Şimdi Ara

ACil Yardım! Anakart Isısı 70 derece!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar asrock P4VX4 anakarta sahibim. bilgisayarda everest programı ile anakart ısısı 70 derece olarak görünüyor. bilgisayarda herhangi bir yavaşlama yok ancak bu ısı çok fazla. nasıl çözebilirim? yardımcı olursanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifkemal -- 31 Mart 2005, 22:06:46 >

• yanlış ölçüyor olmalı..bu ısı stabilityi bozacak kadar yüksek.kuzey köpsürü için 50 bile çok falza.sinke elini değdirerek anlaya bilirsin gerçekten 70 ise elini üstünde tutamazsın.

bu arada voltaj değerlerindede bi tuhaflık var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A Dying Wish -- 31 Mart 2005, 22:21:23 >
  • dostum onuda denedim . fakat kuzey köprüsü elle dokunulduğunda sıcak değil.zaten üzerinde soğutucu mevcut fakat güney köprüsü soğutucususz ve elle 10 sn kadar dokunabiliyorsun. yani biraz sıcak. ben üzerine fam yerleştirip sıcaklığı izledim fakat hiçbir değişiklik olmadı. yine 70 ve 71. voltaj ayarlarına bende bir anlam veremedim. anakart üzerinde jumper ile ayarlanabilecek ve bu voltaj dengesizliğini çözebilecek bi ayar yok. bios tan denedim fakat ordanda bir sonuç alamadım. uğraşıyorum ama malesef bi sonuç alamadım. Eteklerim tutuştu :)
  • Everest in ölçümü muhtemelen yanlış. O sıcaklıkta sistemin hala kapanmaması ilginç. Senin muhtemelen güç kaynağınla ilgili bir problemin olabilir. Voltajların düzensiz çünkü. 70 dereceye 10 sn bile ellemen imkansız. Bence bir tane multimetre al onunla bak ısıya en azından daha sağlıklı sonuçlar verir.
  • ewet dostum o dediğini bende düşündüm. power ı değiştirdim ama yine aynı sonucu aldım. biyerlerde bi gariplik var ama anlayamadım. everesti diğer makinama kurdum onda 30 derece gösteriyor anakart ısısını. çözemedim gitti :) Denemeye devam. Fikileriniz ve yardımlarınız için teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifkemal -- 1 Nisan 2005, 17:53:05 >
  • +12V 11.25 TE NASIL ÇALIŞIYOR O ALET BEN ONU ANLAMADIM
    HERHANGİ 1 STABİLİTE PROBLEMİ OLMUYORMU
  • şu an bi problem yok. ancak bir şey keşfettim.bios a girdikten sonra ister bir ayar değiştirip çıkın ister değiştirmeden çıkarken DISCART İLE yeni yapılan değişiklikleri kaydetmeden çıkarsanız anakart ısısı bilgisayar açıldığında 30 derece oluyor.yanlız makina da windows açıkken takılmalar görülüyor.70 derecede çalışırken hiç bir problem yok. inanılmaz bi durum. bilgisayar yeniden başlatıldığında tekrar 70-71 dereceye dönüyor.chipset lere fan yerleştirdim ama 1 derece bile değişmiyor illa 70 ile 71 diye ısrar ediyo :) şu an kullanıyorum. ve yaklaşık 3 gün açık bıraktım makinayı ama bir sorun çıkmadı. bu durum beni korkutuyor.kasadan dumanlar çıkması an meselesi :) Bir çözüm bulamıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifkemal -- 1 Nisan 2005, 23:26:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.