Şimdi Ara

Acil! Bilgisayarım açılmıyor!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopumu açtığımda siyah ekrandaki yazılar çıktıktan sonra siyah ekranda kalıyor.Açılmıyor.Windows cd'sini takıp formatlamayı denedim "kur donanım yapılandırmanızı inceliyor" dedikten sonra siyah ekranda kaldı.Güvenli modda da keza aynı.
    Yardım ederseniz sevinirim.Teşekkürler.

• cd çizik veya bozuk olabilir.optik okuyucu sorunlu olabilir.bunlara ihtimal vermiyosanız hdd'de sıkıntı olabilir.bad sector gibi..
  • @ahmetkep arkadaşın dediği gibi harddiskte bad sector olması yüksek ihtimal.
  • harddikinin bozuk olam ihtimalide var. elinde deneyebileceğin bir harddisk var sa onunla sistem kurmayı dene. kurulum devam ederse harddiskin arızalıdır. ilk kurulum aşamasında yapılandırma inceleniyor kısmında takılma ile karşılaşmıştım. harddik arızalı çıkmıştı.

ayrıca setuptan ahcii mod açıkmı kontrol et. onu kapatıp tekrar dene.
  • harddisk de yeniydi.tüh.deneyebilecek hdd yok.birde bu"setupdan ahcii" kısmını anlamadım!!
  • düşük bir ihtimal ama ahcii modu ide yaparsan belki diyorum. setup gelişmiş ayarlar falan var. oralarda biryerdeydi.
  • aynı benzer arıza geldi dükkana kardeş bazı anakartlarda farklı yerlerde RAID i aktif etmen gerekiyor o yüzden böle bir hata veriyor. bilgin olsun SATA hdd olduğu için RAID yada AHCI bunu aktif etmen lazım ASUS anakartlarda bazen ilk ana ekranda olabiliyor ayarları diğer anakartlarda yan başlıklarda bakacaksın BİOS ta
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.