Şimdi Ara

acil astra-leon-golf-i30 acil!!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
2
Favori
6.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tmshmna

quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

quote:

leon un yerine ceed

golfün yerine de i30 alınır ve keyifle binilir.

Burada kan çikar yakindir

niye kan çıksın koreli kardeşlerimizin araçları bence mükemmel

Meksika ya da İspanyol soslu alamanların sorunlu arabalarını bugüne kadar aldık da ne oldu

illaki alaman alıyorsan BMW ya da Mercedes alıcaksın

tek tük doğru söyleyen çıkıyor burada

görünen köy kılavuz istemez bugün vosvos mosvos diye atıp tutanların hepsi kia ve Hyundai gerçeğini kabul edecekler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tmshmna

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

quote:

leon un yerine ceed

golfün yerine de i30 alınır ve keyifle binilir.

Burada kan çikar yakindir

niye kan çıksın koreli kardeşlerimizin araçları bence mükemmel

Meksika ya da İspanyol soslu alamanların sorunlu arabalarını bugüne kadar aldık da ne oldu

illaki alaman alıyorsan BMW ya da Mercedes alıcaksın

tek tük doğru söyleyen çıkıyor burada

görünen köy kılavuz istemez bugün vosvos mosvos diye atıp tutanların hepsi kia ve Hyundai gerçeğini kabul edecekler

Öncesinde herkes Doğan - Toros derdi şimdi farklı markalar gelecekte ise daha başkalarının olması çok doğal ama gel bunu insanlara anlat ama şöyle bir durum da var, herkes her arabaya binmesin :)))

• Öncelikle hayırlı olsun diyeyim hangisini alırsanız alın kazasız belasız kullanmanız dileği ile..

Konuya gelecek olursak kendi adıma konuşuyorum İ30 a o kadar para vermem Otomatiği dedikleri gibi hem çok yakıyor hem de ağır kalıyor.

Astra ya bakarsak güzel araba pek sorun çıkartacağını düşünmüyorum en azından çevremde Opel kullanan arkadaşlardan sorun duymadım Ama dediğiniz gibi çok çabuk kasa değiştiriyorlar bunun nedenini bende anlamadım ya Astra güzeldir aslında ama 2-3 yıl kullandıktan sonra yeni kasa çıkarsa o kadar para verdikten sonra içinize oturur bunu tahmin edebiliyorum.

Golfe gelecek olursak güzel araba aralarında en mantıklısı bu ama herkes de de nerdeyse golf var artık onun da bir artısı kalmadı bide doğuş öyle bir hal almış ki alırsanız alın almazsanız siz bilirsiniz diyor mantıken yani vw den pek indirim bulamazsınız ama uzun yıllar gider o ayrı.

Aralarında bana en mantıklısı leon geldi tasarımı gerçekten harika (ön tarafı dışında neden se bu ön tarafına alışamadım eski kasadan sonra. ) Çok sorun etmezseniz leon güzel bir araçtır güzelde bir indirim yaparlar bir çok kez kullanma fırsatım oldu 1.4 tü sanırım güzel kaçıyor araba yakıt olarak ta pek yüksek değil bence birde vw kalitesinde onu da unutmamak lazım.

Kriterleriniz arasında en mantıklısı sizin kafanıza bütçenize uyan leon gibi duruyor Bir test sürüşü yapın bu araçlarla daha iyi anlarsınız aralarındaki farkları Bu arada leonun 1.4 ve 1.6 sının otomatiği var mı bilmiyorum yanlış bilgilendirmeyeyim 1.2 nin otomatiği var da diğerlerini bilmiyorum.

• Yıl olmuş 2013, hala milletin beyni "yeni kasası çıkarsa" modunda.

