Şimdi Ara

ACİL ! Lütfen yardımcı olunuz ... Araç trafikte gözükmüyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bizim bir tanıdığımızın bir sıkıntısı var. Bende size sorayım dedim.

5 yıl önce bir araç almış ( 96 model ) . Aracın noter satışı gerçekleştirilmiş ama üstüne almamış. Aracın 5 yıldır ne vergisini ne sigortasını ödemiş. Şimdi tekrar üstüne nasıl alabilir aracı ? Trafikten sorgulatıldığında trafikte gözükmüyor araç. Bu sorumsuz arkadaşımızda arabayı kullanmıyor şu an. Bu araç trafikte belge bakımından nasıl kusursuz hale getirilebilir ? Bu işlemler ne kadar sürede gerçekleştirilir ? 2-3 hafta içinde arkadaş yurt dışına çıkacak ve gitmeden önce işlemleri halletmek istiyor ... Yardımcı olunuz forumdaşlarım...

• Arkadaşınız vergiyi ödemeyince aracın asıl sahibi de son çare olarak aracı trafikten çekmiştir..

Arkadaşınız gibi sorumsuz insanlardan ben dahil birçok kişi illallah dedi.. Onun gibiler yüzünden evlerimize tebligatlar geldi, çoktan sattığımız araçların vergi borçları bize yazıldı..

Arkadaşınıza "oh olsun" diyerek mesajımı bitiriyorum..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • djoz kullanıcısına yanıt
    Hayır son sahibine hiç bir şekilde trebligat felan ulaşmamış. Adamı arıyor şimdi zaten.
  • Henastone H kullanıcısına yanıt
    Zaten ondan kaynaklıya sorun.
    Aracı üstüne almıyor.
    Aracın vergi borcu aracı satan kişinin üstüne gözüküyor.
    Ama adam aracı satmış parasını almış.Vergi borcu gelince de siz ödemediğinizden dolayı.
    Adam en son çare trafikten çekmiş aracı
  • Adam trafikten çekmemiş.Galeriden aldılar zaten aracı.Sonradan uğraştı bulmak için bulamadı o arkadaşta da sıkıntı var.
  • Anladığım kadarıyla noterden satışı yapılmış ama ruhsat yenilenmemiş?

Noter satışı yapıldıysa, aracın sahibi arkadaşınızdır. Eski sahibi ile bir ilgisinin kalmaması lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardon, bilmediğim için merak ettim! "Aracın noter satışı gerçekleştirilmiş ama üstüne almamış" bu nasıl oluyor?

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdu_mmf -- 22 Mart 2014; 23:40:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde olaydan orda koptuk zaten. Noter satışı ypaılıyor evrağını gösterdi bana ama aracı ekstradan üzerine alması gerekiyormuş yani sigortacı öyle demiş. Bende anlamadığımdan dolayı sorayım dedim. Şimdi araç yatıyor kullanamıyor da. Yok mu bu işlerden anlayan birisi ???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.