Şimdi Ara

Açık Lise okuyarak OBP'mi yükseltebilir miyim?(Üniversite Öğrencisiyim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhabalar.Ben 2013 yılında 62,5 ortalamayla liseden mezun oldum.Gerek benim yaptığım sorumsuzluklar gerekse öğretmenlerimin çok kötü olması nedeniyle lise başarı puanım çok düşük geldi.Lise sonda her şeyi bir kenara bırakıp tamamen derslere kapandım ve ortalama bir puanla ortalama bir üniversitenin iktisat bölüme girdim.Fakat benim istediğim şey çok daha iyi bir üniversiteye girmek.Ama okul puanım buna izin vermiyor.Üniversite sınavına girdiğim sene neredeyse 15bin geriye atıldım.Ben daha çok net yaptığım halde obp yüzünden benim önüme geçtiler.Şu an 22 yaşındayım ve hazırlık dahil 3.sınıftayım.Fakat gerçekten çok daha iyi bir üniversitede,akıllı insanlarla birlikte okumak istiyorum.Bunun için öncelikle obp puanımı yükseltmem gerekiyor.Ne yazık ki liseye bir daha dönemeyeceğim içim tek çareyi açık lise okumak olarak görüyorum.Bu durumde liseden mezun olmuş biri tekrar açık lise okuyabiliyor mu?Fakat müfredet meslek lisesi müfredatı değil Genel lise müfredetı olacak.Herkese şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• genel lise için olucağını sanmıyorum. ben meslekten genele geçtim meslek derslerinin kredisi silinince 14 puan civarı yükselmişti ortalamam. (meslek derslerinden 45-50 ile geçerdim.)
  • Bence istediğiniz lisans bölümüne dikey geçiş yapabileceğiniz 2 yıllık bir bölümü AÖF'den okuyun ve ortalamanızı yüksek tutun. AÖF'den mezun olup DGS'ye girdiğinizde lise OBP'niz devre dışı kalacak ve ön lisans ÖBP'niz ile yerleştirme yapılacak. Bu sayede hayalinizdeki fakültelerde okumanıza bir engel kalmayacak. AÖF ön lisans bölümünüzü seçmeden önce şu tabloyu bir inceleyin derim:
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/DGS/Tablo_2_13062016.pdf
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.