Vıcık vıcık bir hal aldı bu millet...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sndrk1

quote:

Orijinalden alıntı: rockonur

Bugün leon fr yi inceledim daha fazla hasta oldum (inceleme arasında olan araçlara göre) Leonun bu kasasına ve içine kesinlikle özenilmiş. Asla bir önceki kasanın üzerine makyajlayıp satalım denmemiş. Yakıt değerleri güzel (1.4 TSI manuel 140 Hp) 6 ileri ve yüksek beygir çok hoş. Tam emin olmamakla birlikte arka süspansiyon bağımlı diye kalmış aklımda. Çok da farkedeceğini sanmıyorum. Aracı bayisinde inceleyin derim. (Ama aklım hala Lancerda :) )

Fr olani sadece manuel var bana otomatik olmasi gerekiyor 1.6 ford focus otomatik dizel full paket sunroof vs sizce nasil

Dizel sevmememe ragmen fordun dizelleri ayri oluyor kafamda niyeyse. Kullandim ve yolcu olarak seyahat ettim. (Focus, fiesta) ford dizellerde yakit konusunda genelde cok cimri olmuyor. Biraz yakiyor ancak onu da fransiz araclarina gore daha agir metal kullanmasina, ayrica daha uzun omurlu ve dayanikli motor yapmasina bagliyorum. Dizeller icinde en az ford motorundan ariza duyuyorum. Konfor ve yol tutuslarini severim fordlarin. Ic dizaynini da gozalici yapar. Ancak son gelen kasa guncellemesi simdiki en son kasa fiestalar gibi aston martin burun olacaksa cirkin olacak kanaatindeyim ben hic begenmedim bu tasarim anlayisini tabi kisisel kanaatim. Test surusu yapmanizi oneririm. Ford sizin secenekleriniz arasinda ust basamaklarda yer bulacak bir arac. Ustelik sanzimanin DSG olmayacagini dusunursek avantaji artiyor. Ancak hala julietta onde :)

• quote:

Orijinalden alıntı: nego0505

Öncelikle hayırlı olsun diyeyim hangisini alırsanız alın kazasız belasız kullanmanız dileği ile..

Konuya gelecek olursak kendi adıma konuşuyorum İ30 a o kadar para vermem Otomatiği dedikleri gibi hem çok yakıyor hem de ağır kalıyor.

Astra ya bakarsak güzel araba pek sorun çıkartacağını düşünmüyorum en azından çevremde Opel kullanan arkadaşlardan sorun duymadım Ama dediğiniz gibi çok çabuk kasa değiştiriyorlar bunun nedenini bende anlamadım ya Astra güzeldir aslında ama 2-3 yıl kullandıktan sonra yeni kasa çıkarsa o kadar para verdikten sonra içinize oturur bunu tahmin edebiliyorum.

Golfe gelecek olursak güzel araba aralarında en mantıklısı bu ama herkes de de nerdeyse golf var artık onun da bir artısı kalmadı bide doğuş öyle bir hal almış ki alırsanız alın almazsanız siz bilirsiniz diyor mantıken yani vw den pek indirim bulamazsınız ama uzun yıllar gider o ayrı.

Aralarında bana en mantıklısı leon geldi tasarımı gerçekten harika (ön tarafı dışında neden se bu ön tarafına alışamadım eski kasadan sonra. ) Çok sorun etmezseniz leon güzel bir araçtır güzelde bir indirim yaparlar bir çok kez kullanma fırsatım oldu 1.4 tü sanırım güzel kaçıyor araba yakıt olarak ta pek yüksek değil bence birde vw kalitesinde onu da unutmamak lazım.

Kriterleriniz arasında en mantıklısı sizin kafanıza bütçenize uyan leon gibi duruyor Bir test sürüşü yapın bu araçlarla daha iyi anlarsınız aralarındaki farkları Bu arada leonun 1.4 ve 1.6 sının otomatiği var mı bilmiyorum yanlış bilgilendirmeyeyim 1.2 nin otomatiği var da diğerlerini bilmiyorum.

