Arkadaşlar açıkten üniversite okumak için neler gerekiyor ? Kaç puan almak gerekir, YGS/LYS hangisi ister bilgisi olan varsa paylaşır mı lütfen ?
Lise 4 sözelim
Ygsde barajı geçmen yeterli
üniversite sınavında dört yıllık lar için 180 barajını geçip istanbul atatürk ve anadolu aöfleri okuyabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: deniziminkızı290
üniversite sınavında dört yıllık lar için 180 barajını geçip istanbul atatürk ve anadolu aöfleri okuyabilirsiniz.
yani ygs de 180 i geçince 4 yıllık açıköğretim mi okuyoruz ? ben 2 yıllık diye biliyorum..
peki bu 2 yıllıksa bunu açıktan 4 e tamamlayabiliyor muyuz ?
benimde sorum şu olacak ygsden 222 yapmıştım sınavsız geçiş gündemimde şu anda sınavsız geçişle bir üniversiteye yerleşip açıktan da 4 yıllık okumam mümkün mü?
yani ygs de 180 i geçince 4 yıllık açıköğretim mi okuyoruz ? ben 2 yıllık diye biliyorum..
bu 3 üniversitenin 4 yıllığı kontenjanlı o yüzden 180 i geçmeklazım 2 yıllık bölümde adalet ve ilahiyat kontenjanlı diğer 2 yıllık bölümlerde kontenjan yok.
bu 3 üniversitenin 4 yıllığı kontenjanlı o yüzden 180 i geçmeklazım 2 yıllık bölümde adalet ve ilahiyat kontenjanlı diğer 2 yıllık bölümlerde kontenjan yok.
ben turizm ve otel işletmeciliği okumak istiyorum.
bu bölümün aöf de 4 yıllıkları yok galiba ?
ayrıca sadece anadolu üniversitesinde 2 yıllığı var..