arkadaşlar benim evimdeki pc 37 ekran lcd tv ye takılı direk ordan kullanıyorum bilgisayari fakat bir problem var bazı oyunlarda oyun ekranın dışına taşıyor ve oyun da bazı tuşları bu yüzden göremiyorum ne yapmam gerekir acaba cunku masaüstü icin ayar var ekrana sıgdırmak için ama oyunda çözünürlüğü düsürsemde arttırsamda yemiyor.
ya cvp vericek kimse yokmu lürfen biraz yardımcı olun veya yanşlış yeremi açtım konuyu nereye açıyım yeniyim arkadaşlar
Anladığım kadarı ile seçtiğiniz ekran çözünürlüğü ekrana tam olarak oturmuyor ve bir tarafa doğru kayarak diğer tarafı siyah bırakıyor. Eğer buysa monitörün üzerinde "Auto" tuşu var ona basın o otomatik olarak çözünürlüğü uygun şekilde ortalar.
37 ekran lcd tv mi ?
15 inç lcd tv ye d-sub(vga) girişinden mi bağlıyorsun.ekran çözünürlünün 1024x768 olması lazım.eğer monitör girişinden bağlıyorsan bu çözünürlüğe getirmen sorunu düzeltecektir.eğer düzelmezse tv nin ekrana sığdırmak için ayarı olması lazım.
37 inch demek istemiş arkadaş herhalde. Tv nin özelliklerinden aktive etmen gereken birşey vardir 1:1 pixel mapping için (yani görüntü tam otursun diye.). Markadan markaya değişiyor onun adı o yüzden bence lcd forumuna yaz bu sorunu tv nin marka modelini vs. verip.
benim ekran 37 vestel pixxellence bu arada birseyler yazdığınız için teşekkür ederim ama şimdi benim baglantı hdmı şöle bir durum oldu kendiliğinden düzeldi çünkü dün vga baglamıstım bu arada tv nın vga dısında bir ayarı yok yaptırmıyor o yuzden bende bulamamıstım ama kendiliğinden düzeldi sorun nasıl oldu anlıyamadım cok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerde aklımda kalıcak 1:1 formatı mesela ne oldugunu bilmiyordum öğrendik sağolun bu aada bu forum donanım haber cok içerikli ve her zaman online olan insan var burdan onlarada teşekkür ederim.