KIRMIZI İŞARET TİCARİ TAKSİ TURUNCU İŞARET ŞAHSİ ARABAM 2- KAZA GÖRÜNTÜSÜ: Tam sokağın kesiştiği noktada bir kamyonet sağ tarafı görme açımı kapatıyor, bu yüzden sağ tarafı görebilmek adına çok küçük bir yola çıkış yapıyorum. 3- GÖRÜŞ AÇISI: Bu resimlerde sağ taraf görüş açımın resimleri: 4- OLAYIN ÖZETİ: İki sokağın kesiştiği yolda sağ tarafta bulunan kamyonetin görüş açımı kapatmasından ötürü, sağ tarafı kontrol etmek amacıyla “resimlerde de ekli bir araç geçebilecek boyutta mesafe bırakarak” sadece sağ tarafı kontrol etmek adına aracımın burnunu sokağa çıkartıyorum. İki sokakta levha vs uyarı bulunmuyor zaten. Ben her ne kadar sağ tarafı görmek için çıkış yapsam da Ticari taksi yolun ortalamak ya da sağ tarafdan gelmek yerine sol tarafdan geliyor ve aşırı hızlı bir şekilde duran aracıma vuruyor. Bu yolda bana göre hızı 70kms yukarıda zira kendi aracımın boyu 5metre. Ticari araç 6 metreden fazla fren izi var duramadığı için gelip vuruyor. Üstelik ben aşağıda da eklediğim resimlerde göreceğiniz üzere bir araç geçebilecek ölçütlerde yol da bırakıyorum. Fakat hızlı olması, yolu sağ ya da ortalamak yerine soldan kontrolsüz hızla gelmesi gelmesi sonucu trafik kazası gerçekleşiyor. karşıda bulunan aracın sadece sigortası var, benim kendi aracım ise “1 gün önce aldığım 2021 model “0kms” bir araç” kasko vs var. Sizden rica ettiğim konu ise şu; Aramızda tutulan trafik kaza tutanaginda tüm beyanları yanlış yazdılar, ben durumu kabul etmedim ve trafik polisi çağırdım. Trafik polisi yaralı bir kaza olamadığı sürece mahkemeye gidersiniz ben tutanak tutmam dedi ve oradan ayrıldı. Burada mobesse görüntüleri ve polisi aradığım çağrı kayıtları da var tabiki. 1- Bu yalan beyan dolu kaza tutanağının yaptırımı nedir? 2- Ben gerçekten nerede suçluyum çok merak ediyorum? Kusurum nedir? Neye göre bana kusur verirler? Gökten vahiy ile sağ taraftan aracın gelip, gelemeyeceğini bilemeyeceğime göre aracımın resimlerde de görüldüğü gibi biraz burnumu çıkartmadan sağ tarafı nasıl kontrol edebilirim? Fren yapmış bir durumdayım özellikle bunu tutanağa yazdım 3- Aracaım “0” km 1 günlük bir araç, ticari taksi 20 yıllık eski bir araç, şimdi benim günahım ne? Aracımın maddi kaybından dolayı ne yapabilirim? SON RESİMLERDEN DE BAKABİLECEĞİNİZ ÜZERE 1 ARAÇ GEÇEBİLECEK (HATTA KAMYON) MESAFE VAR. KAMYON GEÇİŞİNİ FOTOGRAFLAMADIM AMA ARAÇ GEÇEBİLİRLİĞİNİ FOTOGRAFLADIM. SON OLARAK YALAN DOLAN KAZA TUTANAGIDA BU. (MUTABIK OLAMADIĞIMIZ VE ANLAMASADIGIMIZ) NOT: Ben lisanslı bir boksörüm, olay yerine çok fazla taksici (üşüştüler) gelmesine ragmen sinirlerime hakim olup, bir kargaşaya sebebiyet vermemek adına tutanagi polisler gozetiminde imzaladık. Aksi halde olay kavgaya gidecek ve ben lisansli bir boksor oldugumdan sucsuzken bile suç işlemiş olacaktım. tecrübeli şöför arkadaşlardan ve sizlerden ricam, beni 100% kusurlu bulmuslar. Allah aşkına benim kusurum nedir? ne yapabilirim? resimleri detaylı yükledim. aracım max 10km yok, fren yapmiş durmuşum. yukarıda da yazdım gökten vahiy ile mi bileceğim aracın sagdan geldigini? mevbur en min. mesafe ile yola bakıyorum. ve STOP halindeyim. 7 en kötü 5mt fren izi var. bundan sonraki süreç ve tecrübelerinizi merak ediyorum. teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ircdpangea -- 18 Mayıs 2021; 20:29:39 > |
100 % kusurlu bulundum kusur kimde?
