Şimdi Ara

Açık hat kullananlara müjde Sıcak olmasa da fırsattır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
20
Favori
16.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fantezimuziginsevilenismi

quote:

Orijinalden alıntı: kaptan69

zaten 1 aydır konuşuyoruz bu konuyu ,geç kaldın
    http://forum.donanimhaber.com/m_66727194/mpage_1/key_/tm.htm

hocam ben migros 50tl kampanyasıyla birlikte değerlendirdiğim için fırsat olarak algıladım, siz Mobil Operatörler, Onun altında da Turkcell başlığı altında paylaşmışsınız sanırım.. bayağı bi sönük kalmış...

Fırsatlar bölümünde ise aradım bulamadım.. Benim gibi pek çok kimsenin bu konudan haberi yoktu ve farkına varması da zor sizin dediğiniz başlık altında çok pasif kalmış.. Onbinlerce takipçisi bulunan sıcak fırsatlar başlığı altında sanırım hakkını daha iyi bulabilir.. ya siz konuyu buraya alın, ben sileyim.. yada daha fazla böyle bir fırsatı olayı bekleyen arkadaşların bilgi sahibi olması için konu buradan devam etsin karar sizin..

ben üzerime düşeni yaptım bizzat anlattığım olayı deneyerek tecrübelerimi de paylaştım..

herkese saygılar, iyi çalışmalar.. ;)

iyi etmişsin burası daha popüler

• quote:

Orijinalden alıntı: hudaverdi34

quote:

Orijinalden alıntı: hakan_80

bu işlem sadece açık olarak satılan hatlar için mi geçerli yoksa arkadaşım üzerindeki hattı ücretsiz devralabilirmiyim

hat kimin üzerine olursa olsun ,hattın sizin yanınızda olması yeterli.

EDIT:

Söz konusu telefon hatlarının eski abonelerine de kullanıcı adına yapılan bu kayıt işlemine itiraz hakkı tanındı. Ancak 1 Ekim 2014 tarihine kadar itiraz etmeyen eski abonelerin telefon hattı üzerindeki hakları ortadan kalkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaylaq -- 11 Kasım 2012; 21:02:01 >
  • Zamanında annemin üzerinden alınan bir turkcell menşeli şuanda vodafone'dan hizmet alan bir hattım var, bunu sorgusuz sualsiz vodafondan üzerime alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: espial

Zamanında annemin üzerinden alınan bir turkcell menşeli şuanda vodafone'dan hizmet alan bir hattım var, bunu sorgusuz sualsiz vodafondan üzerime alabilir miyim?

hocam benimki direkt vodafone'du sorun çıkarmadılar.. yani daha önce başka bir hatta taşınmamıştı!

ama zamanında başka bir operatöre taşınmışsa sorun çıkartıyorlarmış diye okudum.. yani hattın ilk açtırıldığı operatöre geçmesi gerekiyormuş..

ama söylenti de olabilir.. en doğru bilgiyi vodafone iletişim merkezlerinden alabilirsiniz sanırım.

kendi adınıza kaydetmek için başvuru yaparsınız, sorun olmazsa zaten taşırlar.. yok dedikleri gibiyse sanırım 2 ay daha beklemeniz gerekecek :(
  • benim üzerime kayıtlı fakat kardeşim annem babam teyzem eşim kayınpederim vs vs hattı kullananlar ücretsiz üzerlerine hatları alabilirlermi ücretsiz
    bunlar hazır hat degil zamanında ben alıp vermiştim
  • peki devir işlemi ücretsiz mi gerçekleştiriliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tege

benim üzerime kayıtlı fakat kardeşim annem babam teyzem eşim kayınpederim vs vs hattı kullananlar ücretsiz üzerlerine hatları alabilirlermi ücretsiz
    bunlar hazır hat degil zamanında ben alıp vermiştim

Devir işlemi ücretsiz gerçekleşiyor. Fırsat olması da zaten burada. Daha önce 40-50tl civarında bir ücret isteniyordu!

Sadece üstünüze kaydettireceğiniz hattın açık ve yanınızda olması gerekiyor o kadar..

Sahibi bilinse de bilinmese de farketmiyor.

