Şimdi Ara

ACİL DURUM ÖZEL ÜNİVERSİTE SORUNU AVUKAT ARKADAŞLAR BURAYA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar durum çok ciddi öncellikle bilen arkadaşlar yazarsa ve trollenmezse sevinirim sıkıntılı bir durum içersindeyim. Olaya en başından başlıcağım ben 2014 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesine %50 burslu olarak giriş yaptım ve 1 sene okudum. 2. senin ilk döneminde İzmir Üniversitesine yatay geçiş yaptım %25 burslu olarak İzmir Üniversitesinde bir dönem okuduktan sonra malum olay patlak verdi ve okul kapatıldı. Okul kapatıldıktan sonra biz magdur ögrencilere tekrar tercih hakkı acıldı ve şansıma benim tercihime İzmir Ekonomi Üniversitesi geldi. 667 Khk kararı ile özel ögrenci durumuna alınıp bizi yerleştirdiler tercih yaptıgımız okullara herşey iyi hoş fakat ne kadar ücret ödencegi acıklanmadı. Bende ne kadar ücret ödicegimiz acıklanmadı için ve bursumun halen devame ettigini sanıp kayıdımı gerçekleştirdim. Kayıtları yapıp ögretim yılını başladıgımız süreden 4 ay sonra ücretlerin ne kadar ödencegi okullara yollanmış ve benden 20 bin civarı bir para istediler yanı bursumu komple yok sayılmış sebebide İzmir Üniversitesinin Mütevelli Heyeti rapolarında burslu oldugum yazmadıgı için ama okul a girişim %25 olarak gözüküyor. Gel gelelim ben 4 ay sonra bu ücreti gördügümde direk okula gitmeyi bıraktım ve 2. dönem ders seçimlerini yapmadım. Bu sene tekrar üniversite sınavlarına girdim ve Celal Bayar Üniversitesi Tarih Bölümünü kazandım bugun ayın 14.08.2017 ve 2 gün sonra okullara e devlet üzerinden yapılan kayıtlar sona ericek. Okulla gidip konustum ve bu ücreti benden tahsis etmeden cıkısımı vermicekelrini söylediler. 2 gün içinde benden 8000 lira gibi bir para istiyolar. Maddi sebeplerden dolayı okulu bıraktıgımı söylemem ragmen ücreti almadan çıkışımı vermemekte kararlılar ve benim tercih yapma hakkımıda elimden almak istiyolar. Bir arkadaşım Maddi durumu iyi olup sonradan kötüleşen aileler için okulu istediginde bırakma ve herhangi bir ücret talep edilmemesi hakkında bir yazı oldgunu söyledi ama bu yazıya hiç bir şekilde ulaşamadım tek bildigim 22.07.2017 de yayınlandıgı napabilirim arkadaşlar bana bir yardımcı olun...

• Kardeşim e devletten kaydolmayı denedin mi? Yarın ilk iş olarak YÖK'ü ara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdem2602

Kardeşim e devletten kaydolmayı denedin mi? Yarın ilk iş olarak YÖK'ü ara.

Nihayet sonuca vardık 667 khk'nın 22 Haziran 2017'de 42976 sayılı bir yazı yayınlamış bu yazı resmi gazetede yayınlanmamış sadece okullara gönderilmiş bu durumda tamamen şansa ve yardım sever birine denk gelmek gerekiyor ögrenebilmek için. Yazıda şöyle diyor 667 Khk ile kapatılan üniversitelerin ögrencileri her hangi bir maddi sıkıntı durumunda kayıtlı oldukları ögretim kurumlarından geçmişe yönelik ücret alınmadan ilişki kesebilir. Ama şöyle bi durumda var ben okulda derslere gitmedigim ve ders seçmedigim için pasif ögrenci konumuna düşmüşüm belki buda önemli bir faktördür emin degilim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.