Şimdi Ara

Acil yardım arkadaşlar[S2 nin orjinalliğini nasıl anlarım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Xperia u telefonumu üste nakit vererek klon imei bir galaxy s2 ile takas etmeye karar verdim.Takas elden olacak ama daha önce hiç ayrıntılı s2 kullanmadığım için orjinal olup olmama konusunda bilgi sahibi değilim..Telefonu elime aldığımda orjinal olduğunu kesin olarak nasıl anlarım?Var mıdır bi ayrıntısı?Çünkü günümüzde çinde öyle çakma telefonlar üretiliyor ki birebir aynı android sistemli kaliteli ekranlı olanları bile var..Mağdur olmayayım.Tedbir bende olsun da..Teşekkürler şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CEngMoshe -- 13 Mayıs 2013; 20:44:02 >

• Telefonun arkasındaki etikete bak, ekranı kapatınca yüzey tek renk koyu siyah olmalı,hafızasına bak. çok orjinal taklitleri var anlaman zor olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S2 ekran kapanınca çok az bi siyahlık renk farkı oluyordu heralde tamamen sipsiyah olmuyordu.Arkasındaki etiket derken anlamadım?Yazılımla vs öğrenilemez mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lion Boy

Hocam eline alinca anlaman zor ama kamerayi ac genelde cin mali telefonlarin kamerasi kotu ceker benchmark testi felanda yap.

Peki hocam..Öyle çok dandik çakmaları alınca elime anlarım zaten de vardır mutlaka bu işin bi püf noktası :)
  • İmei sorgu yapabilirsin
    http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php

eğer Samsung Galaxy i9100 yazarsa telefon orijinaldir.

Kamera ayarlarından da anlayabilirsin.
  • Genelde ön üstteki sensör, samsung yazısı ve yan tuşların yerleri farklı olur.Sende öyle anlayabilirsin.Videolardan iyice bak olmadı bi telefoncuda incele gitmeden.Telefonu eline alınca *#06# tuşla üstteki siteyide kendi telefonundan aç kodu girince başka telefon çıkarsa anla ki sahtedir.Bunları yaparken adamda bir gariplik sezersen yumruğunla öldür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Not Today! -- 13 Mayıs 2013; 21:54:33 >
  • Sağolun cevaplar için..İmeisi klon olacak ama mcks den sorguyla anlaşılabilir mi?
  • Hocam neredeyse bire bir çakmasını yapıyorlar, bir arkadaşıma satmışlar pek de anlamıyor telefon işinden, aldıktan bir hafta sonra bana gösterdi ben anlayıp söyledim. Şimdi öncelikle ayarlardan hakkında kısmından Android versiyonuna bak, çakmaların genelde 4.09 veya 4.0.9 gibi versiyonları oluyor, orjinallerde böyle bir versiyon yok. Orjinalse Android versiyonu 4.0.4 veya 4.1 olmalı. Onun dışında ekran kapalı olduğunda simsiyah olmalı, neredeyse ön yüzdeki ekran dışında kalan siyah alanlar kadar siyahtır, yakındır o alanların siyahlığına. Onun dışında Benchmark programlarını (Antutu, Quadrand vs.) indirip oradaki skorlara bakabilirsin internetteki orjinal S2 skorlarıyla karşılaştırıp. Kamerasını düşük ışıkta dene, kumlu ve kötü çekim yaparsa çakmadır, gün ışığında fark edemeyebilirsin kamerasını. Bir de tam olarak S2 boyutunda olmuyor bazıları, bir tane S2 kabı alıp takmaya çalışarak da deneyebilirsin, uymazsa çakmadır. Arkadaşların dediği gibi imei sorgusunu da yapabilirsin, BTK'nın sitesinden sorgulattığında S2 çıkıyorsa tamamdır, ama yukarıda bahsettiklerimi de dene çünkü çakma cihaza pert olmuş bir S2'nin imeisini de çakmış olabilirler.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, ama dediğim gibi dikkatli olmanı öneririm çok benziyor, zaten pek dikkat çekmeyen farklardan bahsettim. Misal o arkadaşım ben uyarmasam S2 diye kullanırdı onu. Kolay gelsin hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 13 Mayıs 2013; 22:21:57 >

• Hocam teşekkürler.4.1.2 Jb ye güncellenmiş telefon.Bir programyok mu içindeki gpuyu cpuyu gerçek model adını yazacak vs.Birde klonlu telefon kullanmayı önerir misiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: grkmzdmr

Hocam teşekkürler.4.1.2 Jb ye güncellenmiş telefon.Bir programyok mu içindeki gpuyu cpuyu gerçek model adını yazacak vs.Birde klonlu telefon kullanmayı önerir misiniz

Sisteme bakabileceğin uygulama.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.electricsheep.asi&hl=tr

İmei başka telefonda kullanılmazsa kapatılması düşük bi ihtimal.Bu tür telefonlarda güncelleme yapamıyorsun bi de o var.Güncelleme sonrası şebeke çekmeyebiliyor.Yazılıma müdahale etmeden kullanabilirsin başka türlü sorun çıkmaz.
  • Sağol hocam... Telefon zaten jb imiş bir daha güncellemez heralde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.