Tamamen ücretsiz..
  • Bu konuda akıllarınız takılanlarla ilgili olarak eklemeler yapılmıştır ve yazımız güncellenmiştir.

http://www.cepavantaj.com/acik-hat-kullananlara-son-firsat.html
  • Benzer bir konu burada da var: http://forum.donanimhaber.com/m_66727194/tm.htm
    BTK nın konuyla ilgili kararına ulaşmak için: http://btk.gov.tr/mevzuat/kurul_kararlari/dosyalar/2012%20DK-14-453.pdf

Konuyu 3-4 gün önce öğrendim.Ben de oğlumun adına kayıtlı (Telsim CepÖğrenci) hattımı adıma kaydettirmek için Bir Vodafone işlem merkezine gittim.Ancak oradakiler oğlum olmadan işlemi gerçekleştiremeyeceklerini söylediler.Vodafone müşteri hizmetlerine ve vodafone.com.tr deki foruma yazdım.Müşteri hizmetleri ile forumdaki adminin verdiği cevap farklı.
    musterihizmetleri@vodafone.com dan aldığım cevabi e-posta da:"Devir işlemleri sadece açık hatlar olarak adlandırılan hatlar için geçerli olmakta olup, devir işleminizi hat sahibi ile birlikte gerçekleştirebilirsiniz." cevabını verdiler.
    Vodafone forumunda ise oğluma gerek olmadığı şeklinde cevap verdiler.:http://forum.vodafone.com.tr/t5/Fatural%C4%B1/Tarife-De%C4%9Fi%C5%9Fikli%C4%9Fi/td-p/3909/highlight/false/page/2 sayfasında alıntı:

"Merhaba emekli,
    Devir işlemini Vodafone Cep Merkezlerimiz'e başvuruda bulunarak yapabilirsin. Oğlunla birlikte işlem gerçekleştirmene gerek bulunmamaktadır. BTK bir kereye mahsus olmak üzere kullanıcılara böyle bir hak tanımıştır. Verilen hatalı bilgiye istinaden gerekli incelemeyi de başlatıyorum.
    Vodafone Forum'a gösterdiğin ilgi için teşekkür ederiz."

Bakalım ne olacak.

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emekli56 -- 13 Kasım 2012; 16:51:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sinnerxx

Bu konuda akıllarınız takılanlarla ilgili olarak eklemeler yapılmıştır ve yazımız güncellenmiştir.

hocam bu konuyla ilgili bir gelişme var mı ?

http://www.cepavantaj.com/artik-kac-hatta-sahip-oldugunuzu-takip-edebileceksiniz.html

sitenizi takipteyim

• yeni bir olay değil, aynı olay 2 sene öncede vardı, turkcell bayınden taşıtana kadar gobegım catladı, hıcbır TIM merkezı bu kosulu asla kabul etmıyor, genel mudurlukten faks cektırıp, faks cevabı alıp, TIM e goturdum, TIM ıncelıycegız dedı 2 haftaya basvurumu anca kabul ettı

şu an da vodafone da kabul etmıyor, bılgımız yok dıyıp, umursamıyorlar.....

buyuk umutla gıtmeyın kısacası, cok ugrastırıyorlar kıyıtırık bır ıslem ıcın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinnerxx

Bu konuda akıllarınız takılanlarla ilgili olarak eklemeler yapılmıştır ve yazımız güncellenmiştir.

ilk defa konuyu sayfanızdan görüp adıma taşıma işlemini gerçekleştirmiştim. Çok faydalı olmuş.. hediye çeki umuduyla konuyu açmıştım ama olmadı.. Olsun yine de 40tl taşıma ücretinden kurtulduğuma seviniyorum, sim kart bozulsa ne yapacağım diye karar kara düşünürdüm hep.. (Umarım 3 ay içinde migros 50tl çek kampanyasını iptal etmez de yüzümüz kara çıkmaz :) .. )

Keşke bi an önce Tcell ve Avea da başlatsa şu uygulamayı da onlara da mahkumiyetten kurtulsak..

Çalışmalarınız için teşekkür ederim.. ben de sayfanızı takip ediyorum..

iyi günler dileklerimle..

• quote:

Orijinalden alıntı: cydonia

yeni bir olay değil, aynı olay 2 sene öncede vardı, turkcell bayınden taşıtana kadar gobegım catladı, hıcbır TIM merkezı bu kosulu asla kabul etmıyor, genel mudurlukten faks cektırıp, faks cevabı alıp, TIM e goturdum, TIM ıncelıycegız dedı 2 haftaya basvurumu anca kabul ettı

şu an da vodafone da kabul etmıyor, bılgımız yok dıyıp, umursamıyorlar.....

buyuk umutla gıtmeyın kısacası, cok ugrastırıyorlar kıyıtırık bır ıslem ıcın

Bu konuda yazılım çalışması devam ediyor. Ara ara bilgi gönderiyorlar. 2013 senesi başlamadan hazır hale getirilmiş olacak. Operatörlerin eli mahkum. 2013 senesinde Kullanılmayan Açık Hatlar ve sorunlu hatlar ya yeni sahiplerine gidecek yada komple kapanacak.