Cok tesekkur ederim guzel temennileriniz icin..astra kasa degismezse dediginiz gibi dusunucem ama cok dusunduruyor sonucta az para degil 55 bin hatta 60 a yakin butce gidecek golf alirsam donanim olarak bos olacak ve cevremde gene olarak o paraya bezinli almak mantikli degil diyorlar gerci 1 senede en fazla 8 bin filan yaparim leon mantikli gibi eger fiyat duserlerse Eylül'de ona yonelecem gibi ama dsg şanzıman korkutuyor gerci2013 sikinti duymadim dediginiz gibi korelileri eledim cok yakiyor en az1-2 seneleri daha var bence

• quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

Yıl olmuş 2013, hala milletin beyni "yeni kasası çıkarsa" modunda.

Vıcık vıcık bir hal aldı bu millet...

Ama oyle demeyin 55-60 bin bana gore az para degil ilk arabam olacagi icin hassasim simdi astra alip seneye yeni kasa cikarsa icime cok fena oturur

• quote:

quote:

Öncelikle hayırlı olsun diyeyim hangisini alırsanız alın kazasız belasız kullanmanız dileği ile..

Cok tesekkur ederim guzel temennileriniz icin..astra kasa degismezse dediginiz gibi dusunucem ama cok dusunduruyor sonucta az para degil 55 bin hatta 60 a yakin butce gidecek golf alirsam donanim olarak bos olacak ve cevremde gene olarak o paraya bezinli almak mantikli degil diyorlar gerci 1 senede en fazla 8 bin filan yaparim leon mantikli gibi eger fiyat duserlerse Eylül'de ona yonelecem gibi ama dsg şanzıman korkutuyor gerci2013 sikinti duymadim dediginiz gibi korelileri eledim cok yakiyor en az1-2 seneleri daha var bence

Ha bak şu çok önemli eyer dediğiniz gibi yılda 8 bin yaparım derseniz kesinlikle dizel almayın bir avantajı olmaz size karı da olmaz çok uzun yol yapmadığınız sürece dizel almayın şehir için sıklıkla derseniz benzin en karlısı Dsg sorunu artık eskide kaldı bunlara kulak asmayın vw dsg sorununu halletti bende çevremde duymuyorum dsg ile bir sıkıntı yada forumda yeni alınan 0 araçlarda birazda şans işi bunlar diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nego0505 -- 31 Temmuz 2013; 22:02:57 >

• Yazliga gideriz (Yalova da) en fazla sehir disina buraya giderim genellikle istanbulda sehir ici kullanacam okula bile bir hafta da 2 defa filan giderim ama az yaksin sonucta ogrenciyim butun harcligi benzine yatırmayalim :) yani dizel gereksiz mi bana

• quote:

Yazliga gideriz (Yalova da) en fazla sehir disina buraya giderim genellikle istanbulda sehir ici kullanacam okula bile bir hafta da 2 defa filan giderim ama az yaksin sonucta ogrenciyim butun harcligi benzine yatırmayalim :) yani dizel gereksiz mi bana

Hocam eyer dediğin gibi yılık 8 bini geçmem dersen dizel saçma olur Tabi gene senin kararın çok arabayla gezmiyecem diyorsun ne bileyim dizele o kadar fark vermek pek mantıklı gözükmüyor bütçem kısıtlı diyorsun bahsettiğin araçların dizeleri bütçeni aşabilir aldığın araç lpg uyum lu olursa lpg de mantıklı olabilir. Tabi son karar senin ona göre düşünüp araştır derim.

