Şimdi Ara

acil:kusur oranı, itiraz, yorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçenlerde ufak bi kaza atlattım, ben kendimi haklı görüyoken çarpan arkadaş suçunu kabul etmişken TRAMERde %100 kusurlu görünüyorum...

TRAMER, kusur oranını sigorta şirketi belirliyo diyo

sigorta şirketi TRAMER belirliyo diyo,

en sonunda anadolu sigorta iç anadolu bölge müdürlüğünden birini buldum beyan yaz karşı tarafa imzalat getir dedi.

şimdi rapora bakarak ne şekilde beni kusurlu bulmuş olabilirler yorumlarsanız ona göre itiraz edeyim.

• ozan olm dediğim gibi yapsana :D

not: arkadaşımdır kendisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 17 Kasım 2010; 2:13:59 >
  • kanka yapıcam onu zatende farklı fikirler çıkarsa ona göre farklı farklı maddeler koycam,

dayım mesela adam düz gidiyo sen dönüyosun yol onun tabii sen suçlusun dedi :D
  • buda kazanın olduğu kavşak,

avensisi ben, lacettiyi taksi kabul edebilirsiniz(bayaaa uygun denk gelmiş yani)

• up
    yorum yokmu
  • hatırladığım kadarıyla kavşaklarda yol hakkı sağdan gidenin sizin o aracı beklemeniz gerekiyordu (tam emin değilim)
  • sağdaki aracın soldaki araca geçiş üstünlüğü var doğru ancak ondan önce, öncelik kavşak içindeki aracın. yani araçların ön kısmı çarpışsa ben suçlu olurdum diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaza Kusur Oranı Ne Çıkar?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3. bölüm, madde 53

d) Dönel kavşaklardaki geriye dönüşlerde sürücüler, sola dönüş halindekikurallara uymakla birlikte, orta ada etrafında dönerken gireceği yola yaklaşıncayakadar şeridini muhafaza etmeye de zorunludurlar.
    Sağa ve sola dönüşlerde sürücüler kurallara uygun olarak geçiş yapanyayalara, varsa bisiklet yolundaki bisikletlilere ve sola dönüşlerde sağdanve karşıdan gelen trafiğe ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar.
    Gidişe ayrılmış birden fazla şeridi bulunan yollarda, en sağdaki veyasoldaki şerit işaretlenmek suretiyle dönüşlere ayrılabilir. Ayrılmış buşeritlere bitişik diğer şeritlerden de işaretlenmek suretiyle sağa veyasola dönüşlere izin verilebilir.

diyor.

Kavşaklarda geçiş hakkı :
    MADDE 57 - (Değişik : 17.10.1996 - 4199/23 md. Değiştirilerekkabul: 21.5.1997 - 4262/4 md.) Kavşaklarda aşağıdaki kurallar uygulanır.

a) Kavşağa yaklaşan sürücüler, kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamak,dikkatli olmak, geçiş hakkı olan araçların önce geçmesine imkan vermek zorundadırlar.

b) Trafik zabıtası veya trafik işaret levhası veya ışıklı trafik işaretcihazları bulunmayan kavşaklarda:
    1. Bütün sürücüler geçiş üstünlüğüne sahip olan araçlara,
    2. Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara,
    3. Doğru geçen tramvay hattı bulunan karayoluna çıkan sürücüler buyoldan gelen araçlara,
    4. Bölünmüş yola çıkan sürücüler bu yoldan geçen araçlara,
    5. Tali yoldan ana yola çıkan sürücüler ana yoldan gelen araçlara,
    6. Dönel kavşağa gelen sürücüler dönel kavşak içindeki araçlara,
    7. Bir iz veya mülkten çıkan sürücüler, karayolundan gelen araçlara,

c) Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı oldukları işaretlerlebelirlenmemiş ise;
    1. Motorsuz araç sürücüleri motorlu araçlara,
    2. Motorlu araçlardan soldaki, sağdan gelen araca,
    Geçiş hakkını vermek zorundadırlar.

d) Işıklı trafik işaretleri izin verse bile trafik akımı; kendisinikavşak içinde durmaya zorlayacak veya diğer doğrultudaki trafiğin geçişineengel olacak ise, sürücülerin kavşağa girmeleri yasaktır.

