Şimdi Ara

ACER TM2423NWXCi Sizce nasıl.. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
731
Cevap
0
Favori
36.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu laptopu bugun aldım linuxlü modelini ama bi sorunum var win xp yükleyemiyorum lütfen yardım edin format c:/q yapıyor olmuyo format atta madım nasıl format atcam kafayı yemek üzereyim
  • arkadaşım win xp yüklüyorsan eğer niye o işlerle uğraşıyorsun ki?zaten xp cd sinin kendi opsiyonlarından hep tekrar böler, hemde formatlarsın.nfsy de dönüştürebilirsin.ben neden sorun yaşadığını anlayamadım doğrusu
  • xp'den format at. ben kurulumu şu şekilde yaptım: xp kurulumunu başlatıp, diski ikiye ayırıp, xp'yi kuracağım alanı(c) formatladım. diğer bölümü(d) xp'yi kurduktan sonra disk managerdan hallettim. hiç bi sorunla karşılaşmadım.
  • şöle bişi merak ediyorum kimse sistemin ıncıını cıncıını gösteren bi programla baktımı bu notebook a ramlere ısrarla 100mhz de çalışıyo diyo zira cpu-z olsun pcwizard olsun falan zira timinglerdede 3-3-3-9 gösteriyo mhz düşük olduu için timinglerde düşmüş.

bunu fark eden yada şu andan sonra bakıp farkına varan olur paylaşırsa sevinirim.

bios updatei yapiim dedim ama uygun biosuda bulamadım korkarım.
  • test işi benim aklımda ama zaman lazım. haftaya yapabilirim sanırım. sonuçları da mutlaka buraya yazarım.
  • pek bi zorluk yok benim merak ettiğim cpu-z de memory kısmında mhz e ne diyo :)

www.cpuid.com dan indirebilirsin :)
  • bluetooth taktırmak istiyorum yanında taşımaktan bir cihaz daha daha iyidir.nerde taktırabilirim illaki servisimi olmalı.fiyatları konusunda bilgisi olan varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drberti -- 19 Mart 2006; 12:13:44 >
  • merhaba arkadaşlar, bende 1,5 aydır acer 2423 notebook kullanıyorum.
    Estetiği , performansı fiyatına göre çoook uygun.
    Ram taktırmak istiyorum , nereden kaç ytl ye alırım ,
    ram kendim taksam garantisi gidermi? Yardımcı olursanız memnun olurum.
    Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: UcAN the teKMe

pek bi zorluk yok benim merak ettiğim cpu-z de memory kısmında mhz e ne diyo :)

www.cpuid.com dan indirebilirsin :)

sorun evde internet yok, şimdi iş yerindeyim,
    laptop'u getirip, zaman bulursam test etcem
    quote:

Orjinalden alıntı: drberti

bluetooth taktırmak istiyorum yanında taşımaktan bir cihaz daha daha iyidir.nerde taktırabilirim illaki servisimi olmalı.fiyatları konusunda bilgisi olan varmı

dahili bluetooth'unu kont getirmemiş. sanırım bi baskı olmazsa getirmez. kont'a e-mail yazabiliriz, çünkü bende dahili istiyorum. nasılsa switch'i hazır:)
    quote:

Orjinalden alıntı: hburak

merhaba arkadaşlar, bende 1,5 aydır acer 2423 notebook kullanıyorum.
    Estetiği , performansı fiyatına göre çoook uygun.
    Ram taktırmak istiyorum , nereden kaç ytl ye alırım ,
    ram kendim taksam garantisi gidermi? Yardımcı olursanız memnun olurum.
    Şimdiden teşekkürler

teorik olarak tabiki gider ama pratikte bi sorun olmaz. en fazla, servise gönderirken sökersin. herhangi bir garanti etiketi felan yok. pcdepo, gold, eksen v.s. buralardan rahatlıkla alırsın. kingstoon al bence. 30$ civarıdır diye düşünüyorum. bu arada pcdepo'da 512 mblık kampanya bitmiş:(

• pcdepo da kampanya bitmemiş hala ürünü 512 ramli teslim ediyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: UcAN the teKMe

şöle bişi merak ediyorum kimse sistemin ıncıını cıncıını gösteren bi programla baktımı bu notebook a ramlere ısrarla 100mhz de çalışıyo diyo zira cpu-z olsun pcwizard olsun falan zira timinglerdede 3-3-3-9 gösteriyo mhz düşük olduu için timinglerde düşmüş.

bunu fark eden yada şu andan sonra bakıp farkına varan olur paylaşırsa sevinirim.

bios updatei yapiim dedim ama uygun biosuda bulamadım korkarım.

bende de var aynısı.. mhz 99.8, timing'ler 3-3-3-8..

bios'u bulamadım, 2410 serisi için falan var.. eski desktopım acer'dı, ama kendi modeliyle bulunmuyordu bios, bazı sürücüler falan, çünkü başka bi modelin makyajlanmış haliydi, zaten biosa girince de diğer modelin numarası yazıyordu.. acaba bunda da öyle bir durum sözkonusu olabilir mi?

