Şimdi Ara

ACER YENİ ÜRÜN - ACER 5920 (T9300) - 3 GB RAM - 8600 GT 512 MB (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.028
Cevap
2
Favori
79.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.teknojix.net/sony-bravia-kdf50e2010-3lcd-p-342.html?osCsid=133bcad2515d32f6a74d9b813f091ef4

Arkadaşlar bendeki tv bu. 1080p yok ama bakalım nasıl olacak. sesin ve görüntünün beraber taşınması benim için yeterli. çok bir beklentim yok. HP dv6189 da monitör kablosu ile tv ye bağlayıp sesi laptoptan dinliyordum
  • Arkadaşlar, açılışta LAN kartı (kablosuz değil, normal) kapanıyor. Aktif hale getirseniz de bir sonraki açılışta yina kapanıyor. Acer'ın Ağ yöneten programını devre dışı bıraktım. Bilgisayarın açılışında yine kapandı. Bu aygıtın güç yönetiminden "Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın." tikini kaldırdım. Açılışta yine kapandı.

Olay nedir bilgisi olan var mı? Vista ile ilgili bir durum sanıyorum.
  • Adsl kablosunu takınca nete bağlanamıyor musun??
  • Gerçekten arkadaşlar, bilen birinin resim, video, program vs yollarla bu Acer 933G25MN' nin ekran kartının nVidia 8600M GT 512 MB (Turbocache 1280MB) GDDR2' mi GDDR3 mü olduğunu artık kesin ağızlarla göstermesi lazım.

Diğer arkadaşların resimde de gösterdiği gibi PCWizard 2008 programı olarak GDDR3, Everest Ultimate programı GDDR2 olarak 512MB Nvidia 8600M GT (Turbo Cache 1280MB) ekran kartı gösteriyor.

Eğer Dell XPS1530' daki gibi GDDR3 değil de 5920G T7700' deki gibi GDDR2 ise bu performansa tabii ki de bir eksi olarak yansıyacaktır. Oyun için laptop almak isteyen ve bunda ekonomisini de düşünen alıcılar için bu durum kulak ardı edilemeyecek bir ayrıntıdır.

Şunu kesin olarak anlayalım ki arkadaşlar altını çizerim Acer 933G25MN' nin 8600M ekran kartı "GS" değil "GT" olarak sunulmuştur. Hatta diğer ülkelerde satışa sunulan modelin alternatif ekran karı ise ATI HD2600 dür. (Elbette ki onlar HD DVD ve de Blue-ray sistemin dibine vuruyorlar o da ayriyeten tartışılır.)

Evet arkadaşlar cevaplarınızı bekliyoru"Z" ===GDDR2 Mİ, GDDR3 mü???????

• quote:

Orjinalden alıntı: mendux

Kardeş hayal kırıklığına uğrattın beni ..
    PCMark2008 de ekran kartı ramini GDDR3 görmüştüm ,
    sen everest ile 80nm teknolojili GDDR2 kullandığını ortaya çıkarmışsın..
    Bu nasıl 8600GT ...512 MB olsa ne yazar..
    Dell harbi GDDR3 kullanmış XPS1530 da..
    bu olmadı..
    ama yapcak bişey yok

quote:

Orjinalden alıntı: motanyeri

Arkadaşlar bu ekran kartı..

ACER YENİ ÜRÜN - ACER 5920 (T9300) - 3 GB RAM - 8600 GT 512 MB

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=166324

XPS1530 un ekran kartı GDDR2 arkadaşım.. linkteki forumda yeteri kadar irdelenmiş... ingilizcesi ii arkadaşlar belki daah iii anlatabilir..

• ekran kartı ile ilgili olarak en iii site bu incelemenizi öneririm...

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-8600M-GT.3986.0.html
  • http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-5920G-Notebook.4217.0.html

