Şimdi Ara

ACİL YARDIM!ASUS F3SC model laptop donma/ekran sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 2 gün önce ASUS F3SC model laptopım belirgin bir sebep yokken ekran donma sorunu yaşamaya başladı.Sabah dışarı çıkarken hiç bir problem yoktu kapatım gittim fakat akşam eve gelip açmaya çalıştığımda windows başladıktan sonra masa üstüne gelmeden ekranda siyah fon üzerinde mavi renkte kare kare şekiller çıktı ve pc dondu.Yeniden başlatığımda sorunsuz bir şekilde başladı windows fakat film izlerken birden yine aynı şeklide ekranda değişik şekiller çıktı ve kendi kendini yeniden başlattı.birkaç kez kullanım esnasında bu sorunla karşılaştıktan sonra şuanda pc yi açtığımda masa üstüne gelmeden hemen önce ekranda bazen mavi bazen pembe değişik şekiller çıkıp pc donuyor ve yeniden başlıyor.Sistemi geri yüklemeyi ve windowsu CDden onarmayı denedim fakat bir sonuç alamadım.Bataryayla veya adaptörle güvenli modda başlattığımda hiçbir sorun yok pc normal şekilde açılıyor.Bataryayla normal modda çalıştırdığımdada bir problem yaşamıyorum fakat adaptörle normal modda başlattığımda yine aynı sorun oluyor.Format atsam faydası olurmu yada tamamen donanımsal yani anakart veya ekran kartıyla ilgili bir durummu yardımlarınızı bekliyorum.

• yardım lütfen.günceldir.
  • Asus F3 serisinin klasik arızası chip problemi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcse_turk

Asus F3 serisinin klasik arızası chip problemi...

biraz daha ayrıntılı bilgi verebilirmisin? sebebi nedir ve nasıl giderilebilir? Pille sorunsuz çalışıp adaptorle çalışırken donması ve ekranda değişik görüntülerin oluşmasının sebebi nedir(adaptör orjinal ve bozuk değil başka laptopta denedim) Her yerde aradım ama buna benzer bir problem için çözüm bulamadım. yardımcı olabilirsen çok memnun olurum.
  • sorun büyük ihtimal ile donanım kaynaklı
  • İşlemciye yüklediğinde bu sorunla karşılaştığını zannediyorum... Bu nedenle sıcaklık sorunu yaşıyorsun diye tahmin ediyorum.

Sisteminin sıcaklık değerlerinin normal seviyelerde olmaması, zaman zaman bu tip kilitlenmelere / kapanmalara neden olabilir.

Mümkünse bir kompresör yardımı ile ızgaralardan içeriye basınçlı hava üflettir. Ancak, bunu yaparken dikkat et, basınç çok fazla olup içerideki bileşenlere zarar vermesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bora DURSUN

İşlemciye yüklediğinde bu sorunla karşılaştığını zannediyorum... Bu nedenle sıcaklık sorunu yaşıyorsun diye tahmin ediyorum.

Sisteminin sıcaklık değerlerinin normal seviyelerde olmaması, zaman zaman bu tip kilitlenmelere / kapanmalara neden olabilir.

Mümkünse bir kompresör yardımı ile ızgaralardan içeriye basınçlı hava üflettir. Ancak, bunu yaparken dikkat et, basınç çok fazla olup içerideki bileşenlere zarar vermesin.

Sıcaklıkla ilgili bir problem değil.Bu ihtimali bende düşünmüştüm laptop fanını söküp temizledim şuan gayet sessiz çalışıyor ve hiç ısınma yok ama problem devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluesyrna -- 1 Aralık 2010; 15:13:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Asus n53sn Ekran kartı Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Netde birkac yere baktıgımda bana mantıklı gelen cevap bu geldi

Sometimes it can be the bios trying to initialize a device(Most times USB) try to disconnect anything you do not want....