-
-
Tutanağa karşı aracın soldan gittiğini de yazsaydınız keşke. Prosedür olarak bilmiyorum ama bekletmeden karara itiraz etmeniz gerekiyor, sigorta acenteniz yönlendirir. Eksperler ikinci bir değerlendirme yapıyor itiraz neticesinde.
-
%100 kusur durumunda değer kaybı ile ilgili yapacağınız bir şey yok. Yüzde değişirse değer kaybı hesaplanır ve karşı tarafın kusuru yüzdesinde karşı tarafın sigortasından alırsınız.
-
Konuya cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Sigorta şirketi de anladığım kadarıyla KASKO var diye kaskoya yıkmaya çalışıyor. benim burada isyan ettiğim konu; nerede haksızım? nasıl bir adalet mantığıdır bu.
onlarca şöför hatta usta şöför ve bu durumları yaşayan insanlar var.
kendimi aklama durumuna düştüm. Kusur oranı bugun çıktı, hemen itiraz edeceğim zaten.
tutanak baştan sona zaten yalan dolan.
-
Geçen arkadaş bu şekilde bir kaza yaptı. Denilen tek şey yol, sağdan gelenin hakkı diye. Ayrıca suç çarpanın diye bir ibare daha kullandı. Arkadaş Yüzde 75 kusurlu bulundu.
Karşı taraftaki de taksici idi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Dreamerrrr
Geçen arkadaş bu şekilde bir kaza yaptı. Denilen tek şey yol, sağdan gelenin hakkı diye. Ayrıca suç çarpanın diye bir ibare daha kullandı. Arkadaş Yüzde 75 kusurlu bulundu.
Karşı taraftaki de taksici idi.sizi tenzih ediyorum. sağdan gelen nasıl haklı olabilir? mantıken bakıyorum.
sağdan geleni ben nasıl görebilirim? tüm problem bu.
yani yazıda da yazdığım gibi. benim akıl ve mantık ölçüsünde görüşlerinize ihtiyacım var. zaten hukuki prosedürü işlettiriyorum.
sağdan gelen bir aracı gece olsa farlarından görebilir, fark edebilirim.
gündüz sag tarafa bakmadan nasil görebilirim? ki 10/km bile yok hızım stop etmişim.
saga bakmak ve yol hakkı onda olsa bile ona yol vermek için hafif görmem gerekiyor ki resimlerde de görüş açımın fotosunu koydum.
çok tuhaf.
araca vuran karşı taraf,
7 mt fren izi karşı taraf,
dahe ne diyeyim bilemiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ircdpangea -- 18 Mayıs 2021; 20:18:11 >
-
Bu olayda en kötüsü 25'e 75' ti. Bahsettiğim arkadaşın kazasında da taksici hızlı olduğu için o oranı aldı.
Bu arada sizin yapacağınız hiçbirşey yokmuş zaten. Bu rapotu düzenleyen memur tamamen sağdan gelen haklıdır diye kayda geçmiştir veya sizin yolu tali yol saymış olup diğer yolu anayol olarak baz almıştır. Şimdi olayın kusur durumuna geçersek. Zaten sokak sıkıntılı, görüş açınız yok. Ayrıca herhangi bir tabela yok. Üstüne üstlük taksici suratli. Bu kadar sorunun olduğu bir yerde sizin yüzde 100 suçlu olmanız zaten akla aykırı. Fakat gelin görün ki, nereden tutarsak elde kalıyor.
Uğraşacağım diyorsanız dava açarsınız. Elinizdekileri sunarsınız. Bilirkişi gelip yeni rapor tutar ve size hak verirse siz kazanmış olursunuz. Tabi bu evrede aracı nasıl yaptırırsınız ne yaparsınız dava ne zaman lehinize döner. Bu konular hakkında bilgim yok.
Edit: Arkadaş taksiyi araca çivilemişti o derece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreamerrrr -- 18 Mayıs 2021; 20:38:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
nazik mesajınız için teşekkür ederim.
