Şimdi Ara

Açık Öğretim / Psikoloji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, ilk postum olmakla beraber olay nasıl ilerler hiçbir fikrim yok. Direkt dalıyorum konuya; bu açılacak olan Açık Öğretim Psikoloji bölümüne girmek istiyorum, uzun yıllardır psikolojiye ilgiliyim. Çok fazla kitap okudum, bilgi edindim. Açık Öğretim'de açılmasaydı yatay geçiş yapacaktım bu yıl. Ancak bölümümü de sevdiğim için açıktan okumamın daha iyi olacağına karar verdim. Ben üniversiteye 2017 yılında girdim. Arkadaşımdan aldığım bilgiye göre sınav puanları 2 yılda bir sıfırlanıyormuş. Ben tekrar sınava girmedim, bu zımbırtıya bu sene başvurabilir miyim?

• arkadaşlarından yanlış bilgi almışsın.
  • şu anda bir üniversitede lisans programı okuyorsanız, eylül ayında ikinci üniversite kapsamında sınavsız,şartsız psikoloji bölümüne kayıt yaptırabilirsiniz.

eğer lisans okumuyorsanız bu sene sınava girip tercih yapmanız gerekmekteydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi If you my star -- 31 Temmuz 2020; 11:2:32 >
  • Eğer gelecekte yapmak istediğiniz meslek psikolojiyle ilgili ise yatay geçiş yapman daha mantıklı olabilir ama hobi amaçlıysa açıköğretim daha mantıklı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • If you my star kullanıcısına yanıt
    hocam öyle diyorsunuz da iki ünide 1200 kişilik kontenjan var. nasıl ve neye göre kayıtsız şartsız alıyorlar?

• wolfwegas W kullanıcısına yanıt
    İkinci üniversite programında kontenjan sınırsız. Sadece YKS tercihi ile yerleşeceklere kontenjan var.

Örnek vereyim; Anadolu Üniversitesinde işletme okuyorsanız

1-30 Eylül arasında hiçbir şart aranmaksızın Auzef Psikoloji programa kayıt olabiliyorsunuz.

Ama eğer bu sene YKS'ye girip tercihle yerleşecekseniz 700 kişilik kontenjan var.

Bir üniversite kazanana ikincisi bedava gibi düşünün. Harç parası ödüyorsunuz sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi If you my star -- 2 Ağustos 2020; 1:16:8 >
  • If you my star kullanıcısına yanıt
    anladım teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Bölüm açılmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hünkar1453 -- 2 Ağustos 2020; 19:47:57 >
  • Benim hâlâ umudum var hocam. Dört gözle bekliyorum açıkçası açılmasını. Bölümün açılmamasından ziyade sınavların zorlaştırılmasını daha doğru buluyorum. Tiyatrodan 3 arkadaşım var Psikoloji okuyan, onlardan daha bilgiliyim. Yatay geçiş yapmak da pek istemiyorum kendi bölümümü çok sevdiğimden. Umarım açılır.

Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsarmasarici -- 3 Ağustos 2020; 21:23:47 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.