ARKADASLAR ÇOK ÖNEMLİ BİR SORUM OLACAK BENDE BU CİHAZI ALALI 2 GÜN OLDU.BİLMİYORUM SİZDEDE AYNISI OLUYORMU AÇIKCASI EKRAN GÖRÜNTÜSÜ BENİ PEK MEMNUN ETMEDİ EKRAN EN ALT KISIMDAN ÜSTE DOĞRU KOYULAŞIYOR.YANİ EN ALT KISIM DAHA AÇIK EN ÜST KISIM DAHA KOYU RENKTE.SORDUM VE BANA DEDİLERKİ YANSITICI EKRANIN ALT KISMINDA O YUZDEN BOYLEYMİŞ.AMA MESELA ARKADASLARIN BAŞKA MARKALARDAKİ ÖRN. HP CASPER DİZÜSTÜLERİNDE HERYERİNDEN GÖRÜNTÜNÜN AÇIKLIĞI VE KOYULUĞU AYNI.ACAYİP SNİRLERİM BOZULDU.ACABA DİĞER ARKADASLARINKİ NASIL YOKSA BENDE Mİ SORUN VAR BENİMKİNİN ÜST YANSITICISI MI ÇALIŞMIYOR.??? CVPLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
adaşlar konu ile ilgili değil ama bu konu ile ilgilide yeni bir topic açmak istemedim. makinemdeki bir resmi buraya nasıl ekleyebilirim .. şimdiden teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: dtufuk
ARKADASLAR ÇOK ÖNEMLİ BİR SORUM OLACAK BENDE BU CİHAZI ALALI 2 GÜN OLDU.BİLMİYORUM SİZDEDE AYNISI OLUYORMU AÇIKCASI EKRAN GÖRÜNTÜSÜ BENİ PEK MEMNUN ETMEDİ EKRAN EN ALT KISIMDAN ÜSTE DOĞRU KOYULAŞIYOR.YANİ EN ALT KISIM DAHA AÇIK EN ÜST KISIM DAHA KOYU RENKTE.SORDUM VE BANA DEDİLERKİ YANSITICI EKRANIN ALT KISMINDA O YUZDEN BOYLEYMİŞ.AMA MESELA ARKADASLARIN BAŞKA MARKALARDAKİ ÖRN. HP CASPER DİZÜSTÜLERİNDE HERYERİNDEN GÖRÜNTÜNÜN AÇIKLIĞI VE KOYULUĞU AYNI.ACAYİP SNİRLERİM BOZULDU.ACABA DİĞER ARKADASLARINKİ NASIL YOKSA BENDE Mİ SORUN VAR BENİMKİNİN ÜST YANSITICISI MI ÇALIŞMIYOR.??? CVPLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
benim ekranda böyle bişey yok dostum,bence sendeki olay normal değil,
@badbad resim ekleme olayınıwww.imageshack.us gibi sitelere upload edip burada link olarak ekleyebilirsin.
link değilde bazı arkadaşlar buraya direkt resim olarak koyuyorlar o şekilde eklemek istiyorum
Orjinalden alıntı: borntobewild
Orjinalden alıntı: dtufuk
benim ekranda böyle bişey yok dostum,bence sendeki olay normal değil
sn borntobewild.şimdi sizin ekranın en alt 1 cm lik bölümü ile en üst 1 cm lik bölümü arasında gerçekten hiç bir ton yada parlaklık farkı yokmu eminmisiniz.tekrar teşekkür ederim cvb için
arkadaşlar autocad çalıştıran oldumu bu makineyle acaba bu tip programları performanslı olarak çalıştırabiliyormu bilgilendirirseniz sevinirim..
acer ACER TM2423NWXCi cihazını almayı düşünüyorum fiyatı çok makul geldi peki ram aldık warsayalım lap topa nasıl takcaz takarsak garanti kapsamından çıkarmı
alabılırsın takmasıda cok kolay..garantı kapsamından cıkmıyor.....
adaşlar konu ile ilgili değil ama bu konu ile ilgilide yeni bir topic açmak istemedim. makinemdeki bir resmi buraya nasıl ekleyebilirim .. şimdiden teşekkürler
bende aldım ama çok fazla doğrusu bir kullanamadım. bilgisayarda düşük çözünürlükte goruntu tuhaflaşıyor 1024*768 sizde ole bir sorun varmı? ayrıca fiyatına gore bilgisayar cok güzel ama sesini ben beğenmedim çok kısık sonuna kadar açıncada bozuyor.