-
arkadan vuran her zaman haklıdır, sağdan gelen her zaman haklıdır gibi kavramlar yüzünden trafikte herkes pata küte gidiyor. Benzer kazayı ben yaşadım. Otopark çıkışında görüş açımın olmadıgı yerde sola dönecektim üstelik yokuş çıkıyordum ve sıfır görüş açım ile mümkün mertebe kontrol ettim ancak diğer araç ara yodla hızla gelip benim tampona yapıştı. Aracı sıfır almıştım daha 5-6 aylıktı. İnsanın içine otoruyor gerçekten helede sıfır araçta. Çok üzüldüm adınıza ancak yine de cana geleceğine mala gelsin diyelim. Hakkınızı sonuna kadar arayın. İnşallah adınıza olumlu sonuçlanır.
-
Nazik mesajınız için teşekkürler. Gerçekten çok tuhaf yediremiyorum bu durumu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Taksinin geldigi yon tek yon ise taksici hakli, cift yon ise sagdan gelene yok verilmesi lazım fakat taksi yolun sol tarafindan geliyor ayrica sizin saga dönmeniz de görüşünüzu engelleyen arac taksinin de sizi yani solundan gelecek araci gorememesini saglar.Gecmis olsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam konuya tarafsız bakarsam taksicinin dediği durum olabilir diye düşünüyorum çünkü sizin aracınızın tekerleri sağ tarafa dönük. Yani kafayı çıkarıp kontrol etmektense dönmeye başlamışsınız gibi. Hem de aracınızın yönü de baya sokağa doğru bakıyor. Ayrıca yazınızı okumakta güçlük çektim.
Bu tarz görüşün kısıtlı olduğu yerlerde biraz da genişten alırım ki görüş açım artsın. Tavsiye ederim.
Taksici size aracım şu kadar gün sanayide yattı diye gelir kaybı davası açabilir. Ya da ihtiyati haciz başlatabilir. Bunu da aklınıza geldikçe kontrol edin.
Bahsettiğiniz kamera görüntülerini alarak itirazınızı geciktirmeden yapın. Durum sizin anlattığınız gibiyse şayet, görüntüler incelenip doğru karar verilir. Karar düzeltildikten sonra hem değer kaybını yansıtırsınız hem de yalan tutanak tutarak sizi mağdur etmesinden manevi tazminat davası açabilirsiniz. Avukatlar bu konular hakkında size daha iyi bilgi verecektir.
Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.
-
cevabınız için teşekkürler
-
keşke görüşü kapatan kamyonetten de bahsetseydiniz tutanakta. başımıza gelen benzer bir olayda bütün kusuru görüşü kapatan taşıta yıkmışlardı. geçmiş olsun.
-
itirazda bulundum resimler ve belgelerle de ekleme yaptık. Ayrıca sigorta avukatı ile de girişimde bulundum.
30/04/2021 tarihinde xxxx Plakalı kullandığım aracımla trafik kazası yaşadım.
İki sokağın kesiştiği yolda, yolun geçişini engelleyecek şekilde kaldırımın üzerine park etmiş xxxxx plakalı araç ve sağ tarafta bulunan xxxxx PLAKALI kamyonetin görüş açımı tamamen kapatmasından ötürü, kavşak ve tali yollarda sağ taraftan gelen aracı kontrol etmek amacıyla “resimlerde de ekli bir araç ve kamyon dahi geçebilecek boyutta mesafe bırakarak” sadece sağ tarafı kontrol etmek adına aracımın burnunu sokağa çıkartıyorum. İki sokakta levha vb. uyarı bulunmuyor.
Ben her ne kadar sağ tarafı görmek için çıkış yapsam da Ticari taksi yolun ortalamak ya da sağ taraftan gelmek yerine sol tarafa bitişik olarak, nizami olmayan bir sürüşü ile geliyor ve kavşak tali yol çıkışlarında hızını azaltması ve kontrollü geçiş yapmak yerine aşırı yüksek hızlı bir şekilde, sağ tarafını kontrol etmek maksadıyla, yola tamamen çıkmamış durumda bulunan durağan, stop etmiş halde ki aracıma şiddetle çarpıyor.
“Ekteki fotoğraflarda aracın yüksek hızla gelmesi, yolun hangi tarafında olduğu ve engel unsurları açıkça görünmektedir.”
