Şimdi Ara

(ACIKLANDI)*** KYK BURS SORULARINIZ BURAYA *** (2014 GÜNCEL) (51. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.485
Cevap
42
Favori
107.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam ayni sekilde ben de alamadim. yurtdisinda okuyorum. arastirdigim kadariyla hazirlikla alakali bir problem olabilirmis bu. kontakta kalalim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tupacking

hocam ayni sekilde ben de alamadim. yurtdisinda okuyorum. arastirdigim kadariyla hazirlikla alakali bir problem olabilirmis bu. kontakta kalalim.

Hocam ben hazırlığı yarım dönemde bitirdim ve direkt 1'e geçiş yaptım bu nasıl bir saçmalıktır. Bir yol gösterin bir şey yapın cidden moralim berbat şu an.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xert58x

Öncelikle herkese mutlu yıllar dilerim. Ben KYK bursuna başvurdum. Öğrenim kredisi çıktı. Ama şöyle birşey yazıyor : ÖĞRENİM GÖRMEKTE OLDUĞUNUZ ÖĞRETİM KURUMUNUZDAN ÖĞRENCİLİĞİNİZ TEYİT EDİLEMEMİŞTİR. YAPACAĞINIZ TAAHHÜTNAMENİN İŞLEME ALINABİLMESİ İÇİN ÖĞRENCİ BELGENİZİ KURUMUMUZA ULAŞTIRMANIZ GEREKMEKTEDİR. Şimdi Üniversiteden öğrenci belgesi aldıktan sonra ne yapmam gerekiyor bilenler varsa yardımcı olabilirmi ?

Bende de aynısı yazıyor. Bilen biri bilgilendirirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athhajar -- 31 Aralık 2014; 19:56:45 >
  • 5 aydir sigortali olarak çalışıyorum. Bursumu keserler mi ?

• lisansta burs çıkmıştı. mali durumumuz değişmediği halde yüksek lisansta kredi çıktı. üzüldüm ya. burs çıksaydı temiz 660 TL alacaktım aylık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan_34

Okulum uzadı evet ama tekrar başvuru yapsam da alamıyor muyum yani?

bildiğim kadarıyla alamıyorsunuz. twitterda kyk ya sorun bi.
  • ardaalisahin kullanıcısına yanıt
    1,8'di galiba not ortalaman bunun altına düşmediği sürece öğrenimin boyunca burs alacaksın. ocak'ta veriliyor burslar
  • Ben ilk 100 bursu için başvurmuştum, burs sonucunda ''burs kazandınız'' yazıyor. Bu sorun teşkil eder mi? Saçma gelebilir ama insanın ihtiyacı olunca tedirgin olabiliyor küçük detaylarda da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: calibrane

Kac kisiye sordum biri cevap versin lutfen. Biz bu krediyi baslattiktan sonra 4 senelik okul bitene kadar ve iptal etmezsek surekli gelir mi. Yaz kis her ay her zaman odenir mi. Yoksa okul haziranda tatil olunca kredi de yine bi sonraki yilin ocak ayinda mi baslatilacak. ??

Yaz kış her ay 4 yıl boyunca gelir kredi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ilk 100 bursu için başvurmuştum, burs sonucunda ''burs kazandınız'' yazıyor. Bu sorun teşkil eder mi? Saçma gelebilir ama insanın ihtiyacı olunca tedirgin olabiliyor küçük detaylarda da.
  • Kredi hakkında sorusu olan varsa alabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: RayAllen

Ben ilk 100 bursu için başvurmuştum, burs sonucunda ''burs kazandınız'' yazıyor. Bu sorun teşkil eder mi? Saçma gelebilir ama insanın ihtiyacı olunca tedirgin olabiliyor küçük detaylarda da.

Bir şekilde kazanmışsın demektir. Gerekli işlemleri yapınca almaya başlarsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıllık okurken kredi almıştım. 4 yıl önce bitti. Parasını peşin ödedim. Sonuç incelenmemiş bile.

Yok mu bir yolu yordamı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcan709

quote:

Kac kisiye sordum biri cevap versin lutfen. Biz bu krediyi baslattiktan sonra 4 senelik okul bitene kadar ve iptal etmezsek surekli gelir mi. Yaz kis her ay her zaman odenir mi. Yoksa okul haziranda tatil olunca kredi de yine bi sonraki yilin ocak ayinda mi baslatilacak. ??

