notebook budur arkadaşlar resmin sağ alt tarafına da bakın lütfen..
ön tarafta tekerlek var sağa çevireceksin... media player ve vista ses açmayı biliyorsundur.. klavye sanki biraz esniyor evet ama çok az.. çok sessiz alet yaaa.. mavi e harfine basınca ses ayarı var...
Kardeş hayal kırıklığına uğrattın beni .. PCMark2008 de ekran kartı ramini GDDR3 görmüştüm , sen everest ile 80nm teknolojili GDDR2 kullandığını ortaya çıkarmışsın.. Bu nasıl 8600GT ...512 MB olsa ne yazar.. Dell harbi GDDR3 kullanmış XPS1530 da.. bu olmadı.. ama yapcak bişey yok
quote:
Orjinalden alıntı: motanyeri
Arkadaşlar bu ekran kartı..
Evet dostum PC Wizard bende de GDDR3 gösterdi ama bilmiyorum ki hangisi doğrudur.. bana bu bile fazla :))
elimden geldiğince fotoğrafını çektim ama boyutları 200 Kb yi geçtiği için rapid.. 200 Kb de ayrıntı kayboluyor..umarım beğenirsiniz..
Bu arada ben acer in programlarını çok beğendim vista yı süslemiş resmen.
infrared i nereden aktif yapacağız bulumadım :)
quote:
elimden geldiğince fotoğrafını çektim ama boyutları 200 Kb yi geçtiği için rapid.. 200 Kb de ayrıntı kayboluyor..umarım beğenirsiniz..
Paylaştığınız tüm bilgiler için çok teşekkürler. Elinize sağlık.
motanyeri hayırlı olsun güle güle kullanırsın iyi günlerde inş.
bende HDMI çıkışını test etmeni bekliyorum eğer imkanın varsa test edip bize bilgi verebilirmisin?
çok teşekkürler......
hayırlı uğurlu olsun walla.... ben dün gittim vatana peşin 2330 ytl dediler sen bugün 1770 ytl ye 5 taksitle alıyorsun olağanüstü güzel ya.. bilsem bende gider alırdım hemen....... :((( yani son nokta e.kartı GDDR2 hmmm bben kampanyayı da kaçırdığıma göre acep beklesem mi ASUS M50 gelsin diye? mart ortasında gelecek deniliyordu... mart ortasına bişi kalmadı şurada, 1-2 hafta var.
quote:
Orjinalden alıntı: nepal0783
Arkadaşlar bende bugün vatandan 1768 ytl ye 5 taksitle aldım.Ben Ankaradayım. Antalya'daki arkadaşım Görkem benim için ayırtmış ve son bitaneyi ben aldım. Sizin bu makina hakkındaki yorumlarınızda almakla nekadar doğru iş yaptığımı gösterdi bana. Umarım bi problem çıkarmaz. Görkem kanka çok teşekkür ederim
quote:
Orjinalden alıntı: atokgozlu
bende HDMI çıkışını test etmeni bekliyorum eğer imkanın varsa test edip bize bilgi verebilirmisin?
çok teşekkürler......
hdmi ve monitör hariç bütün giriş çıkışları test ettim gayet iyi çalışıyor hepsi.. external hdd taktığım zaman laptopu hızladırmak için turbo memory readyboost özelliğini çalıştır diye bir şey çıktı tamam dedim ama hdd desteklemiyor dedi.. demekki pc bunu destekliyor ama hdd ona uygun değil...kart okuyucu girişine kart benzeri plastik parça takılması ii olmuş bence.. şarj cihazı girişinin arkada olması isabet olmuş dvd-rom u rahatsız etmiyor..Dün çok yorulmuşum erken yattım şimdi işteyim.. akşam eve gidince dener sizinle paylaşırım.. Offf ya akşam olsa da eve gitsemmm... şimdiden özledim..
HDMI çıkışını test etmek için nasıl bir yöntem uygulamalıyım.. Sony Bravia da HDMI girişi var ama bunlar nasıl kullanılır bilmiyorum.. monitör kablosu gibi sadece HDMI kablosu takmak yeterli mi.. HDMI kablosu için bir tavsiyeniz var mı?? Bilgisayardan 1080p bir görüntü oynatıp bunun tv de kalitesine mi bakmam gerekiyor... bu konuda HD ci arkadaşlardan yardım bekliyorum.. pc hakkında sizleri yanıltmak istemem..
HDMI çıkışında ara kablosu kullanarak direkt LCD ye bağlayacaksın.. yalnız kullanacağın LCD 1080p FULL HD olursa tam anlamış oluruz durumu Sonra ekran kartı ayarlarından ikiz monitor seçip ..çözünürlüğü 1920*1080 yapıp güzel bi oyun çalıştıracaksın.. PES 08 olursa iyi olur .PS3 ile kıyaslama bakımından .. tam keyif abi iki de gamepad alıp PES turuvaları düzenlemek lazım
Arkadaşım eğer LCD nde Full Hd özelliği varsa altın uçlu HDMI kablosu al, yoksa sıradan bir HDMI kablosuda işini görür. Sanırım senin LCD de bu özellik vardır. Dvd vs. izlediğin zaman, ya da oyun oynadığın zaman görüntü ve ses kalitesine inanamayacaksın, yapman gereken tek şey HDMI çıkışlarını bağlamak, ve hopörler seçeneğinden HDMI cihazının hopörlerini seçmek. Canavar gibi destekliyor, keyfine bak...