evet doğru söylüyorsun düşük çözünürlükte bir tuhaflık var.yalnız acer sitesinden grid vista programını yükle değişik opsiyonlar sunuyor.ekran koyuluğunda problem var diyen arkadaşım bence geri göndersin problem olabilir.ayrıca kullanıcı hesapları konusunda da herhengi bir problem yok.
quote:
Orjinalden alıntı: drberti
bende aldım ama çok fazla doğrusu bir kullanamadım. bilgisayarda düşük çözünürlükte goruntu tuhaflaşıyor 1024*768 sizde ole bir sorun varmı? ayrıca fiyatına gore bilgisayar cok güzel ama sesini ben beğenmedim çok kısık sonuna kadar açıncada bozuyor.
ben de diyorum bu yazıyı ne zaman yazdım meğersem avatarlar aynıymış
ankarada bluetooth module nerden taktırılabılır
merhaba arkadaşlar, foruma yeni üye oldum. üye oluş sebebimde acer 2423:) burada yazılanları okudum ve dün bu notebook'u pcdepo'dan elden aldım (yerleri kadıköy'de). daha önce dell 600 ve toshiba ML-225 bakmıştım. ikisi de çok güzeldi ama hem bütceyi zorluyordu hemde ağır laptoplardı. ben ise hem evde iş görecek hemde eşim öğretmen, onun rahatlıkla okula götürebileceği bir laptop bakıyordum. 2423 hem hafif, hem özellikleri güzel. ayrıca kont bilgisayar'dan güvenilir kaynaklardan aldığım haberlere göre laptop'da herhangi bir kronik arıza şimdilik gözükmüyor. ben 512 MB ramli olarak kdv dahil 1023 YTL / 6 taksit olarak aldım. ayrıca sıkı bir pazarlıkla çanta ve mini optik mouse'da aldım. laptopla ilgili ilk izlenimlerim: görünüş olarak sade, şık ve hafif. ama plastik kalitesi özelikle arka monitör eklem yerleri kaliteli değil. birde power yuvası çabuk laçka olacak gibi duruyor. bluetooth yeri var ama aygıt takılı değil. solda dvd/cd-writer ve pcmci kart yuvası, sağda ise üç adet usb yuvası var. hoporler ve mikrofon çıkışları önde. ayrıca kendi mikrofonu da var. arkada ise power giriş yeri ve vga çıkışı var. ilk iş linux'u formatlayıp xp kurmak oldu. kurulumda herhangi bir sorunla karşılaşmadım. kurulum sonrasında bazı sürücüleri yüklememişti. kutuda gelen recovery cd ile bu sürücüleri xp'ye tanıttım. sorunsuz yüklendi. yalnız ekran ile ilgili bir solukluk sorunu var gibi. parlaklık ayarlarından açtım ama sanki vga sürücü ile ilgili bir sorun var, çünkü sürücüyü yüklemeden önce daha parlaktı grafikler. sürücü indirmek için acer'in sitesine girdim sabah, o kadar yavaş ki. öğleden sonra bi daha deneyeceğim. bunun dışında laptopda sorun yok gibi. cd yazma hızı makul ve çok sesli değil, hoparlör sesi bence bu fiyata bu kadar olur. hdd sessiz. dvd'leri biraz sesli okuyor. alette çok fazla ısınma sorunu yok. yaklaşık 6 saat elektrikte çalıştırdım, acer logosunun olduğu bölge ısınmıştı, normal değerlerde. daha sonra 1 saat kadar dizimde çalıştırdım, dizimi yakmadı:) gelelim en güzel tarafına, bu laptopla oyun oynama düşüncesi içinde olmama rağmen test için level dergisi aldım. içinden çıkan demo oyunlardan (star wars, crash, movie, lord of the rings gibi) grafik özellikler gerektiren oyunları takılmadan gayet güzel oynadım. elime geçerse doom III, nfs felanda deneyeceğim:) sonuç olarak fiyat/performans olarak güzel bir tercih 2423. inşallah kronik sorunlar çıkartıp başımızı ağrıtmaz. benim aklıma gelenler bunlar, bunun dışında sorusu olan arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olurum. tekrardan herkese merhaba!..
arkadasım ekran asagıda dah parlak yukarda daha koyu demissin, laptopta yeniyim ben ama 4 arkadasımın farklı marka we yaslarda latopları war, hp-compaq, dell, toshiba gibi, hepsinde de aynı durum soz konusu, hatta ilk basta ben farketmedim, dell i olan arkadas soyledi. Bana da digerlerine gode sanki biraz daha fazlaymıs gibi geliyo ama takmıorum kafaya acıkcası.
wind06 sen de harbi ucuza kapatmısın be bilader. Ben 1037ye cıscıplak adım aleti :) ama acıkcası beklemeye de cesaret edemedim, bitecek gib duruyordu. Hala kısa zamanda bitecegine ve gerisinin gelmeyecegine inanıyorum, microsoft boyle bir ise uzun sure izin wermez bence.
