a<b ise √(〖(a-b)〗^2 )+2a-b ifadesinin sonucunu bulunuz.
|(|x-2|-3)|=5 denklemini sağlayan x∈R için x değerlerinin toplamını bulunuz.
(x^2+kx+6)/(x^2+4x+3) ifadesi sadeleştirilebilir bir kesir ise k tamsayısının alacağı değerlerin çarpımı kaçtır?
Küme sorusu; A kümesi için; 2^n= 64 ise A kümesi 6 elemanlıdır. B kümesi için 2^n=128 ise B kümesi 7 elemanlıdır. A fark B 2^n=8 ise A fark B 3 elemanlıdır. O zaman 6-3 = 3 A kesişim B dir.
Son soru; x^2+4x+3 ifadesi (x+3)(x+1) şeklinde yazılabilir. Bu da diğer ifade de bir x+3 veya bir x+1 bulunması demektir. x+3 için; (x+3)(x+2) çarpanları olur ve k=3+2=5 olur. x+1 için; (x+1)(x+6) çarpanları olur ve k=6+1=7 olur. 7x5=35 olur.
Diğerlerine de bakayım.
Sağol bu saatte yardım ettiğin için.
Ödev mi oda ne hiç öle bi alışkanlığım yok valla salla
Mutlak değer sorusu; (kesin olmayabilir sağlama yaptım ama başka değer de yok herhalde) Mutlak değer dışarı daima pozitif çıkar. x büyük eşit 2 için (-) ile çarpmaya gerek yoktur. x-2-3=5 Buradan x=10. x küçüktür 2 için içerisi negatif olacağı için (-) ile çarparız. -x+2-3=5 Buradan x=-6. Değerler toplamı 10 + (-6) = 4 olur.
Diğer soruları anlayamadım bazı karakterlerden dolayı
ab,ab/0,ab virgülleri kaydıralım, abab/ab oldumu, buda 101'e eşit mi? Eşit. a,b ̅ = formülden [sayının tamamı - virgülden öncesi] / virgülden sonrası için; devirli kadar 9, devirsi kadar 0 a,b ̅ = {ab-a} / 9 b,a ̅ = {ba-b} / 9 bunları basamaklarına göre yazarsan. 10a + b - a + 10b + a - b / 9 = 10(a+b).27/9 = 30[a+b]/a+b = 30 [bura biraz karışık oldu ama umarım anlamışsındır.anlamdıysan biraz daha uğraşırım]
en son 101 - 30 = 71 :)
mutlak değer sorusundan kombinasyon yapıcaksın. Nasıl ?