Şimdi Ara

ACİL ACİL LÜTFEN ARKADAŞLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar işin uzmanları sizden yardım bekliyorum birmakıne üzerinde çalışıyorum herşeyını tamamladım çalışıyor tek takıldıgım yer makınenın motor freni kısaca şöyle bir devre lazım 1 volt ile 24 volt arası çalışabilecek voltlar sürekli bu degerler arasında değişecek yanı 1 ile 24 volt arası bu akımlarla bir role çektırmek istiyorum yanı 1 volta gelınce role calışacak 2 volta gelindiğinde çalışması devam edcek 10 volta gelimdiğinde çalışmaya devam edcek takı 24 volta kadar arada voltlar sürekli degişecek. bu konuda arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen ( fat_akfat25@hotmail.com )

• Yani öyle bir devre olsun ki 1-24 volt arası herhangi bir gerilimle röle tetiklensin öyle mi? Öyleyse niye o kadar şey anlatmışsın ya

En basitinden şöyle bir çözüm olabilir:

ACİL ACİL LÜTFEN ARKADAŞLAR

Röle tetiklemesi 24 volt değildir sanırım. Mesela 12 voltta tetiklenen röle olsun tamam mı. Avometreyle bunun iç direncini ölç. Soru işaretli direnç yerine o değerde bir direnç ekle. Yani bilirsin gerilim bölümü hesabı işte. Baz direncini mümkün olduğunca küçük tutmaya çalıştım çünkü rölenin tetikleme akımını bilmiyorum. 100 mA veya daha küçükse en sağda bazdaki direnci 250 k'ya kadar çıkart.

1.2 volt ile 24 volt arası bir gerilimle tetikleme yapacak. Ama bu kaynağın çıkış empedansı yokmuş gibi hesap yaptım. Ona göre yine baz direncinde değişiklik yapman gerekebilir. Kolay gelsin.

• benım anlamadıgım çizdigin şemada nereden akım yollayacam buna akımı ben motor surucusunden göndercem roleye pot u cevirdikce akımda degişiyorya ne kadar degişirsede calışacakmı surucuden encok 24 vol cıkıyor biraz daha detay verırımısın
  • Yukarda en sağda dediğim aslında en solda olacak yanlış söylemişim Tetikleme akımını o en soldaki uctan vereceksin. 1-24 volt arası yani. Yukarda 24 volt olarak işretlediğim kısım ise her zaman sabit 24 volt olmalı.

Çok geniş bir spektrumda kumanda edilebilir olması için darlington bağlantı düşündüm zaten.
  • son bi soru daha roleye attıgın diyotun degeri ne onuda söylermısın
  • Bu diyotu en sağlam şekilde belirlemek o kadar kolay değil ondan birşey yazmamayı tercih ettim. En çok kullanılan 1n4148 kodlu diyottur.
  • aradığın devre bu olmalı:

http://img411.imageshack.us/my.php?image=qdqdwant3.gif

http://img411.imageshack.us/img411/7046/qdqdwant3.gif

devrede d1 ledi maximum voltajda yanacaktır . yandıgı zaman rölenin konumunu değiştirecek

tum dosyalar da burda
    http://rapid_share.com/files/45748966/seviye_goesterge.rar ( _ yı kaldırmayı unutma)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audiocu -- 29 Temmuz 2007; 17:54:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    beyler acil
    2 yıl önce açıldı
    !!! - Lütfen çok acil - !!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu şema dakı devreye 1 volt verınce 17 volt verındece devamlı calışıyormu volt 0 degerıne gelince role bırakıyormu birde 15 volta gelince role konumu degişecek demişsin ne gibi bi degişiklik oluyor lütfen bıraz acıklarmısın ben bu konulardan pek anlamıyorum
  • entegrenın maximum çalısma voltajı (aynı zamanda maxımum ölçme voltajı)25 volttur.ordaki potlarla bu gerılıme ayarlaman gerek. kolay gelsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.