Ekran kartı harbi supper, intel seytanın bacaını kırmıs anlasılan, ram lazım doom 3 motoru icin ama, 256 da ramsizlikten calısmdı, battlefieldin gozunu yiyim.
bu alet icin sırt cantası almayı dusunuyorum simdi, ucuza guzel bişi nerden alınır bilen war mı? eminonundeki cantacılara bakmayı dusunuyorum acıkcası, su yukardakilere.
Selamlar,
Ustalarım forumu epeydir takip ediyorum. Ben 2423WXCİ yi ve 3613'ü yakından takip ediyorum. Ancak 3613 hem ekranı 15" hemde bellek ve hdd bakımından daha üst gibi görünüyor. Yorumlarada baktığım kadarı ile fiyatına göre uygun bir ürün. Bazı üretim sorunları belki olabilir tek tük ama onun dışında çoğunluk üründen memnun gibi.
Ben 3613 e karar vereceğim sanırım. Ancak ürün özelliklerinde DVD double Layer yazıyor. Bu biraz muamma gibi.
Yani dvd yazıcımı yoksa cd yazıcı dvd okuyucumu acaba, birde 3613'ün pili kaç cell 6'mı 4 mü ???
Sizlere danışmak istedim. Kusura bakmayın aslında 2423 hakkında soru soracaktım ama
Eğer dvd yazıcı ise bu ürün alınır. arada çook büyük bi fark görünmüyor gibi.
Ürünü inceleme şansı olan arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum. Saygılar.
acer 2423 izlenimlerime devam:
-ekran 1280x800 çözünürlükte gayet tatminkar. fakat diğer çözünürlüklerde bi netlik sorunu var. acer'ın sitesinden intel'in sürücüsünü indirdim ama henüz kurmadım. zaten sürücü, cd'den çıkanla aynı sanırım. -wireless'i oldukça kuvvetli çekiyor. -etherneti de test ettim, bi sorun yok. -wireless ile etherneti ayrı ayrı çalıştırdığımda, birisini windows'dan disable etmem rağmen cihaz kafayı yedi. bende mecburen wireless switcten kapattım. sanırım böyle durumlarda restart istiyor. -wireless switch çalışıyor:) keşke bluetooth da olsaydı, switch'i çok öksüz kaldı:) -yaklaşık 5 saattir açık, sağ taraftaki fanın üflediği yer ve ekranın altındaki acer logosunun çevresinde ısınma var. klavye ve diğer sahalar iyi. -klavye tuşları biraz ince ama kullanımı rahat. -battle for middle earth II'yi kurdum. 800x600 de gayet sorunsuz, 1024x768'de yükleme süresi uzadı ama oyunda takılma olmadı. -acer'ın sitesinden indirdiğim epower management programını kurdum. gayet sorunsuz ve güzel bir program. sonuçta üzerinden centrino olmadığı için güç ayarlarını bu programla yaptırmak gerekiyor. 2423'ü olan herkesin mutlaka kurması lazım bu epower managenet programını. -ayrıca emanager programını da yüledim. bios'a şifre koyma, boot aygıtını değiştirme gibi şeçenekler var. çok gerekli bir program değil yani. -http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/tm_2400_3210_3220.html bu linkten bahsettiğim programları ve daha fazlasını indirebilirsiniz. -bataryası epowermanagement ile birlikte 2saat kadar gitti. ama wirelessten çalıştı, birde optik mouse takılı idi. ara sırada grafiksel işlemler yapıldı. epower management i kurduktan sonra prizde iken %100 göstermeye başladı. ondan önce en fazla %98i görmüştüm. -batarya gerçektende çok hızlı şarj oluyor.
şimdilik bu kadar.
Abi güzel inceleme sağolasın, Pil olayı yani 1,5 saat falan gidiyor hiç bir şey yapmadan anlaşılan, bu da bu fiyata olan bir ürün için yeterli sayılır.
Ekran kartıda hiç yoktan iyi gibi görünüyo. Ben bunun bi üstü 3613'e karar kılıyom gibi. Tabi DVD RW'si varsa. Ancak hala öğrenemedim araştırıyorum dvd sürücümü yazıcımı belli değil??
(Ya çok ucuz bi laptop alacam, yada 2000 ytlye en iyi ne alınabiliyorsa onu alacam)