• arkadaslar ACER 2423NWXCI LINX alacagım. daha önce laptop kullanmadım. merak ettigim hususlar sunlar : cok uzun ses kayıtları yapacagım, soundforge programını kullanacagım, ses kayıt kalitesi beni tatmin eder mi? eger iyi ses kartı iyi degilse bosuna almıs olurum.

wireless var degil mi bnu telefonda. yani wireless modem alsam hem nu makineyle hem de aynı anda diger bilgisyarımla aynı adsl hattı üzerinden internete girebilir miyim?

teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkSaKaL -- 21 Mart 2006; 15:40:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: AkSaKaL

eger iyi ses kartı iyi degilse bosuna almıs olurum.

ne tür kayıt yapacağınıza bağlı, profesyonel amaçlı bir şey için zaten kullanılmaz da, yarı profesyonel ve altı bile olsa önce laptop'a sahip birinde deneyip memnun kalrsanız almanızı tavsiye ederim.. ama günlük konuşma vs. kayıtlarıyla işinizi görür sanırım.. yine de mesela bir creative kalitesi beklemeyin ac 97'den..

quote:

wireless var degil mi bnu telefonda.

laptop'ta

wireless var, performansı da gayet iyi, sorunsuz girebilirsiniz..

• acer 2423 kullanıcılarına merhaba , affınıza sığanarak birkaç sorum olacak

1. Bilgisayardaki ram , hdd donanımları hangi marka ?

2. Ram takviyesinde aynı marka olması gerekir mi?

3. 1adet 1GB yoksa 2*512 DDR2 taktırmak ma uygun olur?

4. Hi-level ile kingston arasında ciddi bir performans farkı var mı ?

5. NFS most wanted oyununu kuran var mı?
  • oyunu bir bulsam kuracam ama bulamadım!
    bilgisayarın en büyük problemi yazıları bit gibi gözü çok yoruyor.1280*800 dışında kullanılamıyor yazılar ve goruntu yamuluyor. bu çözunurlukte 15 inç bile ufakken bunu düşün artık. aldığımdan beri ona çözüm arıyorum ancak bulamadım .buna bir çözüm bulan varmı aceba ?
  • 1. soruya cevap vereyim;

hdd: seagate [ST9402112A (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100) (gerçi everest 5400 rpm diyor ama seagate'in sitesine göre hdd 4200 rpm)]
    ram: hyundai [HYMP532S64P6-E3]
    combo: LG [HL-DT-ST RW/DVD GCC-4244N (DVD:8x, CD:24x/24x/24x DVD-ROM/CD-RW)]

ayrıca; oyunla ilgili bir fikrim yok ama, başarılı bir performansla oyun oynanabileceğini sanmıyorum.. oyun çalışsa bile keyifle oynanmaz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: drberti

oyunu bir bulsam kuracam ama bulamadım!
    bilgisayarın en büyük problemi yazıları bit gibi gözü çok yoruyor.1280*800 dışında kullanılamıyor yazılar ve goruntu yamuluyor. bu çözunurlukte 15 inç bile ufakken bunu düşün artık. aldığımdan beri ona çözüm arıyorum ancak bulamadım .buna bir çözüm bulan varmı aceba ?

the battle for middle earth II'yi (amma zormuş ismi:) 800x600'de gayet güzel oynuyorum. aoe3'ü indirdim yarın onu da denicem ama nfs'i bende bulamadım, buldum da link kırıktı.
    ekran en iyi 1280x800'de performasn veriyor. zaten bu lcdleri tek bi çözünürlüğe odaklanarak yapıyolar sanırım. çünkü başka lcdlerde de vardı bu olay. ben yazı yazmadığım için öyle bıraktım ama yinede çok da küçük değil bence ikonlar ve yazılar. hatta ona alışınca iş yerindeki 1024x768 çok büyük gelmeye başladı:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 22 Mart 2006; 10:09:51 >

• empowering için linkhttp://websupport.acer.com.tw/support/et.asp
    sayfanın en altından seçimi yapın ve açılacak sayfadan programları indirebilirsiniz. empoweringi kurmadan önce acer emanageri kaldırmayı unutmayın. ilk olarak da empoweringi yükleyin. kolay gelsin
  • genel olarak yapılan pozitif yorumlarında yardımıyla, küçük hafif ve ucuz olan TM2423 modelinin siparişini hepsiburada.com dan verdim.
    512 MB ile vadesiz 16 eşit taksit ile 1100 YTL civarına geldi.

tabi bende epey araştırdım.
    aşağıda 2423 de kullanılan celeron m 1.5ghz'in pentium m 1.6 ghz'ler ile pek farkı olmadığını açıklayan ve benchmarklayan bir makale mevcut.

detaylar için link aşağıdadır..

genel olarak fiyatına göre performansı gayet iyi duruyor.
    birde 2.3 kg, 14.1" bu fiyata alternatif ben bulamadım.

alıp kurcalayıp detaylı izlenimlerimi paylaşırım..

http://www.tabletpcreviewspot.com/mobile/default.asp?newsID=410

Many techie folks here the name "Celeron" and run the other way. While that used to be true with older Intel Celeron CPU's, the newest Celeron M is not really a "Celeron" at all - at least in comparison to the older models. Then Celeron M is actually a Pentium M chip with a disabled L2 cache. The deepest sleep modes that the Pentium M features are also left out. Despite all this, the battery life of the Celeron M is still quite impressive. The Pentium M CPU performance margin is also considerably close to its Pentium M cousin. Check out the benchmarks below to see how the C200's 1.5GHz Celeron M compares.