quote:
quote:
çok teşekkürler......
hdmi ve monitör hariç bütün giriş çıkışları test ettim gayet iyi çalışıyor hepsi.. external hdd taktığım zaman laptopu hızladırmak için turbo memory readyboost özelliğini çalıştır diye bir şey çıktı tamam dedim ama hdd desteklemiyor dedi.. demekki pc bunu destekliyor ama hdd ona uygun değil...kart okuyucu girişine kart benzeri plastik parça takılması ii olmuş bence.. şarj cihazı girişinin arkada olması isabet olmuş dvd-rom u rahatsız etmiyor..Dün çok yorulmuşum erken yattım şimdi işteyim.. akşam eve gidince dener sizinle paylaşırım.. Offf ya akşam olsa da eve gitsemmm... şimdiden özledim..
HDMI çıkışını test etmek için nasıl bir yöntem uygulamalıyım.. Sony Bravia da HDMI girişi var ama bunlar nasıl kullanılır bilmiyorum.. monitör kablosu gibi sadece HDMI kablosu takmak yeterli mi.. HDMI kablosu için bir tavsiyeniz var mı?? Bilgisayardan 1080p bir görüntü oynatıp bunun tv de kalitesine mi bakmam gerekiyor... bu konuda HD ci arkadaşlardan yardım bekliyorum.. pc hakkında sizleri yanıltmak istemem..
Bendeki Bravia da HD Ready yazıyor.. Bakalım nasıl olacak..
HD ready ise 720p olur .. o da idare eder ama tam verim alamazsın. yani çözünürlük en fazla 1280*720 çöünürlük olur..
quote:
Bendeki Bravia da HD Ready yazıyor.. Bakalım nasıl olacak..
Anladığım kadarıyla HDMI kablosuyla sesi de TV den dinleyebiliyorum yani monitör kablosu gibi sadece görüntüyü değil sesi de aktarıyor doğru mu?
HD ready ile Dull HD yi yan yana görüdünüz mü_
Aralarında öyle dağlar kadar fark felan yok.
720P idare etmez, çok da yeterli dir.
Full HD ekran çok büyüdüğü zaman işe yarayabilir 32" 37" 40" 42" de aralarında ki fark görünmez bile (normal gözle)
HDMI kablo doğru anlamışsın hem sesi hem de görüntüyü taşıyor.
yani ayrıca bir ses bağlantısı yapmana gerek yok.
Teknosada felan satılan HDMI-HDMI kablolar fazlasıyla işini görür.
Sen bir dene bakalım sonuçları yazarsın.
HD filimler denemeni öneririm. istersen link de gönderebilirim ...
dünkü vatan bilgisayarın kampayasından bir tanede bizim payımıza düştü..Şu an için alette bir eksiklik gözükmüyor...3Gb RAM yeterli vista için ..İşlemcinin ısınma problemi yok..Tabii daha uygulamalar yüklendikçe performans net olarak ortaya çıkacaktır diye düsünüyorum..
birde recovery cd için arkadaşlara sorum olacaktı..cd yi başka programlar yükledikten sonra yazırırsak o programlarıda mı yedekliyor..yoksa zamandan bağımsız olarak cd ye aynı sürücü ve vistayı mı yazıyor?? umarım anlatabilmişimdir
Atakgözlü teşekkür ederim linklere hayır demem doğrusu.. kuzukardeş hayırlı olsun ben alırken ilk olarak recovery yapmamı önerdiler burn disk yazan yeri seçip factory default yazan yeri seçiyorsun.. ben back up a basıp baya bi beklemiştim..
Arkadaşım aynı çözünürlükte yayını full HD ile HD ready tv ye verireniz aralarındaki fark tabiki sıfırdır.. Ama bir full hd yayını full hd 'de izlediğin zaman farkı net anlarsın.. Aynı yayını Hd ready ye gönder bak bakalım tv çalışıyor mu ...(1080p inputlar hariç ) Net farkı izlmeye gerek yok zaten rakamlarda; HD Ready : 1280*720 HD FULL : 1920*1080
niye sürekli çözünürlük geliştiriyor fotoğraf makineleri ..10 mp
quote:
HD ready ile Dull HD yi yan yana görüdünüz mü_
Aralarında öyle dağlar kadar fark felan yok.
720P idare etmez, çok da yeterli dir.
Full HD ekran çok büyüdüğü zaman işe yarayabilir 32" 37" 40" 42" de aralarında ki fark görünmez bile (normal gözle)
HDMI kablo doğru anlamışsın hem sesi hem de görüntüyü taşıyor.
yani ayrıca bir ses bağlantısı yapmana gerek yok.
Teknosada felan satılan HDMI-HDMI kablolar fazlasıyla işini görür.
Sen bir dene bakalım sonuçları yazarsın.
HD filimler denemeni öneririm. istersen link de gönderebilirim ...
Ayrıca Laptop u tv ye bağlayacağız Laptopun normal ekranı zaten 1280*800 yani hd ready tv ile aynı... Bunu yaptığın zaman tek fark ekranı büyütmedir .çözünürlük aynı Ama FullHD ye bağlarsan hem 1920*1080 çözünürlüğe çıkabilirsin hem de ekranı büyütmüş olursun biraz da bilimsel olalım ..