Şimdi Ara

Acil!Albea Multijet 'Motor arızası' uyarısı!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
16.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen ay akrabamıza 2006 71.000km'de Full Albea 1.3 Multijet aldık.
    Ben bu arabayı 4 kere kullandım 3'ünde Yol bilgisayarının ekranında "MOTOR ARIZASI" uyarı çıktı.
    Bu uyarılar:
    1. Albea'da 5 kişiydik dik bir yokuşun ortasında dur kalk yaptım. Yıllardır araba kullanırım ama ilk defa dizel kullanıyordum.
    Kalkışta stop etti (denildiğine göre 1.3 motor iyice gaz istiyormuş)
    Ardından tekrar yarım gazla devride 2000ne yakın kaldırdım 20-30 metre gittim MOTOR ARIZASI uyarısı verdi.
    2. Deneme maksatlı Ankara Çevre yolundan Nato yoluna çıkan yokuşa (bilmeyenler için ilk önce yokuş inilir köpriden geçilir ardından uzun bir yokuş gelir)
    5. viteste 3000devire yakın 140km hızla çok rahat çıktım. Yokuşun sonunda yine MOTOR ARIZASI uyarısı aldım.
    3. sü de yarım saatlik bir normal sürüşten sonra uzun bir yokuş inerken MOTOR ARIZASI verdi.

Sonuçta tüm bu uyarıları görüp. Hemen güvenli bir şekilde sağa çekip stop edip Bir süre bekleyip Test Ok yazısıyla devam ediyoruz.
    Şimdi akrabam bu arabayı tamamen eknomik amaçlı satıyor (kendisine göre büyük bir problem yok. Ustaya göstermiş o da arıza çıkınca getir demiş :)
    Ben bu 3 olay başıma geçmese hemen alacağım.
    Çünkü geçen ay alırken computeste de soktuk ustaya da gösterdik çok temiz alabilirsiniz demişti.

Bu uyarıya ne dersiniz. Teşekkürler

• Bilen yok herhalde
  • tahminime göre zengin karışımdan yanmış olabilir, yada lambda sensörü gidici...
  • lambda arızalı olabilir birde aravca yakıt olarak normal mazot mu yoksa euro mu koyuyorsunuz yakıttanda kaynaklanan bi arıza olabilir
  • Euro dizel kullanıyorum ama bizden önceki farklı bir dizel koymuş olabilir. Çözümü nedir. Çok sorun açar mı ileride ona göre alacağım da.

"zengin karışımdan yanmış olabilir" derken ne yanmıştır acaba?

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenten77 -- 24 Haziran 2009; 19:01:02 >
  • bence bi diagnosa yani arıza tespit cihazında bi kontrol ettirin
  • krom temizliği yaptırın motor sıkışıyor bence.... servisde 60 liradır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford focus motor sistem arızası
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • s.a. foruma yeni katıldım. Bende dizel 2010 model albea multijet var. Araç yola çıkıp 3-5 km gittikten sonra hararet göstergesi birdenbire sıfır a düşüyor ve yukarı aşağı oynuyor.. motor arıza ışığı yanıyor ve araç kendi kendine gaz vermeye başlıyor.. (devir saatide o ölçüde yükseliyor) Birkaç dakika bu durumda ilerledikten sonra arıza lambası sönüyor hararet olması gereken noktaya geri dönüyor araç fazladan gaz vermeyi kesiyor.. Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum. İyi günler dilerim.
  • tenten77 T kullanıcısına yanıt
    Yakıt filitresi kagıt ise oradan kalitesiz mazot kullanıp kullanılmadı belli oluyo söküldügü zaman kirli kararmıs filitre ise nerden bulduysa oradan almıs demektir mazotu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadasim ulas bana yardimci olayim 0531 657 2377 sormam gereken seyler var ona gore yardimci olayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.