Şimdi Ara

Açık hat kullananlara müjde Sıcak olmasa da fırsattır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
20
Favori
16.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit: Şu anda AVEA ve VODAFONE kayıt işlemini ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.
    TURKCELL ise yakın zaman içinde başlayacak!

Açık hat kullananlara müjde Sıcak olmasa da fırsattır

ilgili haber burada.

Arkadaşlar sıcak fırsat gibi görmeseniz de yine de fırsattır. (Sonuna kadar okumadan Lütfen Şikayet Etmeyin!)

Sıcak fırsatlarda 3-5 liralık indirimler için, 2-3liralık eşantiyonlar için bile sıcak fırsat konusu açılıp sayfalarca yorum yazılıyorken bu konunun açılmasının gerekli olduğunu hissettim..

Belki sizin işinize yaramayabilir ama mutlaka çevrenizde bu problemi yaşayan birileri vardır!!

Bilindiği gibi açık hat diye adlandırılan, kendi aktif olarak kullandığımız ama bizim adımıza kayıtlı olmayan hatlar var.. Bunları ne başka operatöre taşıyıp kampanyalardan faydalanabiliyoruz ne de bu hatla ilgili herhangi bir işlem gerçekleştirebiliyoruz..

BTK'nın ekim ayında çıkarmış olduğu bir kanunla 1 Ekim 2012'den 1 Ekim 2013 tarihine kadar bu hatları hiçbir ücret ödemeden kendi üstümüze kaydettirebileceğiz!!

Şu anda Vodafone bu taşıma işlemine başlamış, ilk defa öğrendiğimde denemek için yıllar önce Star gazetesinden OxKart adı altında aldığım hattımı geçen gün gidip (cuma) adıma kaydettirdim.

İşlem şu şekilde gerçekleşiyor:

1- Vodafone bayisine gidiyorsunuz ve açık hat olan hattınızı üstünüze kaydettirmek istediğinizi söylüyorsunuz!
    2- Hattınızın yanınızda ve açık olması gerekiyor
    3- Numaranızı sisteme girip cep telefonunuza (adınıza kaydettirmek istediğiniz hattınıza) bir sms geliyor
    4- Gelen şifreyi söylüyorsunuz.. sistemden bir çıktı alıp, kimlik fotokopinizi, çıktıyı ve yeni abonelik sözleşmesini imzalatıyorlar ve artık hattınızı kendi adınıza kullanabilirsiniz..

Ben Dün gidip kendi adıma kaydettirdiğim hattımı 5M'den Turkcell'e taşıma başvurusu yaptım ve yeni sim kartımı aldım.
    Eğer 1 hafta içerisinde taşıma işlemim onaylanırsa 50 tl hediye çekimi kullanabileceğim.

Yıllardır Vodafon'un cep öğrencisine mahkumdum ve ne yüksersem yükleyim adam gibi kampanya hediye yapmıyordu.. millet hattını taşıyınca 3000-5000 dakka alırken ben aynı yüklemeyi yapsam da kampanyalardan faydalanamamaktan ve vodafone'a (eski telsim) mahkum olmaktan bıkmıştım.

Şimdilik kayıt işlemini sadece Vodafone ve Avea yapıyor ve Yılbaşına kadar Turkcell'e de altyapısını tamamlamak için BTK tarafından süre tanınmış.

Yılbaşından sonra tüm hatlar kendi adınıza kaydettirilebilecek.

Migros 50tl hediye çeki, Teknosa 50tl İndirim çeki, Kipa 60tl hediye çeki gibi kampanyaları gözönüne alındığında bana sıcak fırsat gibi geldi..

