Şimdi Ara

Acer V3 772G Isınma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar . Bundan 2 yıl önce Acer V3 772G modelli bir bilgisayar almıştım.
    Özelliklerini sorarsanız :
    İntel core i7 4702MQ 2.2 Ghz
    32 GB Ram
    Nvidia Geforce Gtx 760m 2 Gb
    1 TB HDD
    Birkaç haftadan beri oyun oynarken Fps düşüyor ve sonra bilgisayar kapanıyor.Speccy adlı programdan işlemci & ekran kartı & anakart ısılarına bakıyorum . Hiçbir şey açık olmadan 70 derece üstünde çalışıyor.Anakart 83 derecede. Avast ile virüs temizlemeyi denedim virüs filan çıkmadı.Bilgisayarın içini açıp fanını temizledim.Baya tozluydu.Ama hala bu sorun devam ediyor.(Termal macunun bittiğini sanmıyorum)
    Sizce sorun nedir ? Lütfen yardım edin.

• Termal macunu yenilemeyi dene, fark olmazsa fanda sorun olabilir, tozlanmadan dolayo asıl devirlerinde çalışmıyor olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fnldstntn F kullanıcısına yanıt
    Termal macunla bir ilgisi yok bence.Tozlanmasının imkanı yok zaten 2 gün önce temizledim.Windows 10 Pro ya geçince böyle oldu.
  • Fan tozlanmadan dolayı performansı düşmüş olabilir yeterli hızda dönemiyor olabilir. Tozlar fanın içine doner aksama girmiş olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Fakat bu dediğiniz sadece işlemci için geçerli.Oyuna girdiğimde çok ısınıyor.Sonra Fps düşüp kapanıyor.
  • İşlemci çok ısındığında önlem olarak önce kendini yavaşlatır kritik seviyeye ulaştığında da kapatır. Laptop bir sorundan dolayı kendini yeteti kadar soğutamıyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece işlemci macunu değilde ekran çipinin macunun yeniledinizmi çünkü bildiğim kadarı ile aynı soğutucu soğutuyor ikisini ekran çipi ısındığı için işlemciyede vurur.. vidalarını düzgün sıktınız mı soğutucunun..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DELL G3 ısınma sorunu
    5 yıl önce açıldı
    asus x553m driver sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam görev yöneticisine baktığımda disk %100 kullanılıyor. Kullanan programları yazayım : Sistem ve sıkıştırılmış bellek , Hizmet Ana bilgisayarı Yerel sistem ağ kısıtlama , COM surrogate (2) , Antimalware Service Executable . Bu 4 şey sürekli diskimi %100 kullandırıyor . Bildiğiniz gibi Disk eğer sürekli kullanılırsa sistem yavaşlamaya başlar . Ve bu oyun sırasında olursa pc kapanması normal bişeydir zaten.
  • hachiko kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajınız için teşekkür ederim fakat sorun tam olarak diskimle alakalı . Yukardaki yorumumda belirttiğim gibi .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.