Şimdi Ara

Acil yardım! 159 1.9 JTS devir yükselmiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli alfisti arkadaşlar. 1 ay önce 2008 model 90.000 km'de 1.9 JTS distinctive aldım. Yaklaşık olarak 3000 km kat ettim ve hiç bir sorun yaşamaz iken Sürüş zevkine dalıp benzinin bitmek üzere olduğunu fark ettim ve ilk istasyondan Yakıt aldım (moil). Yaklaşık 150 km gidip, otobanda 170 km HIZLA giderken aniden devir 3000 rpm altına düştü. Ilk olarak yakıtta sıkıntı olacağı aklıma geldi. Aracı sağa çekip start/stop yaptım ve sorun çözüldü. 5 km sonra tekrar devirin aramadığını gördüm. Aracın deviri 3000 geçince hangi viteste olursa olsun yığılıp kalıyor. Rampada sollama yapamıyorum. Neyse Gaziantep'te özel servise gidildi. Aracın benzin pompasında sıkıntı olduğu ve onarım ile düzeleceği söylendi. Onarım sonrası 200 km hiç bir sorun yok iken aynı problem yine başladı. Araç boşta iken devir 6000 görüyor fakat vitese atınca 2500 Geçmiyor. Ayrıca aracı stop edip 1 saat bekleyince yeniden sorun çözülüyor. Fakat 30-40 km sonra aynı sorun başlıyor. Bu konuda yardımı veya önerisi olan varmı? Forumda 156 kullanıcısı bir arkadaş benzer problemi hava filtresinin temizliği ile aştığını söylemiş fakat daha 3000 km önce değişti. Keza bujiler, buji kablosu gibi ateşleme aparatlarını ilk aldığımda komple yeniledim. Ve benzin şamandırasını Onaran kişiyi tl işe aradığımda komple şamandırayı ( depodaki benzin pompası) komple değiştirmek gerektiğini ifade etti. Neyse aracı çekici ile iş yerine çektirttim ve Pazartesi usta bakacak. Netten istediği ürünü bulamıyorum. Asıl endişem sorun gerçekten bu mudur? Acil düşüncelerinizi paylaşmanızı rica ederim. Eski bir 156 kullanıcısı olarak asla 159 dan vazgeçmeyeceğim.
    Iyi geceler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• turboya baktırdınız mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucuß3

turboya baktırdınız mı ?

1.9 JTS'lerde turbo yok ki, benzinli atmosferik model bu. 1.9JTDM ve 1.8TBi modellerde var turbo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Orijinalden alıntı: ucuß3

turboya baktırdınız mı ?

1.9 JTS'lerde turbo yok ki, benzinli atmosferik model bu. 1.9JTDM ve 1.8TBi modellerde var turbo.

çok pardon karıştırdım demek . aynı sorunlar benim turbonun sensöründen dolayı vardı ondan dedim
  • Son zamanlarda motor yikattiniz mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.