Şimdi Ara

AÇIK KAPI : PORT VE ALTYAPI TALEPLERİNİZİ İLETEBİLİYORSUNUZ. (119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
2.378
Cevap
60
Favori
116.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
Giriş

çok teşekkür ederim hocam Cimere Aynı gün iki defa başvuru yapılamadığı için bu şekilde metni içişleri bakanlığına ptt kep üzerinden ve acikkapi@icisleri.gov.tr mail adresine gönderdim.

"Açık Kapı üzerinden fiber altyapı ve GSM şebeke problemleriyle ilgili yaptığım başvurulara her defasında aynı yanıtı alıyorum. 26.01.2024 tarihinde ilettiğim ** numaralı başvurum GSM şebekesiyle ilgiliydi. 05.06.2024 tarihinde ** numaralı ve 13.01.2025 tarihinde ** numaralı başvurularımı ise fiber altyapı sorunlarıyla ilgili ilettim. Ancak her üç başvurumda da "Kaymakamlığımızca yapılacak bir işlem bulunmamaktadır" cevabıyla karşılaştım.

Diğer Açık Kapı birimlerinin, ilgili Telekom Müdürlüğü'ne başvuruları ilettiğine dair elimde ekran görüntüleri bulunmaktadır. Bu belgeleri ekte sunacağım. Bağlı olduğum Açık Kapı biriminin ise neden bu hizmeti sağlamadığını veya başvurularımı ilgili birime iletmediğini açıklamasını talep ediyorum. Bu konuda gereken adımların atılmasını ve konuya ilişkin detaylı bir geri dönüş yapılmasını rica ediyorum."

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Birde bir durum farkettim, fiber olan komşu binaları türknet ile sorgulayınca altyapınızın desteklediği maksimum hız 100 mbit diyor sorguladığımda. Fiber olunca 1000'e kadar çıkmıyor mu? Türk telekom'un bir golü mü bu da yoksa?

AÇIK KAPI : PORT VE ALTYAPI TALEPLERİNİZİ İLETEBİLİYORSUNUZ.

Sokağın vaziyet bu. Sokağın altı ok. Üstü de ok. Arası yani biz böyle. Arka sokaklarda tamam. Ya gigafiber ya türk telekom yada süperonline. Birkaç binada altyapı yok. Bir bina 35 mbit hala. Şaka gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 3 Şubat 2025; 10:2:27 >

• ibrahim4741 İ kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam. Aslında şöyle bir şey daha yapabilirsiniz mesela kaymakamlığınıza telefon edin ve açık kapı birimi ile görüşmek istediğinizi söylerseniz aktarırlar. Durumu bir sorun kendilerine isterseniz. Bazı illerde açık kapı birimleri valiliklerde oluyor bazılarında ise kaymakamlıklarda oluyor.

Yanıt gelince bizleri de bilgilendirirsiniz hocam

• lextor L kullanıcısına yanıt

Hocam önceki yazdığınız mesajlardan da yola çıkarak söylüyorum ki evvela biraz sakin olmalısınız. FTTH olan binaların Türknet altyapı sorgulama sisteminde maksimum yüz gözükmesinin sebebi Türknet in Telekom ile altyapı anlaşmasının en fazla yüz megabit olacak şekilde olmasından dolayıdır. Yani atıyorum sizin binanızda ftth var, bin megabit destekliyor ama Türknet üzerinden en fazla yüz alırsınız çünkü Türknet anlaşmasını en fazla yüz megabit hizmet verecek şekilde yapmış vae ile. Örnek olması açısından söylüyorum

https://gigaspeed.com.tr/altyapi-sorgulama

Gigaspeed in bin megabit anlaşması olduğu için altyapı sorgusu yaptığınızda ftth olan yerlerde bin megabit alabilirsiniz dediğini göreceksiniz.

Bunlar tamamen şirketlerin kendi arasında yapmış olduğu anlaşmalar gereği olan durumlar.

Sizi anlıyorum belirli çerçevede kızgın olabilirsiniz, belirli çerçevede çeşitli öfkeleriniz olabilir lakin ben size sukunet tavsiye ediyorum (belki haddim de olmayarak)

Göndermiş olduğunuz görseli inceledim. Birkaç binanın dışarıda bırakılması elbette iyi bir şey değil lakin çözüm yok mu elbette var. Mesela planlama dahilinde buralar ftth altyapıya kavuşamıyorsa ya da kavuşması zaman alacaksa komşularınızla birleşin maliyeti bölüşün ve özel fiber projesine başvurun.Dediğiniz gibi çevrenizde fiber varsa size maliyeti zaten düşük çıkacaktır.

https://forum.donanimhaber.com/ozel-fiber-cektirme--152493687-54

Konusu da bu.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Hocam çok sağol. Ben işi bugün itibariyle saldım. Vatandaşı umursamayan kurum ve devletle bir yere varılamaz. Teşekkür ederim ilgine. Sana kızgınlığım yok sana kızmış gibi mi oldum diye düşündüm ama :) öyleyse kusura bakmayasın.

