Şimdi Ara

Acil Hard Disk Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugun 2 tane olan hardisklerimden biri tanınmadığı için kasayı açmıştım,kablosunu cıkarıp takayım derken elimde kaldı ve kırıldı,kablo bildiğimiz ide kablosu değil sata da değil,çok değişik bi şekilde bağlanmış dokunun üzerini plastik bişeyle tutmuşlar öncelikle bu bağlantı şeklini ögrenmem gerekiyor

2.ci olarak hadi bunu halledemedim hdd'i farklı yolllardan bağlayabilirmiyiz,anakartımın sata desteklediğinide bilmiyorum(k7n2 delta msi),sanırım scsi bağlantı çeşidide vardı fakat tam olarak bilgim yok bu işi nasıl çözebilirim acil yardımlarınız bekliyorum

• arkadaşım scsci değildir mutlaka tahminim ide dir resimini çekerek koyarsan daha fazla yardım edebiliriz
  • Arkadaşım harddisk'i başka şekilde bağlama yöntemi yok.Senin diskler büyük ihtimal scsi bende de o board'dan var scsi girişi yoktur.Harici scsi kartı var galiba sende tam olarak bilgin yoksa uğraşma.Sistemi kuran yere bi danış.+(Hdd'nin pinleri mi kırıldı yoksa scsi kablosu mu kırıldı kabloysa işin kolay,ama hdd pinleri kırıksa zor.)
  • Arkadaşlar resmini çektim nasıl bir kablodur anlamadım gitti buyrun biraz karanlık ama umarım anlayabilirsiniz

Beyaz olarak gözüken yer

Acil Hard Disk Problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r1r2r3 -- 17 Mayıs 2007; 19:08:56 >
  • harddiskin patadır. 2 harddiski birlikte bağlamak için 2 li hdd (ide) kablosu al.
  • Ya dediğim gibi 2.ci hdd ide değil girmiyor,bu arada pata ne ilk defa duyuyorum,dediğin kabloyu biraz daha açarmısın resmi fln varsa yardımların için teşekkürler.
  • Ek olarak o beyaz girişin yanında 4lü bişey daha var acaba oradan bağlayabilirmiyiz (sata girişi olmasından şüpheleniyorum,sata hdd kullanmadıgım için pek bir bilgim yok anakartım acaba desteklermi onuda bilmiyorum)
  • Merhaba arkadaşım o gönderdiğin resimden hiçbirşey anlaşılmıyor...Şu aşağıdaki resimlerden hangisi senin kablon...

Bunlar data kabloları...

Acil Hard Disk Problemi

Bunlarda güç kabloları...

Acil Hard Disk Problemi

• IDE dir girer.Ters takmaya çalışıyor olabilirsin.IDE kablosunda ortada bir yuva kapalıdır.Arkadaşın eklediği resimdede belli oluyor

Yoksa diskin küçük dizüstü bilgisayar disklerindenmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 17 Mayıs 2007; 22:14:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sse

IDE dir girer.Ters takmaya çalışıyor olabilirsin.IDE kablosunda ortada bir yuva kapalıdır.Arkadaşın eklediği resimdede belli oluyor

Yoksa diskin küçük dizüstü bilgisayar disklerindenmi ?

Arkadaşlar yardımlarınız için çok çok çok teşekkürler kabloyu ters takmadım, yarın hdd'i tamemen vidasından çıkartıp resmini çekicem,gerçektende ilk defa böle bi hdd gördüm western digital'in,sanırım arkadaşın çektiği resimlerden başka bi bağlantı çeşidi yok benim dahada ilgincime giden olay kablo ide gibi gözüküyo da ,ide'nin sanırım 3 girişi olacaktı fakat ortasındaki yerde böle bi giriş yok dikiş izi gibi bişey var ilk mesajımda belirttiğim gibi durum,yarın birde yazıcıoğlu'ndan sata kablosu alacağım sanırım hdd'nin yanında bi giriş yeri daha var bu sata için ayrılmış,anakartım sanırım destekliyor,resimleri ekleyen ve yorum yapan arkadaşlara tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r1r2r3 -- 17 Mayıs 2007; 23:55:15 >

• arkadaşım sen server kasandan bahsediyor olmayasaın server kasalardaki diskler scsci disktir ve kablosu eski 5.25 lik disk arkasına takılan kablo gibidir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.