Peki ekstra birsy yapmam gerekir mi her sene. Yoksa dokunmadigim surece surekli devam eder mi. Banka olarak da evimin karsisinda ziraat var direk oraya mi gelir. ev adresi falan verdik

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptan1469

quote:

Orijinalden alıntı: xert58x

Öncelikle herkese mutlu yıllar dilerim. Ben KYK bursuna başvurdum. Öğrenim kredisi çıktı. Ama şöyle birşey yazıyor : ÖĞRENİM GÖRMEKTE OLDUĞUNUZ ÖĞRETİM KURUMUNUZDAN ÖĞRENCİLİĞİNİZ TEYİT EDİLEMEMİŞTİR. YAPACAĞINIZ TAAHHÜTNAMENİN İŞLEME ALINABİLMESİ İÇİN ÖĞRENCİ BELGENİZİ KURUMUMUZA ULAŞTIRMANIZ GEREKMEKTEDİR. Şimdi Üniversiteden öğrenci belgesi aldıktan sonra ne yapmam gerekiyor bilenler varsa yardımcı olabilirmi ?

Bende de aynısı yazıyor. Bilen biri bilgilendirirse sevinirim.

Öğrenci belgenizi Ankara Kyk genel müdürlüğe ptt ile göndereceksiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

Beyler sene başında üniversite bünyesinde başvurdum burs çıktı ancak şimdi öğrenim kredisi diyor bu nasıl oluyor ?

Beyler acil yardım??

• Beyler şimdi bana da kredi çıktı bu kredi 330 lira ya bu 330 tl üzerinden hesaplarsak 15 bin küsür para çıkıyor. Bu krediye zam geldikçe bizim vereceğimiz para da mı artıyor yoksa faizle 16 bin de felan sabit mi kalıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: BcevikB

quote:

Orijinalden alıntı: Heady.

Burs başarısızlık durumunda öğrenim kredisine dönüşür muhabbeti ne beyler? Alınan burs eğer başarısız olunursa öğrenim kredisi muamelesi mi görür? Yani daha sonra o bursun bedelini öder miyiz? Yoksa burs alırken başarısız olunması durumunda ilerleyen senelerde burs çıkmaz manasına mı geliyor bursun krediye dönüşmesi?

4 tane alttan ders olursa kesiliyor galiba

hayır okuldan okula değişir o. dönem sonu transkript te başarı durumu yazıyor. mesela itüde 1,80 ortalamanın altında kalmaktı sanırım. ve de burs konusunda sıkıntı yaşayacak olan kişi gidip öğrenci işleiryle bu konuyu konuşabilir. çok sıkıntılı bir durum değil o

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurcan709

quote:

Peki ekstra birsy yapmam gerekir mi her sene. Yoksa dokunmadigim surece surekli devam eder mi. Banka olarak da evimin karsisinda ziraat var direk oraya mi gelir. ev adresi falan verdik

Herhangi birsey yapmanız gerekmiyor kredi için. Sadece krediyi kabul ettiğinize dair bi sözleşme var onu imzalıyorsunuz kyk daydı sanırım tam hatırlamıyorum. Sözleşme yi bir defa imzalıyorsunuz . Siz iptal etmediğiniz sürece 4 yıl boyunca sürekli devam ediyor. Parayi cekmeniz için size bir banka kartı veriliyor ziraatten. Onu kullanıp istediğiniz bir ziraat şubesinden/ atm sinden istediğiniz zaman parayi cekebiliyorsunuz.

• quote:

Ben lisans bitirdim 1. sene kredi çıktı almadım 2.sene Burs çıktı 3 sene 4.sınıf haziran dahil her ay para aldım. Yaz aylarındada paranı alırsın ama son sene haziranı aldıktan sonra otomatik kesilir bende öyle oldu. Şimdi yüksek lisans için başvurdum kredi çıktı şartlarımda iyileşme olmamıştı ama belki banka hesabıma gelen para giden paradan beni zengin sandılar sanırım. O yüzden burs hesabınızı ailenin para göndereceği hesap yapmayın daha iyi. Tabi krediciler uyarıyı kale almasın.

Benimde şimdi merak ettiğim y.lisans 1 senelikti mayısta bitiyor asıl ben haziran temmuz ağustos alacakmıyım? :D zaten 4 ay kaldı bitmesine ödemeleri lazım bence .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccguven -- 31 Aralık 2014; 20:16:25 >

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.