Herkese iyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fantezimuziginsevilenismi -- 25 Aralık 2012; 22:16:25 >

• Sizin taşıma muhtemelen olmaz çünkü adınıza yeni hat almış gibi oldunuz devir yaparak ve 3 ay beklemeniz gerekir yeni hatlarda taşıma yapmadan önce...
  • 90gün olmadan taşıma olmaz geçiş olmayacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: enorton

Sizin taşıma muhtemelen olmaz çünkü adınıza yeni hat almış gibi oldunuz devir yaparak ve 3 ay beklemeniz gerekir yeni hatlarda taşıma yapmadan önce...

değil 3 ay, 10 ay da beklerim hocam.. Vodafone'dan kurtulacam ya...

Aynı durumda bi arkadaşım vardı.. hat amcasının üstüneymiş.. amcası ölmüş adamlar kendisi gelmeden hat devir işlemini gerçekleştiremeyiz demişler.. la adam ölü.. o zaman tüm varislerinden veraset ve intikal belgesiyle veraset ilamı çıkarttıracaksın demişler.. yuh dedim!!

Kuzenim de yaşı tutmuyo diye vaktiyle babasının üstüne hattı açtırmış, her taşımaya gittiğinde babasının kimlik fotokopisiyle gidiyodu.. olur da belki işine yarayan olur diye açtım konuyu!

50tl çek için değil 3 ay 10 ay da beklenir hocam :P

Saygılar.. ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: fantezimuziginsevilenismi

quote:

Sizin taşıma muhtemelen olmaz çünkü adınıza yeni hat almış gibi oldunuz devir yaparak ve 3 ay beklemeniz gerekir yeni hatlarda taşıma yapmadan önce...

Aynı durumda bi arkadaşım vardı.. hat amcasının üstüneymiş.. amcası ölmüş adamlar kendisi gelmeden hat devir işlemini gerçekleştiremeyiz demişler.. la adam ölü.. o zaman tüm varislerinden veraset ve intikal belgesiyle veraset ilamı çıkarttıracaksın demişler.. yuh dedim!!

Kuzenim de yaşı tutmuyo diye vaktiyle babasının üstüne hattı açtırmış, her taşımaya gittiğinde babasının kimlik fotokopisiyle gidiyodu.. olur da belki işine yarayan olur diye açtım konuyu!

Saygılar.. ;)

Alıntıları Göster
    Peki bu 50-60tl çekler için bir şart var mı? Örnegin hattımı turkcell e taşıdım. Çekimi harcadım hemen başka oparatöre geçiş yapabiliyor muyum ?

• quote:

quote:

Saygılar.. ;)

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun kardeşim.

maziyi hatırlattın, ox card fix card pratik hat starcep telsim mycep cem uzan

• quote:

Orijinalden alıntı: fusem

hayırlı olsun kardeşim.

maziyi hatırlattın, ox card fix card pratik hat starcep telsim mycep cem uzan

cem yilmaz ajda pekkan
  • quote:

quote:

Saygılar.. ;)

Alıntıları Göster
    @fantezimuziginsevilenismi bilgilendirme için tesekkürler..Faydalı bir konu olmuş bence..

• quote:

quote:

Saygılar.. ;)

Alıntıları Göster
    Avea hattım var ayn şekilde yıllardır kullandıgım avea bayiine gidip üzerime aldırmak istiyorum desem aldırabiliyorum yani doğrumudur

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

Peki bu 50-60tl çekler için bir şart var mı? Örnegin hattımı turkcell e taşıdım. Çekimi harcadım hemen başka oparatöre geçiş yapabiliyor muyum ?

hocam arkadaşın dediği gibi hat taşındıktan sonra 3 ay geçmesi lazım tekrar aynı kampanyadan faydalanmak için.. (turkcell'e geç kampanyadan faydalan 3 ay kal, sonra vodafone'a geç, 3 ay da onda kal, sonra geri turkcell'e dön aynı kampanyadan faydalan oluyodu yine bu forumda bi başlıkta vardı yanlış hatırlamıyorsam!!)

amma hattı taşıdın bidaha 3 ay boyunca operatör değiştiremezsin diye bişey yok..

ben diğer hattımı avea'ya geçirmiştim 3gs kampanyasından faydalanmak için, sonra bana yamuk yaptılar ertesi gün tekrar gittim turkcell'e geri döndüm taahhütüm olmadığı için..

ayrıca tamam, isim değişikliği yapınca 90 gün şartı koyabilirler ama şimdiden böyle bişeyi düşünen arkadaşlar geçişini yaparlar, 90dan bir günü gitmiş olur.. sayılı zaman çabuk geçer ;)

herkese iyi günler dilerim..