• quote:

quote:

Yazliga gideriz (Yalova da) en fazla sehir disina buraya giderim genellikle istanbulda sehir ici kullanacam okula bile bir hafta da 2 defa filan giderim ama az yaksin sonucta ogrenciyim butun harcligi benzine yatırmayalim :) yani dizel gereksiz mi bana

Hocam eyer dediğin gibi yılık 8 bini geçmem dersen dizel saçma olur Tabi gene senin kararın çok arabayla gezmiyecem diyorsun ne bileyim dizele o kadar fark vermek pek mantıklı gözükmüyor bütçem kısıtlı diyorsun bahsettiğin araçların dizeleri bütçeni aşabilir aldığın araç lpg uyum lu olursa lpg de mantıklı olabilir. Tabi son karar senin ona göre düşünüp araştır derim.

lpg'ye karsı evde bir on yargı var imkansız dizel olursa bilşyorum vergisi daha fazla ama ben odemeyecegim icin pek sıkıntı yok :) yani ogrenci oldugum icin 2-3 litre az yaksa bile iyidir zaten doldurdum mu genelde full depo doldururum o da 2-3 gunde biterse uzulurum :)

• quote:

quote:

quote:

lpg'ye karsı evde bir on yargı var imkansız dizel olursa bilşyorum vergisi daha fazla ama ben odemeyecegim icin pek sıkıntı yok :) yani ogrenci oldugum icin 2-3 litre az yaksa bile iyidir zaten doldurdum mu genelde full depo doldururum o da 2-3 gunde biterse uzulurum :)

Tercih size kalmış o zamansa.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: Superior83

quote:

honda hic dusunmuyorum 2 gün once honda civic (hb) test etme imkanım oldu malzemeden mi çalmıslar bana mı oyle geldi anlamadım hafif yapacam diye arabyı neredeyse kapı elimde kalıyordu :) ama diger civiclere bakmadım hb dusundugum icin bu arada yeni leonlarda dsg problem olanı gormedim belkide fazla alan kisi olmadıgı icin olabilir mi bilmiyorum

@shadowgeist hocam sizi buraya davet ediyorum. Arkadas dsg den bahsetmiş vw açıklamasını burada da söyler mısınız lutfen

8mayıs 2013 tarihli Volkswagen açıklaması:
    A VW spokesman has commented on 8 May 2013, saying that the “hot and humid climate mixed with the traffic chaos makes the DSG incompatible” while not revealing the problem that would occur. VW further says that the DSG gearbox would need a fair amount of “cooling by the wind” to work efficiently.
    Çevirirsek,sıcak ve nemli hava(ülkemizde mevcut),sıkışık trafik(itiraz edenimiz olmaz herhalde) dsg yi uyumsuz hale getiriyor ve oluşabilecek problemler kestirilemiyor.
    Daha sonra aynı vw şöyle bir açıklama yapıyor: dsg etkili çalışabilmek için rüzgar tarafından soğutulmaya ihtiyaç duyuyor.
    Yeterli sanırım?

DSG'nin temel sorunu bizim ülkemizin sıcak olması. Sıcakla birlikte şanzıman içerisinde buharlaşma oluyor, bu da yağın kalitesini düşürüyor ve metal aksamda küflenme yapıyor. Bu kadar net bilmemin nedeni bir akrabam, bu şanzımanı komple söktü ve sorunu kendisi tespit etti. Bu yazdığınıza hiç şaşırmadım ama olsun yine de Alman yapıyorsa sorunsuzdur, biz kimseye laf anlatamayız. Aziz Nesin'in kulakları daha çok çınlar ...

• arkadaşlar babamın tavsiyesiyle acarlardan 1.4 tiguan dsg trend paketini test ettim kendimi uçakta gibi hissettim ya da yol boştu ve uzun süreli sürmeme izin verdiler bununda etkisi olabilir tabi ama çok hoşuma gitti yaklaışık benzinde de yaklaşık düzgün bir kullanım ile 8-9 lite biraz abartırsam 10 litreyi görebileceğimi farkettim öğrenci adamım sonuçta yıllık en fazla 8-10 bin km yaparım dizeli o yüzden biraz arka plana mı atsam diye düşündüm araç çok güzeldi ;

