Şimdi Ara

AÇIK KAPI : PORT VE ALTYAPI TALEPLERİNİZİ İLETEBİLİYORSUNUZ. (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.533
Cevap
66
Favori
122.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sağolun

Bu arada hayırlı olsun. Ont ve router fotoğrafı bekleriz. AÇIK KAPI : PORT VE ALTYAPI TALEPLERİNİZİ İLETEBİLİYORSUNUZ. 

• quote:

Orijinalden alıntı: whistle4545

Bugün bina içine bu kablo çekildi. Artık iş sonlandırma kutusu koymaya mı kaldı acaba ?

Alıntıları Göster
    Bugun bu kutu koyulmuş apartman içine. Artık aktivasyon mu beklemem gerekiyor?

AÇIK KAPI : PORT VE ALTYAPI TALEPLERİNİZİ İLETEBİLİYORSUNUZ.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• whistle4545 W kullanıcısına yanıt

Kablonun fazlasını boru içerisine itelemeyip kestilerse keşke kesmeyip pay bıraksalardı. Hayırlı olsun. Evet artık aktivasyon sürecini bekleyeceksiniz. Aktivasyonlar bölgesel olduğu için altyapı sorgulama sayfalarından takip edin aktif olduğunda ftth veya bin megabite kadar destek şeklinde göreceksiniz. İnsallah kısa sürede aktivasyon sağlanır

• Kablo kesme işlemi neye zararı var hocam ?

Bir zararı yok hocam ama pay olması iyidir her zaman olası bir arıza durumunda oradan kullanabiliyorlar. Kestiklerini düşünmüyorum muhtemelen borunun içerisine itelediler. Sokaktaki kapağın içine toplaştırmışlardır. Konusu açıldı diye söyleyeyim fiber kabloya da ek olabiliyor hocam yani sıkıntı yok.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Peki hocam cahilliğimden soruyorum ftth veya bin megabit olmasını belirleyen şey nedir

Estağfurullah

Fiber teknolojisi hocam. Fiber sistemler - kablolar daha uzağa veri iletebiliyor ve daha yüksek kapasite ve hız oranlarında bunu gerçekleştirebiliyor. Ayrıca bakır kabloların zaafiyetlerine sahip değil. Haliyle fiber kablo üzerinden yüksek hızlara erişmek mümkün oluyor

• Bizin bu döşenen fiber denmişti diyelim ki fiber. Fiber olduğu müddetçe başka bir fiziki koşula bakmaksızın 1000 mbit hız alabiliyor muyuz

Eklediğiniz görseldeki sistem üzerinden bin megabit hızında internet kullanabilirsiniz

Daireye obk kablo gider o kablo ont cihazı ile buluşur ve router üzerinden dağıtılır

• Peki hocam oturduğum dairede sadece fotoda eklediğim çıkış mevcut. Yapım aşamasında elektrikçiyle konuştuğumda fiber kablo tek çıkışı olur gibi bişey söylemişti. Bağlantı sağlandığında ben interneti farklı odalardaki duvar çıkışlarından da almak istiyorum. Mevcut durumda bu mümkün müdür ? Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whistle4545 -- 17 Mart 2025; 21:32:31 >
  • Çıkış bu

Bu obk kablo. Bu Ont cihazına giriş yapacak. Ont cihazından router cihaza lan kablosu ile bağlantı verilir. Bahsettiğiniz sistemi router üzerindeki lan çıkışları ile yapabilirsiniz

• Anladığım kadarıyla ont cihazı şu küçük kutu. Böyle bi görüntü oluşacak. Aslında benim demek istediğim bu tertibatı farklı odadaki duvar çıkışında da kullanabilecek miyim ? Elektrikçi diğer odadaki duvar çıkışları boş demişti çünkü

• Bugün yeni bağlantı yaptım. Huawei ont ve zyxel wifi6 modem verdiler. Ftth altyapı alcatel. Port yoktu. Müdürlüğe gittim, telekoma geçicem port yok dedim. 10dk da port açıldı 3 saat sonra ekip cihazları getirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimust -- 17 Mart 2025; 21:56:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Obk kabloyu farklı odadaki duvar çıkışına almanız gerekir bence gerek yok hocam. Ont sabit kalır lan ile router cihazı istediğiniz yere götürürsünüz

• yimust kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hocam neden port yok hatası mevcutmuş bilgi alabildiniz mi?

• Zaten az önce baktım hocam salon harici bi yerde duvar çıkışı yokmuş. Mash sistemi gibi bi sistemle artık eve dağıtacağım interneti gibi duruyor.

Güncel verilen wifi6 routerların çekimi gayet iyi hocam test edersiniz öncelikle

Bu arada bin megabiti kablosuzdan alamazsınız kablo ile alabilirsiniz yani kablosuz üzerinden bin megabit alabilmek için cihazın desteklemesi gerekir bunu (telefon, pc, tv vb)

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Anladım hocam teşekkür ederim cevaplarınız için.

Rica ederim hocam

• 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.