Koyu renkle belirttiğim noktalara bakarak sağdaki aracın (lacetti) beklemesi gerektiği düşüncesindeyim. Uzman değilim ancak kurallar böyle diyor.

• bu maddeyi ve karşı tarafın suçunu kabul ettiğini yazdım, bu iş çözülmezse yanarım 910 lira tuttu masraf.
  • Sevgili kardeşim, ben de anlamam bu işlerden ancak eğer ki trafik kurallarını hiçe sayarak, sadece krokiye bakarak karar veriliyorsa o zaman kuralların ne anlamı var? Bir zaman başıma bir kaza geldi, uzatmayacağım trafik şubesine gittiğimde polis arkadaş bana vatandaşın tutanak hazırlamasının sigorta şirketlerinin işine geldiğini, firmaların ifadelere değil krokiye baktıklarını söylemişti. Gerçi krokiye de bakılsa kurallara göre yol hakkı senin. Oturduğum yerden söylemesi kolay tabi ancak hangi kurala bakarak bu sonuca vardıklarını öğrenebilirsen sanırım itiraz etmen daha kolay olur. Geçmiş olsun, Allah kolaylık versin, iyi geceler.
  • zaten anlamadığım taraflardan biri suçunu kabul ettiyse heleki bu kişi taksiciyse dahada irdeleyip beni kusurlu çıkarmanın anlamı nedir yani.

aklıma kuralların kanunların hiçe sayılıp nasıl olsa kaskosu var mantığı işletildiği düşünüyorum.

karşımda muhattapta yok, biz yapmadık diyo herkes...
  • Sevgili kardeşim, 2009 haziran ayında geri geri gelen bir araç sağ çamurluğa girdi. Tutanakları hazırladım,sigorta bilgilerine gelince elemanın sigortasının olmadığını gördüm fakat araçlar yerinden hareket etmişti bile, polis çağıramadım. Uzatmayayım yan yattı,çamura battı derken sigortasını da yaptırmadılar. Kasko acentamı arayıp durumu anlattım, sonrasında dilekçe falan derken arabayı kaskodan yaptırdım. Hatta (küçük bir hasardı) karşı taraftan parayı alamayacaksa cebimden yaptırayım dedim.Kesinlikle alabileceklerini söyledi. 6 ay sonra kasko zamanı geldi bana polis çağırılması gereken durumda polis çağırılmadığı için mahkemeye verilemeyeceğini,hak iddia edilemeyeceğini söylendi. O arabayı sattım çünkü firma cam değiştimeyi bile tramere işlemişti ve mimlendim. Ciddi firmalar yüksek fiyatlar çekti,diğerleri de! kabul etmediler. İkinci el araç aldım durum hala böyle, Grupama ile konuştum onlar da böylesi bir durumda benim zarar görmeyeceğimi, mahkemenin açılıp zararın telafi edilebileceğini söyledi. Kısacası her ne kadar kurallara göre haklı olsan da burası T.C.

Nereye ve nasıl itiraz edebileceğin hakkında fikir sahibiysen, haklı olmanın gerekçelerini belirten,kendinin kusurlu bulunmanın da gerekçelerinin sunulmasını istediğin bir dilekçe hazırlamanı tavsiye ederim. Bu arada evrakların birer kopyasını alsan iyi olur, sana kolay gelsin.