Ticari taksi bu yolda aşırı yüksek hızla geldiğini resimlerde bulunan fren izlerinden de anlaşılabilir.
Kendi aracımın boyu 5 metreye yakındır, Ticari araç neredeyse 6 metreden fazla fren izi bulunuyor, aşırı yüksek hız ve bulunduğu yolun sol taraftan gelip manevra yapmadığı ve duramadığı için vuruyor.
Üstelik ben aşağıda da eklediğim resimlerde göreceğiniz üzere bir araç geçebilecek hatta kamyon geçebilecek ölçütlerde yol da bırakıyorum. Fakat aşırı hızlı olması, yolu sağ ya da ortalamak yerine soldan kontrolsüz hızla gelmesi gelmesi, kavşak ya da tali yol da yolu kontrol etmemesi sonucu trafik kazası gerçekleşiyor.
Karşıda bulunan aracın sadece sigortası var, benim kendi aracım ise “3 gün önce aldığım 2021 model “0kms” bir araç”. Aramızda tutulan trafik kaza tutanağında tüm beyanları yanlış yazdılar, ben durumu kabul etmedim ve trafik polisi çağırdım.
Alıntı
metni:Trafik polisi yaralı bir kaza olmadığı sürece mahkemeye gidersiniz ben tutanak tutmam dedi ve oradan ayrıldı. Burada istenmesi halinde de mobese görüntüleri ve Polisi 3 defa arama kayıtlarını ilgili resmi kurumlardan da çıkartılabilir. Kaza tutanağının yalan ifadelerle dolu olduğu resimlerle sabit görülmektedir. Kaza tutanağında benim şahsi aracımın hızlı geldiğini ifade ediyorlar oysa benim aracım max 5/km sokak arasında üstelik sağa görüş açısı alabilmek adına aracım kaza öncesi stop halinde yani durağan durumda. Fren izleri vb. başka bir ibare yok. Bizim aracımız hızı bırakın, durağan haldedir. Oysa karşı taraf aksine yukarıda da yazdığım gibi metrelerce fren izine sahiptir.
Diğer iddiaları ise; yolun sağ tarafından geldiklerini iddia etmektedir oysa resimlerde de görüleceği üzere yolun SOL tarafına neredeyse bitişik şekilde gelmektedir, sağ taraftan geliyor olsa idi kaza zaten gerçekleşmezdi. Kendisi kontrollü bir şekilde gitmiyor, üstelik kaza halinde hamle yapma durumu olmasına rağmen hamle yapmıyor ya da yapamıyor ve 7metre fren ile ara Sokak’ta kaza gerçekleşiyor.
Bir diğer iddiaları ise; Ticari araca benim çarmış olduğumu ifade etmekteler oysa fren izlerinden de anlaşılacağı üzere kendisi duramayarak bana çarpmıştır yani benim aracıma vurmuşlardır. Ben her ne kadar kavşaklarda geçiş kontrolü için sağ tarafa kontrol amaçlı çıkış yapsam da, tekrarlıyorum ARAÇ geçebilecek mesafede alan bırakıyorum hatta kamyon geçebilecek mesafede alan bırakıyorum yani benim yola çıkma ihtimalim yok, ben yola çıkış için hazırlık yapıyor ve durağan haldeyim. Durağan bir aracın “hızlı” olma ihtimali olmadığı gibi, çarpa ihtimali de mümkün değil fizik kurallarına aykırı.
Yola tamamen çıkış yapmadığım yine ek resimlerde de görüleceği üzere sabittir. Çıkış alanım "görüş açımın el verdiği ölçüdedir". D Segment bir uzun araç ile nizami bir çıkış yapıyorum. Aksi halde zaten yola çıkış olsam ya da hızlı bir şekilde hareket etmiş olsam kaza çamurluğun ötesinde teker ve kapıya, bir ihtimal kafa kafaya olurdu.
Özetle; Trafik kazası tespit tutanağı olayın somut halini yansıtmamaktadır. Keza tutanağın fotoğrafını çekmek için izin isteyip tutanakta bulunan 7. Madde bölümüne karşı taraf kusur hali olarak kavşak geçiş üstünlüğüne uymamak kutucuğuna işaret koymuşlardır. Aynı şekilde biz hiçbir kutucuğu işaretlememiş durumdayız çünkü tutanakta mutabık olamadık. Resimlerle de sabit olacağı üzere kazanın meydana gelmesinde hiçbir kusurumuz olmadığı halde tüm kusur tarafımıza yüklenmiş, karşı tarafa kusursuzluk verilmiştir.
