Şimdi Ara

acer tuba bass sorunu cevaplarsanız çok memnun olurum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle merhabalar bu forumda ilk mesajım umarım doğru yere açıyorumdur hatam olursa affola...

sizlere sormak istediğim kullanmakta olduğum acer 6920 modelinin tuba bass fonksiyonundan yararlanamamam...
    windows 7 işletim sistemi kullanıyorum ama xp de olduğu gibi subwoofer ayarı felan denetim masasındaki ses içerisinde yok ve woofer çalışmıyor...
    hem ses xp ye göre az çıkıyor hemde subwoofer çalışmıyor realtek sitesinden sürüm güncelledim ama yinede bulamadım nasıl yapacağımı yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

• Demek ki bu sorunu yaşıyan sadece ben değilmişim bende de 5920g var senin makina gibi win7 altında sub ölü durumda makianayı ayar manyağı yaptın yine değişen birşey olmadı zaten ses seçeneklerinin hiçbirinde sub'a dair bir eklenti yok stereo modda devam ediyoruz kullanmaya.

Belki ecnebi forumlarında bir cevap bulunabilir ben tr'de bulamadım.
  • bakalım bir çok arkadaş var sitede yardımcı olabilecek gördüklerinde eminim yazacaktır...
  • arkadaşlar hala okuyan yok mu ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: activ

Demek ki bu sorunu yaşıyan sadece ben değilmişim bende de 5920g var senin makina gibi win7 altında sub ölü durumda makianayı ayar manyağı yaptın yine değişen birşey olmadı zaten ses seçeneklerinin hiçbirinde sub'a dair bir eklenti yok stereo modda devam ediyoruz kullanmaya.

Belki ecnebi forumlarında bir cevap bulunabilir ben tr'de bulamadım.

hocam sorunu hallettim inanılmazda kolay kullanabiliyorum her ayarını özelden msn adresinizi atın anlatayım detaylı olarak...
  • Mümkünse burdan paylaşım bu sorunu yaşayan diğer kullanıcılara da klavuz anlamında kullanacak bir kaynak vermiş olursunuz.
    Nasıl çözdünüz merak ediyorum açıkcası.
  • hocam biraz uzun realtek in sitesine girip downloads tan 2.47 olan sürümü indiriyoruz işletim sisteminize göre seçin onu download ettikten sonra winrardan klasöre çıkarın ve bekleyin...sonra masa üstünden bilgisayar sağ tıklayıp özellikler ve ordanda aygıt yöneticisine giriyoruz ... ses oyun başlığını açığ high defination audio yazan yere sağ tıklayın ve sürücü güncelleştirden dizine çıkarttıgımız 2.47 sürümü seçiyoruz otomatik olarak buluyor ve yüklüyor sonra sisteme res atabilirsiniz...sonra denetim masasından aygıtları seçince alt kısımda ana başlık altında acer hd audio diye bir ibare mevcut onu açıyorsunuz ve ilk gelen sayfada hoparlör yapılandırmasından 5.1 i seçiyoruz sına diyerek çalıştığını görebilirsiniz... biraz kurcalarsanız eko ayarını görürsünüz 4. sırada sağda kalıyor sanırım... sonrasında burayla işimiz bitti... yine denetim masasından ses ibaresine tıklayın ve seçili olan hoparlöre tıklayıp sağ alttan özellikler diyoruz üstteki panelleri tek tek kontrol edin subwoofer internal woofer ve dolby ayarlarını göreceksiniz kulak zevkinize göre ayarlayın... geçmiş olsun :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yapan arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim en azından bir kaç kişinin faydalanmasını görmek insanı sevindirir açıkcası...
  • 5920g'de sürücü güncelemesi işe yaramıyor halen tek seçenek stereo olarak görünüyor sub görünmüyor.
    sürücü donanım farkından dolayı sizde işe yaramış 5920g için halen bir çözüm yok.
  • Bende As-7720 kullanıyorum. Vista'dan Windows 7 ye terfi ettim daha yeni. Vistada kullandığım acer'ın programlarından biri olan Empowering Tech. in eAudio programında Rock müzik moduna geçtiğim zaman gerçekten çok kaliteli müzik dinliyordum. Bu sebeple W7 ye de aynı programları kurdum (Tabi W7 uyumlu versiyonlarını). Şimdi Rock müzik moduna geçtiğim zaman çok kalitesiz Bass'sız ses geliyor.

