Şimdi Ara

Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler. Sadece temel elektronik becerilerimi kullanarak bir müzik panosu hazırlıyorum. Klavye üzerinden basılan doğru sesleri, Dizek üzerindeki doğru notaların üzerindeki ledi yakarak göstermeye dayalı bir sistem. Kullandığım malzemeler

8 led,
    devre anahtarı ,
    4.8 volt 3200 mA lik şarj edilebilir pil
    2 kalem pille çalışan (3V) çocuk orgu klavyesi ve pcb
    direnç (Bilinmeyen değer)
    yeterince kablo vs.

Pano küçük bir sorun dışında neredeyse hazır. Kullandığım çocuk orgu doğru notaları vermek bir yana kedi miyavlaması gibi bir ses çıkarıyor. Yani tuşa basıldığında ses tonu yükselip alt frakanslara doğru düşüyor. 3 volt yerine 4.8 volt kullandığım için mi böyle oldu diye düşündüm fakat 2 kalem pil kullanıldığı zaman da durum bundan farksız. Fakat ilginç nokta 1.5 voltluk kalem pil seslerin kaymadan çıkmasını sağlıyor (ses kısık geliyor). Ama farklı ses tonlarını(do yerine la gibi) veriyor. Farklı dirençlerlerle sesi dengelemeye çalıştım.Ses Tonu değişti Fakat miyavlamaya benzer sesi yok edemedim.

Tahminen tuşa ilk basıldığında voltaj dengeli, sonra düşüyor. Bu da ses frekansındaki düşüşle kendini belli oluyor. Aynı zamanda farklı doluluktaki aynı volt kalem piller de sese etki ediyor.

Bu konuda yardımınızı bekliyorum. Eğer öyleyse voltajı dengelemek için ne tür bir eleman kullanmalıyım? Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdeminofff -- 14 Aralık 2014; 0:57:19 >

• up
  • Normalde kaç pille çalışıyor org orjinal haline baktın mı ?
  • Dr.Ryzz kullanıcısına yanıt
    1.5 voltluk 2 normal boyutta kalem pille çalışıyor. Böyle gelmesine rağmen ses dalgalı olarak duyuluyor. Fakat 1 pil takılınca sorun ortadan kalkıyor
  • Acaba devreyi yollama şansınız var mı incelesek
  • Dr.Ryzz kullanıcısına yanıt
    İlginiz için sağolun. Bu çalışma proje ödeviydi ve cuma gününe yetişmesi lazım. O yüzden farklı bir org pcb si kullanmaya karar verdim. Umarım bu sefer şansım yaver gider.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.