• quote:

Orijinalden alıntı: 4n1L

Avea hattım var ayn şekilde yıllardır kullandıgım avea bayiine gidip üzerime aldırmak istiyorum desem aldırabiliyorum yani doğrumudur

hocam şimdilik sadece vodafone yapıyor..

avea ve turkcell yılbaşından sonra başlayacak.. ;)
  • quote:

doğrudur.
    ücretsiz. ve hat yanında açık olacak(uygulama böyle işliyor sanırım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexo

quote:

doğrudur.
    ücretsiz. ve hat yanında açık olacak(uygulama böyle işliyor sanırım)

Alıntıları Göster
    zaten 1 aydır konuşuyoruz bu konuyu ,geç kaldın
    http://forum.donanimhaber.com/m_66727194/mpage_1/key_/tm.htm

• quote:

quote:

5 yıldır kullanıyorum 2 ay daha bekleriz hocam ne olacak teşekkürler:)
  • quote:

quote:

quote:

5 yıldır kullanıyorum 2 ay daha bekleriz hocam ne olacak teşekkürler:)

Alıntıları Göster
    10 yıldır bekliyodum iyi oldu.

• bu işlem sadece açık olarak satılan hatlar için mi geçerli yoksa arkadaşım üzerindeki hattı ücretsiz devralabilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: heroesx

10 yıldır bekliyodum iyi oldu.

çıkar çıkar diye bekledim ben çıkmaz diye mayısta gittim 37tl bayıldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_80

bu işlem sadece açık olarak satılan hatlar için mi geçerli yoksa arkadaşım üzerindeki hattı ücretsiz devralabilirmiyim

hat kimin üzerine olursa olsun ,hattın sizin yanınızda olması yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hudaverdi34

quote:

Orijinalden alıntı: hakan_80

bu işlem sadece açık olarak satılan hatlar için mi geçerli yoksa arkadaşım üzerindeki hattı ücretsiz devralabilirmiyim

hat kimin üzerine olursa olsun ,hattın sizin yanınızda olması yeterli.

benim hat avea yılbaşını beklememiz gerekecek sanırım. Avea devir için çok para istemişti. Olursa ücretsiz yaparız artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptan69

zaten 1 aydır konuşuyoruz bu konuyu ,geç kaldın
    http://forum.donanimhaber.com/m_66727194/mpage_1/key_/tm.htm

hocam ben migros 50tl kampanyasıyla birlikte değerlendirdiğim için fırsat olarak algıladım, siz Mobil Operatörler, Onun altında da Turkcell başlığı altında paylaşmışsınız sanırım.. bayağı bi sönük kalmış...

Fırsatlar bölümünde ise aradım bulamadım.. Benim gibi pek çok kimsenin bu konudan haberi yoktu ve farkına varması da zor sizin dediğiniz başlık altında çok pasif kalmış.. Onbinlerce takipçisi bulunan sıcak fırsatlar başlığı altında sanırım hakkını daha iyi bulabilir.. ya siz konuyu buraya alın, ben sileyim.. yada daha fazla böyle bir fırsatı olayı bekleyen arkadaşların bilgi sahibi olması için konu buradan devam etsin karar sizin..

ben üzerime düşeni yaptım bizzat anlattığım olayı deneyerek tecrübelerimi de paylaştım..

herkese saygılar, iyi çalışmalar.. ;)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.