Problemi çözebilmek için bugrahank arkadaşımızın çözüm önerileri de dahil olmakla beraber, realtek ve birkaç farklı driver denedim olmadı. Denetim masasındaki ses ayarlarından, çok ince ayarlar yapmama rağmen Vista'daki kaliteyi bir türlü yakalayamadım. Acaba W7 uyumlu eAudio programında equalizer ayarlarını değiştirmişler midir diye Vista uyumlu olanı kurmayı denedim ancak uyumsuzluktan dolayı kuramadım. Yine aynı şekilde realtek'in Vista versiyonunu da denedim, aynı sonuç.

Sorun subwoofer'da mı driverdamı yoksa acer'ın programındaki çözemedim, ve yabancı siteler dahil baya araştırma yaptığımı düşünüyorum.

Müzikle profesyonel olarak uğraştığım için benim için çok önemli bir problem bu. ve sırf bu yüzden tekrar vistaya dönmek istemiyorum:)

Yardım ederseniz çok sevineceğim..

• dostum benzer bi sorunda bende var bisürü siteye yazdığım halde kimseden çıt çıkmadı çok bilirim diye gezen o kadar adam var halbuki...

yazımda şu hala alakalı bi ses çıkmış değil;

acer 4937G marka laptopum var çok ama çok memnunum pcmden. geldiğinde windows 7 yüklüydü ses inanılmazdı. sbs370 adında uğruna fan cluplar açılmış bi 2+1 im var. win7 kullanırken en kısık seste bile inanılmaz bas deneyimim oluyordu ancak gears of war denen lanet oyunu kuramadığımdan xpye geçiş yaptım. xpye geçtikten sonra nolduysa ses kalitem inanılmaz düştü. bas tat vermiyor. ayrıca hatırlatayım pcmde dolby home theater bulunmakta..

win7 varken sesiyle hava attığım pcmden şuanda hiç zevk almıyorum. ekstra program kullanmaktan yana değilim çünkü o programlar sesi ne kadar kalitelileştirselerde doygun bi bas veremiyorlar. ben win7 deki basımı istiyorum, ne yapmalıyım lütfen yardım :(

(farkındayım en kötü oyun bitince win7'ye geçerim oda olur ama ben sorunun kaynağını ve varsa xp için çözümünü soruyorum)

inşalla bişiler önerecek birini bulabilirim..

• aynı sorun bende de var. 6930 kullanıyorum. formattan sonra seste bi tizlik artışı sezdim. bass sıfır. özellikle bass çaldığım için bass sız müzik dinleyeceğime hiç dinlemiyorum veya hoparlör kullanıyorum ama her zaman olmuyor.

lütfen yardım edin. hepimiz UP layalım arkadaşlar.

UP
    UP
    UP
  • aynı sorunu ben de yaşıyorum... vista32bit ten win7 64bit e geçtim, driver güncellemeleri vs. yaptım ama tuba basstan ses alamıyorum.
    subwoofer olarak aktifleştirmenin bir yolunu bulamadık.

biri çözerse çok sevinirim.
  • Acer sitesindeki driveri indirmeniz yeterli, güncel driverler sub desteklemiyor şu anda
  • çipset üreticisinin ve microsoft un driverini değil markanın driverlerini kullanın sorununuz kalmaz
    ve driveri kurarken aygıt yöneticisinden değil klasör ün içinde setup dosyası varsa setup çalıştırarak kurun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 5 Haziran 2011; 16:27:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.