fiyatı 72 bin küsür falan filan dosya derken 73 bine geliyormuş ama işte boş hali (park sensoru var yinede o basit şeyleri dusunmusler mesela direksiyon fonksiyonel degil sis farları yok navigasyonlu bluetooth vs onlarda yok jant 17 değil vs) abimle gitmeme rağmen bana 1-2 bin tl düşebileceklerini söylediler zaten peşin vereceğim için küçük pazarlık payı var dediler ilgilendiler yani ben istesem babamında desteğiyle onu 67 en fazla 68 bin tl ye alabilirim sizce değer mi abim al diyor yaklaşık 10 bin tl ben sana veririm diyor beni düşündüren arabayı rahat kullanabilir miyim(gerçi o an çok rahat kullandım) park sorunu olur mu bir de boş alıyor almam sorun yaratır mı ?

bir de bana sport paketini sundular işte 17 jant navigasyon bluetooth foksiyonel direksiyon ama 7 bin tl daha istiyorlar işte o arabada normal fiyatı 79 bin tlye geliyor ama tanıdıklar vasıtasıyla 74 en fazla 75 bin tlye alabilirim fakat 75 bin tl konusunda sıkıntılıyım olursa ilk seçenek olacak genel yorumlar onun hakkında olursa sevinirim :)

not: golf için eylülden sonra sipariş alıyorlar ve en az 3 ay beklememiz gerekiyormuş o yüzden onu eledim :)

• Arkadaslar bugun maslak dogus otomative gittim 2013 leon 1.6 dsg tdi beyaz renk style plus paket yani full led vs opsiyonel olarak cam tavan 17 jant eylul sonu ekim basi alabilirsniz dedi ve pesin odeyecegim degince fiyati da 62 bn tl dedi sizce nasil normal mi bu fiyat yoksa daha ucuza bulabilir miyim yani toplam 1000 tlindirim yaptigini daha fazla hic bir sey yapamacagini soyledi Sorularim.. 1) sizce fiyat iyi mi 1000 tllik indirim yetersiz mi yoksa baska yerde daha iyiye bulabilir miyim 2) forumda gordum bazi arkadaslar in araci 1.6 dsg dti yani alacagim arac gibi 9 litre yakiyormus sehir ici bendr sehir ici kullanican biraz korktum ozaman dizelin ne ozelligi kaldi sorudu aklima geldi benin amacim5, 5-6 litre yakar diyordum en fazla bu konuda ne dusunuyorsunuz 3) dogus otomotiv de gece mavisi leon gordum bayildim sizce beyaz yerine gece mavisi alayim mi 850 tl fark ödeyecek misim indirimle en fazla 500 tl yaparim ayrica acaba o anda mi bana guzel gozuktu eger boyle alirsam toplamda 62.5 bin tl olacak ve 1 hafta daha gecikebilir dedi oda belki dedi sizce deger mi 500 tl fiyat farkina yani o an mi oyle gozuktu tertemiz vs diye bide farkli olayim diyorum herkesten 4) wv tiguan 1.4 150 beygir dsg benzinli sport paket metalik renk mavi varmis elinde 76 bin tl ye verebileceğini soyledi ama 2014 yili icindr kasa degisecekmis biraz ne dusunuyorsunuz bu konuda (abim ben sana eklerim dedi ama icime pek sinmedo ayrica ilk arabam olacak 20 yasindayim biraz tecrubesiz soforum :) onuda dikkate alin.. 5)) tiguan 1.4 150beygir dsg benzinli 9-10litre sehir ici yakisiyormus simdi bu arac leon otomatik 1.6 dizel 105 beygirle ayni mi yakiyor (forumdaki bazı arkadaslarin leonu 1.6 dsg tdi 9 litre yakiyormusda) Arkadaslar sorularimi sira sıra cevaplarsaniz cok sevinirim acil bir konu cunku siparis vericem hepinize şimdiden cok tesekkur ederim

• quote:

