Şimdi Ara

[ACİL] Bu ucuz 240gb SSD lerden hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

300tl altı bir SSD alacağım. Kullanacağım bilgisayarda sata2 var. 3 yok.
    Trim, ömür vs gibi özellikler düşünüldüğünde hangisi sizce ?
    Başka marka/model öneriniz varsa o da kabulümdür.

Silicon Power S60 240GB - Fiyatları
    Memoright 240GB V3M-240 - Fiyatları
    Hi-Level 240GB SSD30ULT/240G -Fiyatları

Şimdiden teşekkürlerimle.

Edit: Tavsiyeler doğrultusunda Memoright V3M 240gb lık model tercih edilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 27 Mart 2015; 8:07:26 >

• bir önerisi olan yok mu?
  • Kingston v300 var 280-290 TL 240gb.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okuyorumda kingston'u herkes yerden yere vuruyor.
  • Aynen bana da lazım 300 lira altı fiyatlı 240gb iyi bişey.

Abime 120gb v300 aldım geçen sene. yavaş...

• Memoright 'ın TRIM desteği var mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=97265059&p=1#97265059

Dün 4 farklı 240gb ssd incelemesi başlığına bakmıştım şuan bulamadım ama hatırladığım kadarıyla memoright kingston v300den daha iyi sonuçlar vermişti.

Edit: konuyu buldum,
    Karşılaştırma için:
    http://forum.donanimhaber.com/m_90471907/f_//tm.htm#90471907

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayisikent -- 25 Mart 2015; 12:25:09 >
  • blackshine kullanıcısına yanıt
    olması lazım. İncelemesinde win7'den itibaren TRIM desteği var denilmiş.
  • Sizin dediğiniz Memoright STM Plus (yeşil) modeli, bu FTM modeli (turuncu) olduğundan kararsız kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 25 Mart 2015; 13:00:00 >
    Merhaba,

Yazdığınız modeller arasında Memoright'ı incelemiş ve kullanmış birisi olarak öneririm. 300 TL altında fiyatının hakkını veren ürünlerdendir.

Detaylı bilgi için incelememe göz atabilirsiniz:

MEMORIGHT V3M 240GB SSD İncelemesi © RS [+SANDISK UP 256GB Karşılaştırması]

TRIM desteğini sormuşsunuz. TRIM desteği zaten güncel SSD'lerin birçoğunda mevcuttur. WIN 7 işletim sistemi ve üzerinde gelmekte. Ama çok çok elzem bir nokta değil.

SSD'ler arasında karşılaştırma yaparken daha çok; kararlılık durumları nasıl (mesela kısa sürede bozuluyorlar mı vs.), TLC - MLC vb. hangi flash nand belleğe sahipler, garanti süreleri vb. durumlara bakmalısınız.

• Memoright 240gb v3m yi tercih ettim.
    Hi level e guvenemedim.

hi level, yerli ithalat şirketinin isim bas sat şeklindeki markası. hi- level ssd nin okuma yazma hızları çok düşük. büyük ihtimal çinde merdiven altı biryerde üretiliyordur hi-level için.. doğru seçimi yapmışsınız. hi-level ssd kingston v300 den bile daha kötü
  • haklısınız, hi-level 'in yurtdışında ne bir forumda ne bir reviewde rastladım.
    yine memoright ve silicon power dan epey bahsedilmiş.

hi-level buna rağmen diğerleriyle aynı rakamlarda satılıyor. dün sipariş vermiştim n11 den, neyseki aynı gün kargoya çıkartmadılar.
    iptal ettim, incehesaptan memoright aldım. hayırlı olur inşallah
    Hayırlı olsun.

Intel tabanlı bir sistem ile, incelememdeki değerlere paralel değerler alırsınız. AMD tabanlı ise bir nebze düşük olacaktır.

Ancak günlük kullanımda hız sıkıntısı yaşamadıktan sonra test sonuçları da elzem şeyler değiller tabii ki.

Şimdiden bilginiz olsun diye yazıyorum.

• Bende MEMORIGHT öneririm diğer 2 markaya göre daha ağır basıyor.
    Aslında yurtdışından Crucial alabilirdin.
  • Yurtdışı için beklemek gerekecekti. Bir de Crucial 'ın amazon fiyatı Samsung Evo bandında. O vakit Samsung Evo 'yu tercih etmek daha mantıklı olabilirdi.
  • Önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.
    Zaten R£DSTON£ senin incelemen sayesinde içim daha bir rahatladı. Eline sağlık dostum.
    Eşimin netbookunu biraz adam eder diye umuyorum. Onun ssd nin ömrüyle ve benchmark değerleriyle işi olmaz. Bir süre işlerini halletsin yeter inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackshine

Önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.
    Zaten R£DSTON£ senin incelemen sayesinde içim daha bir rahatladı. Eline sağlık dostum.
    Eşimin netbookunu biraz adam eder diye umuyorum. Onun ssd nin ömrüyle ve benchmark değerleriyle işi olmaz. Bir süre işlerini halletsin yeter inşallah.

Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Tekrar hayırlı olsun SSD'niz, laptobun eski halinden eser kalmayacaktır.
    ________

Yurtdışı vs. işlerle de bahsettiğiniz fiyat çerçevesinde uğraşmamanız en akıllıcası olurdu zaten ki siz de öyle yaptınız. Memoright'ın geçmişini araştırdığınız zaman eskilere dayanan bir bellek üreticisi olduğunu görürsünüz. Zaten ürünlerde direkt Taiwan üretimi olarak geliyor (en azından benim incelediğim ürün böyleydi).

Pahalı ürünlerde yurtdışı belki bir nebze seçenek olabilir ama ucuz ürünlerde aksiyon aramanın manası yok. SSD elinize ulaştığında fırsat bulursanız inceleme konusu altında test sonuçlarınızı beklerim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.