Btk'da şikayet açtım aynı mesajı defalarca yazdı TT. Kopyala yapıştır. İnsan bir zahmet eder okur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 3 Şubat 2025; 13:31:2 >

Hocam tikli olanlar Türk Telekom altyapısı mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bump kullanıcısına yanıt

Evet. Resmin görünmeyen sol tarafı full eksiksiz gigafiber ayrıca. Adamlar tek tek döşedi helal olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 3 Şubat 2025; 14:4:48 >

Hocam cimer,btk,açık kapı,şikayet var,tt nin CEO’suna mesaj vb. şeyleri deneseniz cevap alınır diye düşünüyorum.Mahallenizde bu kadar farklı altyapı varken biri illa getirir.

• Bump kullanıcısına yanıt

Çoğunu yaptık umursayan yok. Mesajı okumuyorlar bile. Yapılan tek şey altyapı sorgulama ekranından altyapıyı sorgulamak ve copy paste cevap vermek. Onu beş yaşındaki yeğenim de yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 3 Şubat 2025; 14:58:59 >
  • Hocam açık kapı yardımcı olmadığı için dün Cimere şikayet etmiştim fakat bugün fark ettim ki Ulaştırma ve Altyapı bakanlığına sevk edilmiş çok garip
    AÇIK KAPI : PORT VE ALTYAPI TALEPLERİNİZİ İLETEBİLİYORSUNUZ.

Estağfurullah hocam rica ederim ne kusuru. İçin ferah olsun.  

Başvurularına belirli aralıklarla devam edebilirsin hocam hatırlatma amaçlı.

https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet

• ibrahim4741 İ kullanıcısına yanıt

Hocam siz eğer dilekçenizi İçişleri Bakanlığına yönelik olarak yazdıysanız ve detayınca Açık Kapı ile ilgili olduğunu belirtti iseniz yanıt size İçişleri Bakanlığından gelecektir. Zira Açık Kapı projesi İçişleri Bakanlığına ait. Başvurunuz neden Ulaştırma bakanlığına yönlendirilmiş fikrim yok doğrusu. Bunu Cimer hattına sormak lazım doğrusu. Müsait olduğunuzda ararsanız bilgilendirirler hocam.

CEO Ümit Bey'e yazdım. İlgili birime ilettiğini söyledi. Numaramı istediler.

Mesajımda şu ki diğer bir çok platformda benzer dille yazdım. Hatalı bir şey göremiyorum.

Alıntı

metni:
    Ben XX XXX, bilgisayar bilimciyim. Yazılım geliştirici olarak bilişim sektöründe çalışıyorum. İşimi ağırlıklı olarak uzaktan bağlantı ile yürütmekteyim. Çevremizdeki birçok binaya fiber altyapı sağlanmış olmasına rağmen, özellikle sokağımızda Türk Telekom tarafından çalışmalar bitirilmesine rağmen binamızda henüz bir çalışma yapılmamıştır. Mevcut internet hızım profesyonel gereksinimlerimi karşılamamakta ve verimliliğimi olumsuz etkilemektedir.İlgili birim ve kişilerle iletişime geçtiğimde maalesef yeterli ve tatmin edici bir yanıt alamıyorum, sürekli kopyala yapıştır cevaplar alıyorum. Bu nedenle binamızda da FTTH altyapısının sağlanması konusunda desteklerinizi rica ediyorum. Son çıkış kapısı olarak sizi rahatsız ediyorum kusura bakmayın, anlayışınız için teşekkür ederim.
    Saygılarımla,XX XXXXAdres

Alacağınız yanıt hakkında konuyu da bilgilendirirseniz çok iyi olur hocam.

• malesef keşif için gelen giden olmadı. her hafta türk telekoma uğradım ama nafile. her uğradığımda daha keşif ten bilgi gelmemiş deyip hatırlatma maili tekrar gönderdiler. en son gittiğimde ise gene cevap gelmemiş dedi daha sonra tekrar başka yeri aradı konuştu etti senin iş olmaz abi proje yok senin oraya uzun süre böyle devam edicen dedi. bende türk telekoma geçiş için başvuru yapmıştım devam edelimmi başvuruya deyince hem düşük hız hem fazla para size neden vereyim fiber gelmiyecekse deyip çıktım. konuyu kapattık.

• Uğurbalci U kullanıcısına yanıt

Hocam hayırlısı olsun inşallah peki özel proje sordunuz mu maliyeti size uygun olursa yaptırabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/ozel-fiber-cektirme--152493687-54

• 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.