Arkadaslar bugun maslak dogus otomative gittim 2013 leon 1.6 dsg tdi beyaz renk style plus paket yani full led vs opsiyonel olarak cam tavan 17 jant eylul sonu ekim basi alabilirsniz dedi ve pesin odeyecegim degince fiyati da 62 bn tl dedi sizce nasil normal mi bu fiyat yoksa daha ucuza bulabilir miyim yani toplam 1000 tlindirim yaptigini daha fazla hic bir sey yapamacagini soyledi Sorularim.. 1) sizce fiyat iyi mi 1000 tllik indirim yetersiz mi yoksa baska yerde daha iyiye bulabilir miyim 2) forumda gordum bazi arkadaslar in araci 1.6 dsg dti yani alacagim arac gibi 9 litre yakiyormus sehir ici bendr sehir ici kullanican biraz korktum ozaman dizelin ne ozelligi kaldi sorudu aklima geldi benin amacim5, 5-6 litre yakar diyordum en fazla bu konuda ne dusunuyorsunuz 3) dogus otomotiv de gece mavisi leon gordum bayildim sizce beyaz yerine gece mavisi alayim mi 850 tl fark ödeyecek misim indirimle en fazla 500 tl yaparim ayrica acaba o anda mi bana guzel gozuktu eger boyle alirsam toplamda 62.5 bin tl olacak ve 1 hafta daha gecikebilir dedi oda belki dedi sizce deger mi 500 tl fiyat farkina yani o an mi oyle gozuktu tertemiz vs diye bide farkli olayim diyorum herkesten 4) wv tiguan 1.4 150 beygir dsg benzinli sport paket metalik renk mavi varmis elinde 76 bin tl ye verebileceğini soyledi ama 2014 yili icindr kasa degisecekmis biraz ne dusunuyorsunuz bu konuda (abim ben sana eklerim dedi ama icime pek sinmedo ayrica ilk arabam olacak 20 yasindayim biraz tecrubesiz soforum :) onuda dikkate alin.. 5)) tiguan 1.4 150beygir dsg benzinli 9-10litre sehir ici yakisiyormus simdi bu arac leon otomatik 1.6 dizel 105 beygirle ayni mi yakiyor (forumdaki bazı arkadaslarin leonu 1.6 dsg tdi 9 litre yakiyormusda) Arkadaslar sorularimi sira sıra cevaplarsaniz cok sevinirim acil bir konu cunku siparis vericem hepinize şimdiden cok tesekkur ederim

Fiyat çok iyi bence.

9 litreye de inanmayın.Tdı motorun şehir içi yakacağı en fazla 6 litre.

Ben de senin opsiyonlarla aynı almayı planlıyorum.Sadece renk kırmızı olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim degerli yorumlariniz icin arabamin siparisini verdin Allah izin verirse 25 eylulde alacagim

Arac: sifir yeni seat leon 1.6 dsg-tdi (otomatik-dizel)

Renk:beyaz

Opsiyoneller: cam tavan+17 jant + plus paket (full led)

Fiyat: 62 bin tl ama adam soz verdi 300-500 daha duserim dedi o gun :)

Tekrar hepinize cok tesekkur ederim

Not:BU fiyat araliginda alinabilecek en guzel arac kanaatindeyim bir cok arkadas bilir yaklasik 3 aydir gitmedigim test etmedigim arastirmadigim araba kalmadı araclarla ilgili sorulari olana yardimci olabilirim (golf, astra, i30, leon, tiguan ) bu araclari dogrudan test surusu yaparak inceledim tecrubelerimi istendiginde paylaşabilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sndrk1 -- 12 Ağustos 2013; 12:49:57 >
  • sndrk1 S kullanıcısına yanıt
    aracınız hayırlı olsun tekrardan i30 test etmıssınız madem bende i30 dusunuyordum aracın neyınden memnun kalmadınız acaba merak ettım aydınlatırsanız cook sevınırım.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.