bu modelin tanıtımını bulamadım ama resimler, performans ve içerik 933G25Mn hakkında size yeterli bilgiyi verir.. özellikle resimlere bayıldım adamlar içini açmış.. bu cihazın penryn T9300 2.5 işlemcili ve 512 Mb ekran kartlı olanının elinizde olduğunu düşünün yeter..
  • vatn bilg.daki kampanyadan yararlanmak için ben de dün koştum ve izmir vatan da kalan son T9300 ü 1890 ytl 5 taksit e aldım.
    ilk izlenimlerim güsel. ama aleti daha test etmedim. herşeyin recovery sini aldım. evet 933g25mn modelinde anten çıkışı yok,haliyle tv izlenmiyor. olsaydı bnm için güsel olacaktı.
    bbirazdan bende everest i kurup özellikler bakacağım. evet bilgisayar gerçekten geç açılıyor. ama bnm dinazor ile kıyaslarsak açılma hızı iyi, ortalama 1,5 dakika falan sürüyor açılması. ama acer programları çok hoşuma gitti. varsın 1,5 dakika da açılsın
  • LÜTFEN YARDIM ACİL
    arkadaşlar dün vatanbilgisayar'ın yaptığı kampanyadan yararlandım ve Acer Aspire 5920G-933G25Mn dizüstü bilgisyarı 1833 ytlye aldım. ilk izlenimlerim çok iyi biraz sonra CRYSİS'i kurup oynayacağım. daha sonra izlenimlerimi anlatırım yalnız benim bir sorum olacak arkadaşlar. bilgisayardan ses çıkmıyor. windows'un açılış bilin biling sesi çıkıyor(yani hoparlör sağlam) ama müzik falan, youtube diğer hiçbirses çıkmıyor lütfen acil yardım
  • Everest'e güvenin arkadaşlar. DDR2 diyorsa DDR2'dir...

Alet bu haliyle bile çok güzel bence...
  • Bende bu kervana katıldım. 1833 cülerdenim. Henüz gelmedi. Gelince devam ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ygoksela

LÜTFEN YARDIM ACİL
    arkadaşlar dün vatanbilgisayar'ın yaptığı kampanyadan yararlandım ve Acer Aspire 5920G-933G25Mn dizüstü bilgisyarı 1833 ytlye aldım. ilk izlenimlerim çok iyi biraz sonra CRYSİS'i kurup oynayacağım. daha sonra izlenimlerimi anlatırım yalnız benim bir sorum olacak arkadaşlar. bilgisayardan ses çıkmıyor. windows'un açılış bilin biling sesi çıkıyor(yani hoparlör sağlam) ama müzik falan, youtube diğer hiçbirses çıkmıyor lütfen acil yardım

Kardeş denetim masasına gidiyorsun orada en başta olan bir ses ayarı var ona gidiyorsun optik çıkışa tıklanmış şekilde kalan imleyi hoparlör e tıklıyorsun ve ses geliyor.
  • Merhaba arkadaşlar, en sonunda birazcıkta şansımın yardımıyla ben de son anda sizin grubunuza katılmak yerine toshibalıların araaına katıldım:) Yaklaşık 2-3 haftadır bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyordum, bir ara bu foruma da özelliklerini yazdığım Toshiba Sattelite A200-23X modelini almak istiyordum ama hem fiyatı hem de stoklarda kalmayışı nedeniyle başka seçeneklere yönelmiştim. En son Acerın AS5920-933… model T9300 işlemcili modelinde karar kılmıştım. Geçen gün Vatan Bilgisayarın Bonus Karta 28% indirim+5 taksit kampanyasına rastlayınca geceleyin vatan bilgisayarın stoklarında bana uygun olan birkaç bilgisayar arasından deminde bahsettiğim acer modelini almaya karar vermiştim. Hesaplarım sonucunda bu bilgisayar bana 1780(KDV Dahil) YTLye gelecekti. Fakat bilgisayarı almaya gittiğimde Toshiba Satellite A200-23X modelinden olup olmadığını sordum ve ordaki yetkili ilk başta olmadığını söyledi daha sonra stoklarına bakıp bir tane olduğunu belirtti. İndirimli fiyatı 1450Dolar+Kdv (2080 Kdv dahil) idi. Ne kadar doğru bir karar verdiğimi bilmiyorum ama Toshibanın bu modelini aldım…

Kabaca özellikleri şunlar:

- Intel® Core™2 Duo T7500 2.2Ghz İşlemci
    - 3,072 (2,048 + 1,024) MB DDR-2 667Mhz Ramler
    - 400 (200 + 200) GB (5400 Rpm – Kutusunda öyle yazıyor)
    - ATI Mobility Radeon™ HD 2600 512MB Ekran Kartı (Max. 1.279 MB)
    - 15.4” Toshiba TruBrite® WXGA TFT High Brightness Ekran
    - Ağ Desteği: 802.11a/b/g/Draft-N
    - Intel Turbo Bellek (1GB)
    - HD DVD-ROM drive
    - HDMI Çıkışı
    - Uzaktan Kumanda
    - Windows Vista® Home Premium Edition Türkçe / İngilizce

Sizce doğru bir karar mı vermişim???

