Şimdi Ara

ACIL! Bilkent hukuktan gsu hukuka yks ile geçmek mantikli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Universite bolumune yazdim cevap alamadim yksye yeniden girip gecmek, yatay gecis degil .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İstanbul Hukuk'tayım, bana deseler al geç GSU Hukuk'a geçmem. Eğer tam burslu iseniz hiç bulaşmayın, değilseniz diğer devletlere yatay geçiş ile geçmeyi düşünün hocam. Neden böyle bir şey istiyorsunuz ki
  • Dikten inen dikme kullanıcısına yanıt
    Hocam tam bursluyum da verdigi 3 kurus bi sey gs-sorbonne yaninda bir hic bence

Ek olarak ilk 3 hukuk icindeki koc ve bilkente para ile girip ortalama bir calismayla bitirmeniz mumkun lakin gsde boyle bir olay yok ya fransizca liselerden mezun ya da ilk 100 sadece 50 kisi almasi da oranin mezununun prestijini artiriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Gerdik2

Hocam tam bursluyum da verdigi 3 kurus bi sey gs-sorbonne yaninda bir hic bence
    Bence gerek yok hocam, 2 yıl fransızca için uğraşacaksınız ki dili halledemediği için bırakan çok insan tanıdım. Bence Bilkent'i bitirip iş hayatına atılın. YKS ile de kazanacağınızın garantisi yok, verdiğiniz dersleri kabul etse bile alttan bir sürü seçmeli dersiniz olacak gene.
    Hocam gsdeki sorbonne imkani ve gsnin istanbulda cunku ekonomi burda donuyor. olmasi beni cezbediyor ek olarak bilkenti bastan beri istemiyordum yazmak zorunda kaldim

• Gerdik2 kullanıcısına yanıt
    Cok tebrikler muhtemelen cok iyi bir başarı göstererek bilkente girdiniz ama neden bilkenti istemiyorsunuz orada 3. Sınıfta okuyan bir tanıdığım var ve çok memnun ayrıca bilkentten mezun olduktan sonra sorbonne’ye giremeyeceğinizi sanmıyorum okul hakkındaki olumsuz düşüncenizin sebebi nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • limon1907 kullanıcısına yanıt
    Bircok sebebi var en onemlisi cift anadal imkani yok.

Bilkent abrtilmis bir uni bence eesi kaliteli oraya bi sey demem ama gun gectikce siralamalardan dusuyor.

Ben de geziye gittigimde pek begenmemistim aslında bilkenti ama orada hem muhendislik hem de hukukta bazı tanıdıklarımız var eğitimin çok iyi olduğunu söylediler mühendislikte okuyan tanıdığımız fizikle çift anadal yapıyordu ama demek ki hukuk kısmında yok yani tabi insan bir yeri sevmeyince sevmiyor size kalmış başarılar👍

Ne yazik ki tobb unide bile olan çift anadal bilkentte ea bolumleri icin yok ve bilkent eski bilkent degil.

Peki abi sen nasıl düşünüyorsan ama yksye bu sene mi gireceksin seneye mi

Bu sene sozel ilk 100 icin giriyorum, kirik puanla gsu zor

Ama 1senen boşa giderse üzülmez misin seneye gireceksen😢

Bu sene ilk 100 bursu icin giricem fakat vakit kalirsa mata bakarim ama kirik puan oldugu icin isim zor.sene kaybini goze aldim

• quote:

Orijinalden alıntı: Gerdik2

Bu sene ilk 100 bursu icin giricem fakat vakit kalirsa mata bakarim ama kirik puan oldugu icin isim zor.sene kaybini goze aldim
    Peki o zaman siz kararınızı vermişsiniz kolay gelsin🙏İyi geceler

İyi geceler.

• Eğer avukatlık yapmak istiyorsanız çok bir fark göreceğinizi sanmıyorum. Bilkent mezunu çok ünlü bir büroda çalışan birisiyle konuşmuştum. Aynı şekilde Galatasaray mezunu birilerini de üniversitemize davet ettik ve konferans yaptık. Onlar da yine ünlü bürolarda çalışıyorlardı. O yüzden avukatlıkta güzel bir büroya girmek için iki üniversite de aynı imkanı sağlar bence.

Akademisyen olmak istiyorsanız yurtdışı imkanlarını araştırın. Hangi üniversite daha tanınır, bilinir buna bakın. Galatasaray doğrudan Fransızca eğitim verdiği için Fransayla daha iyi bağlantı kurabilirsiniz. Fransız hukuku da keza bizim hukukumuza benzer. Özel hukukta biraz farklılıklar olsa da kamu hukuku güçlüdür orada.

Hakim savcılık istiyorsanız dememe gerek yok zaten hangi üniversiteden mezun olursanız olun yapabilirsiniz.

Çift anadal istiyorsunuz ama hangi bölümle istiyorsunuz? Siyaset, uluslararası ilişkiler, psikoloji gibi bölümler kabul edilebilir ama iktisat gibi ağır bölümlerle çap yapmaya hiç yanaşmayın derim. Hatta çap yapmanıza bile gerek yok, kendinizi ayrıca okul dışında geliştirmek sizin için daha iyi olur. Günümüzde üniversite okumanın bile gerekli olup olmadığı tartışılırken iki bölüm birden okumanız çok gerekli olmayacaktır.

Tahminimce üniversitedeki ilk yılınız hatta hazırlık oluyor bile olabilirsiniz. Bir iki yıl içinde bu tartışmaların çok da önemli olmadığını özellikle iki üniversite arasında çok önemli bir fark bulunmadığını hatta bunun için tekrar yks ye hazırlanmanın gereksiz külfet olacağını anlayacağınızı düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.