• tuttuğunuz tutanağa(ve fotoğrafa göre kavşak ışıksız olduğundan) göre A aracı kusurlu çünkü B aracı kavşağa önce girmiş ve kavşağı terketmek üzere iken A aracı gelip çarpmış. şimdi rapordaki B aracı sizin araç ve size kusur verildi ise kesinlikle itiraz edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aalpan

Sevgili kardeşim, 2009 haziran ayında geri geri gelen bir araç sağ çamurluğa girdi. Tutanakları hazırladım,sigorta bilgilerine gelince elemanın sigortasının olmadığını gördüm fakat araçlar yerinden hareket etmişti bile, polis çağıramadım. Uzatmayayım yan yattı,çamura battı derken sigortasını da yaptırmadılar. Kasko acentamı arayıp durumu anlattım, sonrasında dilekçe falan derken arabayı kaskodan yaptırdım. Hatta (küçük bir hasardı) karşı taraftan parayı alamayacaksa cebimden yaptırayım dedim.Kesinlikle alabileceklerini söyledi. 6 ay sonra kasko zamanı geldi bana polis çağırılması gereken durumda polis çağırılmadığı için mahkemeye verilemeyeceğini,hak iddia edilemeyeceğini söylendi. O arabayı sattım çünkü firma cam değiştimeyi bile tramere işlemişti ve mimlendim. Ciddi firmalar yüksek fiyatlar çekti,diğerleri de! kabul etmediler. İkinci el araç aldım durum hala böyle, Grupama ile konuştum onlar da böylesi bir durumda benim zarar görmeyeceğimi, mahkemenin açılıp zararın telafi edilebileceğini söyledi. Kısacası her ne kadar kurallara göre haklı olsan da burası T.C.

Nereye ve nasıl itiraz edebileceğin hakkında fikir sahibiysen, haklı olmanın gerekçelerini belirten,kendinin kusurlu bulunmanın da gerekçelerinin sunulmasını istediğin bir dilekçe hazırlamanı tavsiye ederim. Bu arada evrakların birer kopyasını alsan iyi olur, sana kolay gelsin.

geçmiş olsun, işin sonu muhtemelen burası türkiye görünüyo ama uğraşabildiğim kadar uğraşıcam en azından sınavlar başlayana kadar. sınavlardanda önemli değil...

acenteyi aradım, ilk defa böyle bişey duydum dedi TRAMERe sormak lazım bakayım arıyım dedi aramadı...

TRAMERE mail attım biz altyapı sağlıyoruz sigorta şirketleri kusur oranı belirliyo. sigorta şirketinizle irtibata geçin dedi(çok saçma değilmi?)

Anadolu sigortayı aradım, ankara bölge müdürlüğünü arayın dedi. yarım saat sonra birisine ulaşabildim. TRAMER kusur oranı belirliyo, şirket hiç belirlermi ozaman herkes kendi şirketinin lehine hareket eder dedi. sadece belirlenirken şirketten biri bulunuyo dedi. ee napıcam diyince dilekçe yaz karşı tarafada imzalat bana elden getir ben tramere ileteyim dedi. karşı tarafa imzalatamazsan dava açman gerekir dedi.

bide şöyle bişey var, nisanda dalgınlıktan ufak bi kaza yapmıştım TRAMERde şuanda "sigorta şirketleri onayladı" yazıyo, konudaki kazada ise "komisyon onayladı" yazıyo. buda kusurun tramer tarafından verildiğinin göstergesi aslında ama adamlar kabul etmiyo.

tutanakta karşı tarafın çarptığını kabul ettiğini, ve yukardaki madde 57 B) 6) nın açıkça ihlal edildiğini konu alan bişey yazdım. umarım pazartesi taksiciyede imzalatıp sigortaya götürcem. inşallah bu kadarla hallolur.

bu 4. kazam ama farkediyorumki aslında bu sefer dersimi aldım, artık yol kimin kim haklı diye düşünmek yerine aman gitsin başıma bela olmasın diye düşünüyorum. yoksa böyle mağdurken suçlu oluyorum.

• bir de karşı tarafın sigortası ile sizin sigortanız aynı şirket mi onu da bir kontrol edin. aynı ise sigorta şirketinin hasarı daha fazla olan tarafa kusur verilmesi gibi bir girişimi olabilir. sonuçta ikiside kendi müşterisi olduğu için tramer uzmanı dışında diğer iki gözlemci kendi elemanları olacak. dolayısıyla az hasarlı tarafa ödeme yapılırken hasarı çok olan cebinden yaptıracak. görmüş gibi böyledir demek istemiyorum ama şüpheci olmakta da fayda var.
  • değil. karşı taraf ergo, benimki anadolu.
  • şöyle bişey oldu en son,

acaba yazdıkça abartıp saçmalıyormuyum?

