arkadaşlar usb2.0 harici hard disk kullanıyordum (smartdisk),yaklaşık 2 senedir hiçbir sorun yoktu, en son bir dosyayı harici hard diske kopyalamak isterken bir hata oldu ve uyarı geldi sonra pc bir daha hard diski görmedi aynı hardisk den bir adt daha var,onu sorunsuz görüyor ama bunu görmüyor smartdısk'i pc ye bağladığımda hiçbirşey görünmüyor,ve smartdisk in sabit yanması gereken led'i,kesik kesik yanmaya başladı ne yaptıysam içindeki verilere ulaşamadım lütfen bilgisi olan yardım ederse çok sevinirim şimdiden teşekkürler
başka pc de denedim ama gene görünmüyor, lütfen fikri yada bilgisi olan varsa yardımcı olsun tşk
garantisi varsa götür yoksa söküp ide kablosuyla makinaya bağla küçük bir ihtimal dosyalarına erişebilirsin yoksa formatlamayı dene olmazsa geçmiş olsun.
quote:
Orjinalden alıntı: denoo
garantisi varsa götür yoksa söküp ide kablosuyla makinaya bağla küçük bir ihtimal dosyalarına erişebilirsin yoksa formatlamayı dene olmazsa geçmiş olsun.
formatlamayı düşündüm ama pc görmüyor harddiski, ide kablosuyla bağlama işini biraz açarmısın dostum? teşekkürler
İde kablosu bilgisayarının cd,dvd-rom kablosu oluyor makinanın içini açman gerekecek sonra smartdiskini söküp içindeki harddiski çıkarcan cd,dvd-rom yerine takacaksın. Tabii bu yaptıkların eğer varsa smartdisk garantini bozacaktır unutma. Kolay gelsin.