• Tercih meselesi.. HDMI çıkışı olması, toshiba olması ..bence doğru tercih.
    Ama performans yönünden çok fazla bişey bekleme ..Acer 933 ün altında ama çok yakın bir performansı vardır.. Dell XPS1530 alsaydın performansın dibine vururdun..
    Diğer bakımlardan malum..
    Ama senden 3DMark06 skorlarını beklerizz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendux -- 9 Mart 2008; 1:04:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nm1

quote:

Orjinalden alıntı: ygoksela

LÜTFEN YARDIM ACİL

Kardeş denetim masasına gidiyorsun orada en başta olan bir ses ayarı var ona gidiyorsun optik çıkışa tıklanmış şekilde kalan imleyi hoparlör e tıklıyorsun ve ses geliyor.

dostum aynen söylediğn gibi yaptım ve oldu teşekkür ederim alışamadım ben bu vistaya... ama çözücem

• quote:

Orjinalden alıntı: mendux

Tercih meselesi.. HDMI çıkışı olması, toshiba olması ..bence doğru tercih.
    Ama performans yönünden çok fazla bişey bekleme ..Acer 933 ün altında ama çok yakın bir performansı vardır.. Dell XPS1530 alsaydın performansın dibine vururdun..
    Diğer bakımlardan malum..
    Ama senden 3DMark06 skorlarını beklerizz..

Dell XPS 1530 un ekran kartı GDDR2 arkadaşım üstelik 256MB bırak artık bu takıntıyı...

NFS Carbon oyununu bütün ayarlar max anti ali.. 4x(max) iken oynadım sorunsuz çalışıyor..

Crysis oyununu grafikler orta ayarlarda sesler max anti ali... kapalı iken sorunsuz sorunsuz oynadım.. otomatik ayarla dediğimde oyun yüksek ayarları kurdu ama laptop kasılınca düşürmek zorunda kaldım.. bu bilgiler overclock yapılmadan olanlarla ilgili..

HDMI bağlantısını beceremedim.. bilgisayar tv yi gördü ama ekran tv ye taşınmadı.. monitör kablosu ile oynadım oyunları ses pc den harika çıkıyor..

aramıza yeni katılan arkadaşlara hayırlı olsun..

• Sadece takıntı olsa iyiydi ..ama ortada bir gerçek var..ister kabul et ister etme.
    Ben XPS 1530 uzun zaman takip ettim ve aldım 1 ay önce ama elektrik kaçağı problemi ve pilinin çıkıntılı olması nedeniyle geri verdim..DELL gibi bir firmanın toprak hatsız adaptör kullanmasını aklım almadı..nefret ettim ve geri verip Acer aldım..Memnun muyum ? gayet memnunum
    Ama yiğidi öldür hakkını ver demişler...
    işin performans tarafına bakarsak evet penryn menryn ,512 8600GT ama
    3DMark06 skorum driversiz:3600
    174.20 driver sonrası: 3897
    Max yapabildiğim overclock sonrası:4198 yeter mi tabiki yeter

ama XPS 1530 ilk açıldığı anki 3DMark06 skoru : 4332 ! demekki bi fark var (GDDR3)
    inanmazsan;
    http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4135

• walla notebook çok güzel ama az önce simcity nin son oyununu oynadım,bilgisayar şarja takılıyken 1 saatlik oyun sonucunda ekran kartında 90 derecelik ısıyı görünce notebook u alıp balkona çıktım wallahi... paylaşmak istedim..sizlerde de böyle ısınmalar oluyor mu? cihaza herhangi bir overclock vb bir işlem uygulamadım... ayrıca altında cooler master ın soğutucusu da vardı...
  • Endişelenmene gerek yok
    Fabrika ayarlarında ısı 90 derecelere çıkabilir ..normal hali zaten 60..
    Ama overclock ederken dikkat et .. ekran kartını eline alma
    Ekran kartı GDDR2 yani 80 nm teknolojisi olduğu için ısınma doğal, bazı arkadaşlar yine takıntı diyecekler ama GDDR3 ramlar 65nm. o yüzden yüksek memory frekanslarında ısınmıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendux -- 9 Mart 2008; 23:27:16 >
  • hmmm, ya bugün hususi gittim cooler master ın soğutucusunu aldım ama 90 dereceyi göünce şoka girdim.. ben yinede bu cooler master ı değiştireceğim pek etkisini görmedim.. bilginize. bu da bir dip not olsun... alacaksanız zalman alın. bende öyle yapacağım.. değiştereceğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cehennemli -- 9 Mart 2008; 23:25:23 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.