1- Aracıma çarpan Özgür **** suçunu kabul etmiş olup. Tutanak üzerinde “Kavşakta Geçiş Önceliğine uymamak” kutusunu işaretlemiştir.
    2- Karayolları Trafik Kanunu’nun 57. Maddesi b bölümünün 6. Bölümü: “Dönel kavşağa gelen sürücüler dönel kavşak içindeki araçlara,” nün belirttiği üzere 35 HK **** plakalı aracım ile kavşak içinde iken, kavşağa girerek 06 T **** plakalı aracıyla aracıma çarpan Özgür **** açıkça bu maddeyi ihlal etmiştir. Ben kavşak içinde iken beni fark etmeyerek çarptığını belirtmiştir.
    3- Tutanak üzerinde görüldüğü üzere, seyretmekte olduğum yol bölünmüş yoldur, Özgür ****’ın seyretmekte olduğu yol ise sokaktır. Bu durumda K.Y.T.K. madde 57) b) 4) Özgür **** tarafından ihlal edilmiştir.
    4- Seyrettiğim yol, Bilkent Üniversitesinin tüm kampüsünü çevreleyen bulvar şeklinde, kampüsün en geniş caddesidir, anayoldur. 06 T **** plakalı Özgür **** yönetimindeki araç ise yurtlar bölgesindeki sokaktan söz edilen anayola çıkmaktadır. Yani Özgür ****, tali yoldan, anayola çıkarken aracıma çarpmıştır. Ayrıca, aracımı fark etmediğini tutakta belirtmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

şöyle bişey oldu en son,

acaba yazdıkça abartıp saçmalıyormuyum?

1- Aracıma çarpan Özgür **** suçunu kabul etmiş olup. Tutanak üzerinde �Kavşakta Geçiş Önceliğine uymamak� kutusunu işaretlemiştir.
    2- Karayolları Trafik Kanunu�nun 57. Maddesi b bölümünün 6. Bölümü: �Dönel kavşağa gelen sürücüler dönel kavşak içindeki araçlara,� nün belirttiği üzere 35 HK **** plakalı aracım ile kavşak içinde iken, kavşağa girerek 06 T **** plakalı aracıyla aracıma çarpan Özgür **** açıkça bu maddeyi ihlal etmiştir. Ben kavşak içinde iken beni fark etmeyerek çarptığını belirtmiştir.
    3- Tutanak üzerinde görüldüğü üzere, seyretmekte olduğum yol bölünmüş yoldur, Özgür ****�ın seyretmekte olduğu yol ise sokaktır. Bu durumda K.Y.T.K. madde 57) b) 4) Özgür **** tarafından ihlal edilmiştir.
    4- Seyrettiğim yol, Bilkent Üniversitesinin tüm kampüsünü çevreleyen bulvar şeklinde, kampüsün en geniş caddesidir, anayoldur. 06 T **** plakalı Özgür **** yönetimindeki araç ise yurtlar bölgesindeki sokaktan söz edilen anayola çıkmaktadır. Yani Özgür ****, tali yoldan, anayola çıkarken aracıma çarpmıştır. Ayrıca, aracımı fark etmediğini tutakta belirtmiştir.

kanka güzel yazmışsın
    taksiciyle konuştunmu

• cuma günü konuşmuştum, bayramdan sonra imzalarım dedi ordan bi aksilik çıkarsa baştan bitiyo zaten herşey.

az dava dilekçesi yazmadım hani(kağıttan bilgisayara )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 18 Kasım 2010; 19:47:34 >
  • Döner kavşaklarda yol hakkının kavşağı dönen araçta olduğunu yol verecek aracın ise kavşağa sonradan girecek araç olduğunu adım gibi biliyorum . ama işine yarar mı bu bilgi onu bilmiyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.