Şimdi Ara

ACİL YARDIM balıklarım ölüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • birisi 5 yıllık diğer ikisi de 2şer aylık 3 balığım vardı. eşim ve bir akrabası eminönünden gidip 4 balık daha aldılar. ben daha önce bu forumda okuduğum gibi, balıkları 24 saat bir fanusta tuttum.

ancak 24 saat sonunda fanustakilerden birisi ölmüştü. konuya hakim olduğunu sanan ancak hiçbirşey bilmiyen bir tanıdık o havasızlıktan ölmüştür dedi. ve diğerlerini akvaryuma koymamızı söyledi.

ve netekim, o eminönünden gelen 4 balık öldü. şimdi 5 yaşındaki minik tosuncuk japon balığım ve diğer 2si de, akvaryumun dibinde, az hareketle öylece duruyorlar..

ne olur yardımcı olun.. en azından 5 yaşındakini kurtaralım

• 5 yaşındakinin eceli gelmişte diğerlerine hastalık bulaşmış olabilir akvaryum litreniz nedir
  • 40lt.

ancak bu hastalık ve ölüm olaylarından önce o 5 yaşındaki de sapasağlamdı. 2 sene daha dişini sıksa okula gidecek..

diğer bütün dünyadaki balıklar bir yana, o öbür yana
  • arkadaşlar kimse yok mu??
  • Dostum balık bakmak zor. Hele de mümkün olduğunda sonradan balık eklemeyeceksin akvaryuma. Malum bu yüzden :) Hastalık bulaşıyor... Siz en iyisi gidin balıkları aldığınız yere, satan elemanın alnını bir karışlayın!!

İnşallah kurtarırsınız balığınızı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KUB1LAYHAN

birisi 5 yıllık diğer ikisi de 2şer aylık 3 balığım vardı. eşim ve bir akrabası eminönünden gidip 4 balık daha aldılar. ben daha önce bu forumda okuduğum gibi, balıkları 24 saat bir fanusta tuttum.

ancak 24 saat sonunda fanustakilerden birisi ölmüştü. konuya hakim olduğunu sanan ancak hiçbirşey bilmiyen bir tanıdık o havasızlıktan ölmüştür dedi. ve diğerlerini akvaryuma koymamızı söyledi.

ve netekim, o eminönünden gelen 4 balık öldü. şimdi 5 yaşındaki minik tosuncuk japon balığım ve diğer 2si de, akvaryumun dibinde, az hareketle öylece duruyorlar..

benim tahminimcede havasızlıktan ölmüşlerdir.bende sarı prenses besliyorum 2 yıldırbenimde başıma geldi.o kadar balığı ufacık fanusa koyarsan olacağı budur.hemen varsa büyük bir akvaryumun ona aktar.inşallah diğerleri yaşar.

• quote:

Orijinalden alıntı: KUB1LAYHAN

birisi 5 yıllık diğer ikisi de 2şer aylık 3 balığım vardı. eşim ve bir akrabası eminönünden gidip 4 balık daha aldılar. ben daha önce bu forumda okuduğum gibi, balıkları 24 saat bir fanusta tuttum.

Tavsiyem esnaflar okuyorsa kızmasın ama eminönünden balık almam tavsiye etmiyorum.Zamanında çok aldım ölüyorlar sağlıklı hareketli yüzgeçleri sağlam balıklar almanız ve tek akvaryumcudan almanız veya hobicilerden almanız en doğrusu.
    24 saat 4 balık fanusta durursa ve o su çeşmeden dolan bir suysa su değerlerinden dolayı ölmüştür.
    Çeşme suyu ph değeri yüksek ihtiyacı olan balık türleri dışında (tropheus vs) kullanılmamalıdır birkaç gün dinlendirilmiş su şarttır.
    Ya hastalıktan yada su değerlerinden öldüler veya küçük alanda strese girip öldüler.

Balığınızın cinsini dahi yazmamışsınız.Balık beslerken uyumlu türler uygun akvaryum ölçülerinde uygun su şartlarında doğru yemleme doğru ışıklandırma ile yapılmalı.Son olarakta filtreleme ve havalandırmada çok önemli. Yoksa ölümler kavgalar yaralanmalar hastalıklar bitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallOfTheWild -- 2 Nisan 2012; 16:12:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.