Şimdi Ara

ACİL!!! 12 VOLT HERHANGİ BİR PİLLE ÇALIŞIR MI??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ewet arkadaşlar başlıkta dediğimgibi 12 voltu herhangi bir pille çalıştırabilir miyiz? veya daha fazla pille ben 2 tane 9v luk pille çalıştırmayı düşünüyorum. acaba çok fazla olur mu ? bu aralar bisikletlerle ilgileniyorum da bir tane motorsiklet neonu buldum işte neonun linki:
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=253701&productid=otm751205
    cevaplarınızı bekliyorum

• çok güzel sorunuma çare yok sanırım
  • 2 adet 9 voltluk pili seri bağlarsan 18 ederki ledler için fazla gelebilir bu durumda yanabilir.
    motorsiklet aküleri 12volt ve 5ah oluyor.Neon lambalar kaç amper çeker bilmiyorum ama 12volt kaynak kullansan iyi edersin.
    İlla 9 voltluk pillerle yapıcaksan bir adet 7812 voltaj regülatörü al.18 volt girer 12 volt elde edersin.
  • peki 2 adet 9vluk pil bağlayıp 7812 voltaj regülatörü ile elektrikten tasarruf oluyo mu ? yoksa yine 18v le çalışıyormuş gibi mi oluyor ? (bilmem anlatabildim mi !)
  • Harcanan gücü neon lamba belirleyecektir.Bu yüzden tasarruf veya israf söz konusu değil.
    Siz neonlambaları alın.Üzerinde yazan amper ve volt değerine göre biz yardımcı oluruz.
  • Şarjlı pil ve akü satan yerlerden 12v 2,3 ah akü alabilirsin, birkaç yıl önce 4 milyon liraydı, bisiklete kolay monte edilebilecek boyutlarda...

ACİL!!! 12 VOLT HERHANGİ BİR PİLLE ÇALIŞIR MI??
  • 1 adet 9v kare
    2 adet 1,5v kalem pillerin üçünü seri bağladığında 12v elde edilir ama neonların çok akım çeiyorsa akü bağlamak daha sağlıklı olur..
    aksi taktidrde pil çabucak biter.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence pilleri bağlamakla uğraşma 12 v luk küçük bi akü al.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KATADE

Harcanan gücü neon lamba belirleyecektir.Bu yüzden tasarruf veya israf söz konusu değil.
    Siz neonlambaları alın.Üzerinde yazan amper ve volt değerine göre biz yardımcı oluruz.

78 sersinde israf olur. W=(18-12)xI olan havayı ısıtan bir ısıtıcınız olur
  • arkadaşım pille falan uğraşma çabuk biter astarı yüzünü geçer ha dersenki şarzlı pil alırım onunda pek kullanışlı olacağına inanmıyorum sen eniyisi arkadaşların dediği gibi şarjzlı akü al hem daha estetik olur hem uzun ömürlü yinede sen bilirsin tabi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.