Kazanın meydana gelmesinde tamamen kusurlu oldukları halde; kusuru karşı tarafa yükleyerek; zararı sigortaya ödettirmek için hukuka ve ahlaka uygun olmayan tutanağın hazırlandığı da acı bir gerçektir.
Bu nedenle tutanağa itiraz ettiğimizi bildirir sigorta şirketimiz olarak da maddi hakkımızı savunmanızı rica ederiz.
-
Merhaba,
Diger baslikta da yazdim,
Kanunen kavsak/sokak kesisimlerin de yol hakki sagdan gelen araca taninmistir.(Türkiye de şerit akışı sağ şerit olduğu için)
Bura da bir sürü savunma yapmissiniz, aradan kamyon gecerdi, sagim da kamyonet var di nasil gorecektim, bunlar karsi tarafi ilgilendirecek konular degil maalesef. Saginiz da kamyonet olmasi ve sizin gorus acinizin kapali olmasin da taksicinin bir kusuru yok.
Sonuçta geçiş önceliğine uymamışsınız bundan dolayı verilan karar doğru.
Tutulan tutunağın iptali icin basvurabilirsiniz onu da kabul etmezler.
Geçmiş olsun tekrardan.
-
Her iki konumda sokak olduğu için sağdan gelen araca yol vermeniz gerektiği kanun ve kurallarla belirtilmiş. Orada geçebileceği yol vardı da geçmedi vs bunlar karşı tarafı bağlamaz. Ha orada görüş açınızı kapatan aracı da plakası ile tutanakta belirtecektiniz ,fotoğrafları zaten var. Kurul gerekli görürse dikkate alırdı. Fakat şuanda görünen siz %100 kusurlusunuz ve kurulda bu kararı vermiş. Geçmiş olsun. Taksinin çalışmadığı günler için tarafınıza gelecek gelir kaybı davasına da hazırlıklı olmanızı öneririm.
-
Yolun kenarına park etmiş araçların yolun kesişim yerlerine göre yanılmıyorsam sağdan soldan 5mt ye kadar kısmına park yapamıyordu.Bu 5mt kısım da kafayı çıkarıp yolu gözetleyip çıkış yapıyorsun.Ordaki kamyonet yolun çıkış yerine çok yakın park ettiği için sanırım sizin görüş açınızı kapatmış ve sizin yola daha fazla çıkmanıza neden olmuş.Taksicinin de o yoldan araç çıkar yavaşlayım veya biraz sağlı gideyim de araç beni görsün gibi bir derdi olmamış.Biizm ülkede cadde sokak ana yol tali yol üstünlüğüne göre kusurlu belirleniyor.Sigorta tahkim komisyonu var sanırım bu işlere bakan.İtiraz edebilirsiniz.Sigortacınız bu itiraz olayını iyi bilir.Geçmiş olsun..
-
1 hafta önce benzer bir kaza yaptım. Sağdan gelen bendim soldan gelen araç bana vurdu. Polis çağırdık yok yaralama var mı, yok kendiniz tutun gibi bir muhabbet olmadı geldiler 10 dakikada tutanak işini halledip gittiler. Sonuç olarak karşı taraf %100 kusurlu çıktı. Geçiş önceliği bulunmayan yollarda sağdan gelenin önceliği olduğu soldan gelen aracın mutlaka yol vermesi gerektiği yazılmış. Öğrendiğim kadarıyla bazen sağdan gelene de %25 kusur veriyorlarmış sizin itirazda da en fazla olacak olan bu olur. Onun dışında bir şey beklemeyin görüş açınızın kapalı olması, sokakta park eden araçlar karşı tarafın sorumluluğunu artırmaz malesef.
-
Burada o resimlere bakarak sizden önce ceza kesilmesi gereken araçlar var. Mesela kamyonet gibi. kavşak giriş ve çıkışlarına park yasak. hatta o sokakta park yasağı bile varken. Siz o araçları bile dava edebilirsiniz ama uğraşırım derseniz
Benzer içerikler
- otobanda araba kullanma korkusu
- ascot gri
- mavi duman neden atar
- motor suyu ne kadar sürede biter
- farları yakınca gösterge ışıkları zayıflıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X