Try to enter the bios and reset it to defaults(you would be surprised how many things this can fix).

Also check for a bios update. This may be a problem they fixed.....

bios bazen durduk yere genelde USB e mudahele ettigi ve onu devre dışı bırakmaya calıstıgı bununda kitlenmeye sebep
    oldugu bu yuzden BIOS'da bununla ilişkli yeri kapa diyor artık neresi ise

Benimde eski HP laptop'umda USB hızı ile işlemci hızı arasında uyumsuzluk yuzunden laptopu satıp SAMSUNG
    laptopumu almıştım. (R510) ve aldım alalı gunde 18 st kesintisiz calısan bir alet ( hatta haftada 2 gun 24 st calısır)
    adamlar canaavar bir alet yapmış. verdigim o paraya deger.
  • quote:

Orijinalden alıntı: worldwidewild

Netde birkac yere baktıgımda bana mantıklı gelen cevap bu geldi

Sometimes it can be the bios trying to initialize a device(Most times USB) try to disconnect anything you do not want....

Try to enter the bios and reset it to defaults(you would be surprised how many things this can fix).

Also check for a bios update. This may be a problem they fixed.....

bios bazen durduk yere genelde USB e mudahele ettigi ve onu devre dışı bırakmaya calıstıgı bununda kitlenmeye sebep
    oldugu bu yuzden BIOS'da bununla ilişkli yeri kapa diyor artık neresi ise

Benimde eski HP laptop'umda USB hızı ile işlemci hızı arasında uyumsuzluk yuzunden laptopu satıp SAMSUNG
    laptopumu almıştım. (R510) ve aldım alalı gunde 18 st kesintisiz calısan bir alet ( hatta haftada 2 gun 24 st calısır)
    adamlar canaavar bir alet yapmış. verdigim o paraya deger.

yorum için tşkkürler ama bios güncellemesiyle ilgili bir problem olsa pille çalışırkende aynı sorun olur diye tahmin ediyorum.

• vallahi bios'un nelere kadir oldugunu bilemezsin. Bir yanlış programlama öyle buyuk sorunlar yaratırki bilemezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: worldwidewild

vallahi bios'un nelere kadir oldugunu bilemezsin. Bir yanlış programlama öyle buyuk sorunlar yaratırki bilemezsin.

Bios ile ilgili tespitinize sonuna kadar katılıyorum hiç olmayacak dediğiniz problemlerin çözümü bazen biosta olabiliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluesyrna

quote:

Orijinalden alıntı: mcse_turk

Asus F3 serisinin klasik arızası chip problemi...

biraz daha ayrıntılı bilgi verebilirmisin? sebebi nedir ve nasıl giderilebilir? Pille sorunsuz çalışıp adaptorle çalışırken donması ve ekranda değişik görüntülerin oluşmasının sebebi nedir(adaptör orjinal ve bozuk değil başka laptopta denedim) Her yerde aradım ama buna benzer bir problem için çözüm bulamadım. yardımcı olabilirsen çok memnun olurum.

Bazı modellerde chip arızaları standarttır bir nevi üretim hatası gibi düşünün mesela hp nin dv6000 serisi asus'un f3 serisi geneldede hep garantisi biter ondan sonra bu problemler başlar kesin sebebini söylemek zor çözümü chip için anakartı rework dediğimiz işlemi yaptırmanız gerekiyor bga chip değişim makinaları ile anakart üzerindeki chipi söküp tekrar takıyorlar yada chipi komple değiştiriyorlar..Tabi aşağıda bir arkadaşımızın bahsettiği gibi bios güncellemesini denemektede fayda var..

• konu güncel...
  • asus f3 serisi laptopum var dediginiz gibi donma sorunu oldu tamire verdim anakartta portların yandıgını soyledıler yeni anakart lazım dediler ve 400 lira istiolar sizce ne yapmalı ? 2007 model oldugundan tabi garantide kalmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.