Şimdi Ara

Acil amfisiz 6 kanal ses giriş altıkanal ses çıkış kontrol devresi lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ustalarım bana acil ama çok acil 6 kanal ses girişi ve 6 kanal ses çıkışı olan fakat içinde amfi olmayan sadece mikser katı ama tiz bas mid olmayan sadece volume konrolu olana ses açıp kapayabileceğim çıkışlarından power amfiye geçiş yapacağım böyle bir devre arıyorum varsa paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşkkürler

• DC kontrollü potansiyometre entegrelerini araştır 1-2-4 kanallı olanlarını alıp istediğin sayıda paralel bağlantılayıp tek mono pot ile volum kontrolü yapabilirsin. Mesela stereo lm1036 dan 3 tane paralel bağlamak gibi. Şema konusunda siz bir araştırın ben size nasıl yapacağınızı anlatırım.
  • Hayır sinyalleri birbirine karıştırmak için. Ben yarın eve geçince size sema örneği bulurum
  • ustam 6 ses girecem 6 ayrı pot ile ayrı ayrı kontrol edip 6 ayrı çıkış ile çıkacam.girdiğim sesleri çıkıştan alıp professional power amfilere dağıdacağım ona göre bir devre bulursak çok memnun olurum birde cızırtı uğultu vs yapmaz değilmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redevil49 -- 5 Mart 2016; 23:52:12 >
  • Ekteki devre şeması ve baskı montaj planları işinize yarayabilir.. şemada 8 kanal giriş preamplifier devresini siz 6 kanal olarak yapabilirsiniz.. geri kalan ton kontrol ve çıkış kısımlarına gerek yoktur size lasım olan kısım 8 kanal giriş kısmıdır. kolay gelsin
    Bu mesaja eklenen görseller:

Acil amfisiz 6 kanal ses giriş altıkanal ses çıkış kontrol devresi lazım Acil amfisiz 6 kanal ses giriş altıkanal ses çıkış kontrol devresi lazım

• Kenakord Hocam 6 ayrı çıkış diyor tek çıkış değil !
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kenakord ustam 8 giriş tamamda her birininin kendi çıkışı olacak ben ayrı ayrı power amfilere bağlayacam çıkışları...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redevil49

kenakord ustam 8 giriş tamamda her birininin kendi çıkışı olacak ben ayrı ayrı power amfilere bağlayacam çıkışları...

Eğer bu devreyi yaparım derseniz 56k direnç uçlarını birleştirmek yerine ayrı ayrı çıkışlara besleyebilirsiniz yani bu devre de işinizi görür.
  • peki sozuak ustam bu soldaki bas tiz bölümü benim aklımı karıştırdı orda bir entegre var o bölüm biraz kafamı karştırdı oarası bas tiz bölümü mü oluyo
  • birde ustam bunula gelen sesleri normalden daha yüksek alabiliriz değilmi gelen sesi yükseltmek için kullanacağım da... bir de her kanala sinyal ledi koyabilirmiyiz bu devreye ben çok usta bir elektronikci değilim o yüzden böyle soruyorum kusura bakmayın özürdilerim sizi yorduysam...
  • bir ustam bu devre 8 kanal birbirine bağlımı bende her kanal birbirinden bağımsız çalışacak ben size ilk verdiğim şema vardı onu 6 kanala yükseltip çıkışı tek yerine 6 adet yapsam olmazmı..
  • 56 k dirençleri birleşen uçlarını ayırın alın size 8 giriş 8 çıkış. Elbetteki bu devre ile girişteki sinyaline yukseltiyorsunuz. Sağdaki ton devresi size gerekli değil takmayin oraya..sadece 8 girişin olduğu kısmı kullanacaksınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kenakord ustam çok güzel aradığım olay bu ben çıkış uçlarını potların ayaklarından alacağım değilmi + uç hangisinden - uç hangisinden olacak kusura bakmatın ben dediğim gibi usta bir elektronikçi değilim şemayı okumakta biraz zorlanıyorum o yüzden ses çıkışları + uç - uç hangisi voltaj + uç - uç hangisi bana detaylı anlatabilirseniz yada şema üzerinde detaylı anlatım olursa çok minnettar olurum...
  • birde her kanal için sinyal ledi takabilirmiyiz sinyal gelince yanıp sönecek şekilde..
  • Çıkışları direk 56k direnclerden alacaksınız. Doğal olarakta Şase eksilir zaten hatta 56 k dirençleri 10k olarak degisirseniz çok daha iyi olacaktır. Led ikaz için netten pich led olarak arayın birçok sema bulursunuz birini uygularsiniz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım ustam 12 volt ile çalışıyor anladığım kadarı ile birde 10uf kondansatörler kaç voltluk oluyor dirençler belli de birde 100pf yazanlar da kondansatör değilmi bunlar kaç v kusura bakmayın tekrar bu kadar yordum sizi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redevil49 -- 7 Mart 2016; 0:25:58 >
  • ustam birde bu devreyi siz baskını yapabiliyormusunuz yoksa yardımcı olabilirmisiniz baskı yaptırmaya birde siz istanbuldasınız galiba bu parçalarını nereden alabilrim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redevil49

anladım ustam 12 volt ile çalışıyor anladığım kadarı ile birde 10uf kondansatörler kaç voltluk oluyor dirençler belli de birde 100pf yazanlar da kondansatör değilmi bunlar kaç v kusura bakmayın tekrar bu kadar yordum sizi...

Kondansatorler en düşük olanı bile olur 12 veya 25 volt gibi sabit kondansatorlerin volt değeri de önemli değildir.. Malzemeleri herhangibir elektronik malzeme satan yerden alabilirsin. veya istanbuldaysan kadıköy fazıcıoğlu iş hanında karakoy aksu karakoy pasajında veya selanik pasajından alabilirsin veya net üzerinden dirncnet sitesinden alabilirsin.. Baskı devre konusuna gelince bunun için biraz uğraşmam gerekiyor bu aralar biraz yoğunum. hemen halledemem...
  • https://yadi.sk/d/KR0mW0a3pxvan

Sizin için 6 kanal olarak istediğiniz şekilde düzenledim

Yukarıdaki Linkten Baskı devre ve montaj planını indirebilirsiniz.. Yanlız Besleme 2X 12 volttur. buna dikkat edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenakord -- 7 Mart 2016; 16:01:36 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.