onlarda 7530 vs zaten aynı işlemcinin boostlanmis ve çekirdek olarak daha düşük hali.

15.6" olarak zaten çok çok daha güçlü cihazlar bulunabilir ekran küçüldükçe fiyatlar artıyor biliyorsunuz.

Su özelliklerde bundan daha iyi bir cihaz olsa emin olun iptal edip hemen alırım. Aklim thinkpadda kaldı ama 6k ve 2 az çekirdek..

• şunu 1-2 ay önce 12499'a almıştım.

IPS laptopta şart abiler, lehimli ram kanserdir asla almam, iki slot da aynı marka aynı model aynı mhz'de adam gibi dual çalışacak.

ışıklı klavye laptopa şart, parmak izi okuyucusu da var.

ek olarak ryzen 5600u-5700u-5820u çekirdek sayısı sizi aldatmasın çok yakın performanslardalar masaüstü gibi değil, çekirdek artsa da watt 25 sabit, dolayısıyla tek çekirdek performansı düşüyor.

ha 7530u bunlardan bir tık daha tek çekirdeği önde, ekran kartı bir tık daha önde 1800mhz vs 2000mhz.

alttakini alıp ramleri direkt elden çıkarıp 2 adet 16 takıp 32gb yaptım, korsan bir boot programıyla da paylaşımlı ekran kartı belleğini 4gb ayırdım. memnunum açıkçası.

dostum ryzen u serisinde 6 çekirdek olanı öneririm, 8 olanda tek çekirdek hızı düşüyor. zaten bir laptop için 6 çekirdek gayet yeterli, tek çekirdeğinin iyi olması daha iyi.

8 olunca ısınma da artacak, tekli performansı da düşük, mantıklı değil.

• dOmi D kullanıcısına yanıt

Hocam ben anlıyorum sizi ancak deminde dediğim gibi bu cihazlar ile bahsettiğiniz cihazlar ayrı kulvarlarda bunlar ufak uzun pil ömrü sunan 1.2-1.4 kg arasında 14" cihazlar 10-12 saat pil ömrü sunuyorlar. Kendi sınıfında ki fiyatı şuan çok iyi benim açma amacım o. Kamyon alacak birine aynı fiyata Ferrari var demek gibi oluyor bu :)

• Ben de özellikle 14" notebook arıyordum. Ben de cumartesi bu ürünü aldım. Linux işletim sistemi belirtilmiş ancak işletim sistemi yok. Şarj aleti type-c değil. Tek artısı ışıklı klavye oldu.

• lervolerto L kullanıcısına yanıt

Typc den şarj oluyor diye biliyorum hocam bende ondan aldım. Yani bende adaptör ve kablo var direkt typc ile şarj etmeyi planlıyorum

Yanında gelen şarj aleti type-c değil. Siz teslim aldınız mı kurulum yaptınjz mı?

• lervolerto L kullanıcısına yanıt

Yok hocam ben teslim almadım daha kargolanmadı.

lenovo ürünün tam kodu 82TV009DTX

satıcı ürünü özelleştirip ram eklemiş o nedenle sonuna v1 eklenmiş.

lenovoya göre ekran TN panel.

ram bir slot lehimli diğeri boş. toplam 16 GB denmiş. depolama ise bir HDD yuvası ve 1 nvme SSD yuvası bulunuyor.

HB de tek foto olduğundan sol sağ girişler görünmüyor ama arkadaş type c şarj yok deyince teknosa.comdan baktım fotonun birinde eski tip normal yuvarlak şarj girişi gibi görünüyor tam net olmasa da...

edit: teknosacom ürün açıklamasında "Swift 3'ünüzü USB Type-C ile şarj edebilirsiniz." yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysahin2000 -- 22 Ekim 2024; 9:31:5 >
  • ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar, şarj aleti farklı olsa da typ-c den şarj olabiliyor diye biliyorum swiftler. O yüzden söyledim bende :)

• crowler C kullanıcısına yanıt

2280 yuvası bırakıp gelen SSD'yi 2242 takmaları iyi olmuş. Yaygın bir çözüm mü bilmiyorum ama kullanıcı açısından ürün bulmayı rahatlaştırır

Dediğiniz gibi TN panelmiş. Nedense nethouse ve hatta Hepsiburada'nın kendisi IPS demiş. Farklı bir ürün de değil. Dava açılacak bir durum değil ama düzeltmeleri gerek firmanın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.