We used SuperPI to calculate the number Pi to 2 Million digits in this raw number crunching benchmark. This open source benchmark application allows the user to change the number of digits of Pi that can be calculated from 16 Thousand to 32 Million. The benchmark, which uses 19 iterations in the test, was set to 2 Million digits.

Comparison of tablet/notebook models using Super Pi to calculate Pi to 2 million digits (plugged in):

Notebook Time to Calculate Pi to 2 Million Digits

Notebook Time to Calculate Pi to 2 Million Digits

Acer TravelMate C200 Tablet PC
    (1.5GHz Celeron M) 2m 19s
    Toshiba R15 Tablet PC (1.6GHz Dothan PM) 2m 8s
    ThinkPad X41 Tablet PC (1.5GHz Alviso LV PM) 2m 3s
    Fujitsu ST5000 (1.1GHz Dothan PM) 2m 37s
    HP tc4200 (1.73GHz Alviso PM) 1m 51s

We used Futuremark's PCMark '04 benchmarking software to measure the C200's performance in various tasks.

Performance Benchmarks for the Acer C200 (1.5GHz) compared to the Toshiba Satellite R15 (1.60GHz) notebook (simulating multiple computing tasks):

Futuremark PCMark04 Scores Acer TravelMate C200 Tablet PC (1.5GHz Celeron M) Toshiba Satellite R15 (Dothan 1.6GHz)

Multithreaded Test 1 / File Compression 2.66 MB/s 3.08 MB/s
    Multithreaded Test 1 / File Encryption 21.52 MB/s 23.84 MB/s
    Multithreaded Test 2 / File Decompression 18.83 MB/s 20.39 MB/s
    Multithreaded Test 2 / Image Processing 8.7 MPixels/s 9.49 MPixels/s
    Multithreaded Test 3 / Virus Scanning 1184.26 MB/s 1602.26 MB/s
    Multithreaded Test 3 / Grammar Check 2.13 KB/s 2.42 KB/s
    File Decryption 43.11 MB/s 47.32 MB/s
    Audio Conversion 1979.09 KB/s 2186.68 KB/s
    Web Page Rendering 3.99 Pages/s 4.73 Pages/s
    DivX Video Compression 39.57 FPS 42.84 FPS
    Physics Calculation and 3D 70.07 FPS N/A
    Graphics Memory - 64 Lines 359.29 FPS N/A
    3DMark '03 Score N/A N/A

Considering we are comparing a 1.5GHz Celeron M to a 1.6GHz Pentium M, the Acer C200 performed just fine. Given the CPU price difference, this is quite impressive.

• quote:

Orjinalden alıntı: mamboking

tabi bende epey araştırdım.
    aşağıda 2423 de kullanılan celeron m 1.5ghz'in pentium m 1.6 ghz'ler ile pek farkı olmadığını açıklayan ve benchmarklayan bir makale mevcut.

farkı yok değilde aratmıyor dersek daha doğru olur. sonuçta celeron ama 1 MB önbellek iyi bir özellik.
    hatırladığım kadarı ile: vakt-i zamanında intel ucuz işlemci adı altında ön belleksiz 300 MHzlik işlemciler, celeron 300 işlemcilerini çıkartmıştı. tam bir fiyaskoydu, bunlar ellerinde patlayınca 300A adı altında hafızam beni yamultmuyosa 256KB önbellekli (zamanına göre gayet iyi yani) celeronları verdiler piyasaya ve bu celeronlar çok tuttu, canavar gibi oyun makinaları oldular.
    diyeceğim pentium ile celeron arasındaki performansta en belirleyici unsur önbellektir diye biliyorum ve 2423'teki celeron'Un önbellek değeri gayet iyi.
    diğer taraftan alette oyunlarda yani çok işlem gerektiren programlarda ısınma sorunu var bence. ya da ısınıyor ama çok sıcak havayı dışarıya iyi üfleyip, soğutuyor (inşallah ikincisidir). laptop'ın havalandırma yaptığı yer çok ısınıyor, belki ben kucağıma alıp oynuyorum yatakta, hava alamıyor ama acer logosu da çabuk sınıyor. hoş şu ana kadar hiç dizlerimi yakmadı ama yinde oda sıcaklı 20 derece ve bu kadar ısınmaması lazım diye düşünüyorum. yazın nasıl oyun oynayacağız bu laptopta:)

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.