• Doğru anlamış mıyım; bende yaklaşık 3 yıl önce ablam kamuda olduğu için onun üzerine Avea'dan aldığım bir hat var. Daha sonra Vodafone'a taşımak için üzerime almak istediğimde 65 TL masrafı olacağını söyledikleri için üzerime almamış, yine hat sahibi ablamın üzerindne Vodafone a taşımıştım.

Şimdi bu sayede hiçbir masraf olmadan hattı üzerime alabilecek miyim yani?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 13 Kasım 2012; 20:05:22 >
  • Hala devam ediyor mu ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enorton

Sizin taşıma muhtemelen olmaz çünkü adınıza yeni hat almış gibi oldunuz devir yaparak ve 3 ay beklemeniz gerekir yeni hatlarda taşıma yapmadan önce...

değil 3 ay, 10 ay da beklerim hocam.. Vodafone'dan kurtulacam ya...

Aynı durumda bi arkadaşım vardı.. hat amcasının üstüneymiş.. amcası ölmüş adamlar kendisi gelmeden hat devir işlemini gerçekleştiremeyiz demişler.. la adam ölü.. o zaman tüm varislerinden veraset ve intikal belgesiyle veraset ilamı çıkarttıracaksın demişler.. yuh dedim!!

Kuzenim de yaşı tutmuyo diye vaktiyle babasının üstüne hattı açtırmış, her taşımaya gittiğinde babasının kimlik fotokopisiyle gidiyodu.. olur da belki işine yarayan olur diye açtım konuyu!

50tl çek için değil 3 ay 10 ay da beklenir hocam :P

Saygılar.. ;)

bekleme olayı bitti diye biliyorum.sadece yıl içerisinde 3 kezle sınırlandırmıslardı diye hatırlıyorum.

• @elmekoz: hat kendi adımıza kaydettirildikten sonra abonelik yaşı sıfırlanıyor. Yani yeni bir hat açtırmış gibi oluyoruz. (daha önce ben avea'dan kontörlü hat alıp hemen o gün turkcell'e geçmiştim ve migros'tan çek almıştım bi problem olmamıştı ama bu sefer sorun çıkabilir, hala beklemedeyim bi cevap gelmedi sms veya başka bişey)

@KURSAD.: Vodafone Merkez bayilerinde devam ediyor ve 1 yıl boyunca geçerli.. Avea ve TCELL ise yılbaşına doğru altyapıyı tamamlayınca başlayacak.

@thedeparted: Hattın kendi adınıza kaydettirilebilmesi için, ya ilk defa açıldığı operatörde olması yada taşınmışsa tekrar ilk açıldığı operatöre geçirilmesi gerekiyormuş.. Daha önce Başka bir şebekeden vodafone'a geçiş yapıp şimdi kendi adına kaydettirmek için başvuranlara bu cevabı vermişler..

Herkese iyi günler dilerim ;)
  • quote:

@KURSAD.: Vodafone Merkez bayilerinde devam ediyor ve 1 yıl boyunca geçerli.. Avea ve TCELL ise yılbaşına doğru altyapıyı tamamlayınca başlayacak.

Hoca , teşekkürler Annemin hattı kendi üzerine değil ve 6 senedir kullanıyor o şekilde Kontörlü şekilde Turkcell alt yapıyı hazırlasın üstüne devir alma işlemlerini başlatalım.

Bu arada kesin olarak ücretsiz doğru anlamışım değil mi ? benden kendi hattımı üzerime devir aldığımda baya bir ücret ödemiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

quote:

Hoca , teşekkürler Annemin hattı kendi üzerine değil ve 6 senedir kullanıyor o şekilde Kontörlü şekilde Turkcell alt yapıyı hazırlasın üstüne devir alma işlemlerini başlatalım.

Bu arada kesin olarak ücretsiz doğru anlamışım değil mi ? benden kendi hattımı üzerime devir aldığımda baya bir ücret ödemiştim.

evet kesinlikle ücretsiz.. bazı işi bilmeyen sokakta gel abi geeell hattını vodafon'a taşıyalım turkcell'e taşıyalım diye çağıranlar işi bilmiyorlar tasdik edildi..

ben vodafone cep merkezlerinden hallettim.. tek kuruş ta para vermedim..

hat ilk açıldığında star gazetesinin telefonla birlikte verdiği OxKart'tı.. telsim kapanınca vodafone oldu.. 13 yıldır sim kart bozulursa ne olur diye kara kara düşündüğüm 546'lı hattımı kendi adıma TEK KURUŞ ÖDEMEDEN kaydettirdim..

sadece 3 tane belge imzalattılar, kimlik fotokopisi ve cep telefonuna gönderilen sms'teki şifreyi vermek yetiyor..

bu kadar basit.. inşallah avea da biran önce başlar..

• Cep telefonuna sms'i nasıl gönderticez hocam.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.