Şimdi Ara

Acil yardım!Doktora tezimi hdd'den nasıl kurtarırım? Sorun çözülmüştür.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, HP dv2000 serisi laptopum var. 120 gblık SATA hddsi var kendisinin... Bu hddnin içinde de yedeği başka yerde olmayan (biliyorum büyük ahmaklık ama oldu bir kere) doktora tezim varrrrr.. ve dün başımdan kaynar sular döküldü; çünkü açılmıyorrrr Laptopu en son normal biçimde kapatmıştım, hiçbir darbe vs. hiçbir şey olmadı.
    Açılışta hp yazısı görünüyor ve biosa girmek için f10 yazdıktan sonra ekran kararıyor. Solda en üstte imleç yanıp sönüyor ve tık yok. Windows xp kurulu, önce onunla ilgili bir sorun var sandım; xpyi onarmak istedim, kur dosyaları tararken, daha ileri gidemezsiniz mesajı geldi (yani koca bir ekran boyunca yazı var ama özeti "daha ileri gidemezsiniz"). Sonra belki hdd SATA diye ve xp cdsinde SATA driverları yok diye olmuştur dedim. Biostan SATAyı disable ettim, tekrar denedim ama sonuç değişmedi.
    Daha sonra, recovery dvdlerini de henüz yapmadığım için, ultimate bood cd ile laptopu açtım. Açtım ama hddyi görmüyor bile
    Sonra hddyi söktüm laptoptan, kendi mobil diskimi de söktüm oraya takacaktım ki, mobil diskimin SATA olmadığını hatırladım.
    Aklıma başka birşey de gelmiyor. İçindekileri kaybetmeden nasıl yapacağız bu işi arkadaşlar? Bilgisi olanların önerilerine ihtiyacım var. Laptopun hiçbir değeri yok gözümde, sadece hdd içindeki bilgileri kurtarayım yeter.

Şimdiden çok teşekkürler yardımlarınız için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakamo -- 18 Aralık 2007; 22:51:21 >

• Hdd'yi söküp, aynı seriden başka bir laptopa taksam, hdd'de ciddi problem varsa, o takacağım laptopa da zarar verir miyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakamo

Hdd'yi söküp, aynı seriden başka bir laptopa taksam, hdd'de ciddi problem varsa, o takacağım laptopa da zarar verir miyim?

Eğer doktora tezin çok önemli ve hertürlü maddi harcamadan kaçınmam diyorsan bi tane external disk kutusu (1.8 inch olanlar için)
    alıp hardiski bağlayıp başka bilgisayardan usb ile okumayı dene.
    internetten sipariş edersen orjinalliğini bozmadığın ve çizik bırakmadığın müddetçe 1 hafta içinde iade edebilirsin (eğer işini görmezse)
    Eğer harddiskteki bilgiler zarar görmüşse Active recovery diye bir program var onunla geri getirebilirsin.

Kolay gelsin. umarım mutlu sona ulaşırsın.

• Aynı model bendede var. HP Pavilion dv2000. Böyle bir sorunla karşılaşmadım ancak HDD'yi söküp disk kutusu ile başka bilgisayara bağladım. USB ile veri aktardım. Aynen arkadaşın dediği gibi.

İnşallah kurtarırsın bilgileri...

Kolay gelsin
  • Çok teşekkürler arkadaşlar... Bunu denemek için şimdi netten hd kutusu bulabileceğim yer arıyorum ama karşıma hep 2.5" ve 3.5" lik hd kutuları çıkıyor. Biraz daha arayayım bakayım, bulduğum gibi fırlayıp gidip alacağım.
    Olmazsa SATA hdd'li bir laptopa takıp da denemeyi planlıyorum ama benim diskte bir sorun varsa, ona da zarar verir miyim diye korkuyorum
  • quote:

Çok teşekkürler arkadaşlar... Bunu denemek için şimdi netten hd kutusu bulabileceğim yer arıyorum ama karşıma hep 2.5" ve 3.5" lik hd kutuları çıkıyor. Biraz daha arayayım bakayım, bulduğum gibi fırlayıp gidip alacağım.
    Olmazsa SATA hdd'li bir laptopa takıp da denemeyi planlıyorum ama benim diskte bir sorun varsa, ona da zarar verir miyim diye korkuyorum

Dostum şuna bi bak istersen. önceki mesajımda yanlışlıkla 1.8 demişim 2.5 inch destekleyen kutu işini görür.

http://www.akortek.com/product_info.php?cPath=32&products_id=163

Mağazadan alırsan ürün iadesi olmuyor sadece internet siparişlerinde iade edebilirsin.

birde Hepsibuarada.com'dan uzak dur iade etmeye kalarsan başın çok ağrır.
    müşteri hizmetleri bölümü çok kötü.

• Biraz önce Vatan'dan aldım:http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=27428
    şimdi takmaya çalışıyorum. Söktüm bakalım.. biraz zolr oluyor, monte edemedim bir türlü
  • Yanlış birşey alma ihitmalim mi var mı Laptop'un diski SATA, aldığım kutu da SATA ve SATA II uyumlu.. İkisi de 2.5". Ama bir türlü şu dişler üstüste gelmiyor (7'li ve 15'li olan yanyana duran dişler). Daha önce 2.5" hdd kutusu yapmış olan arkadaşlardan yardım istiyorum
  • Cdden çalışan Pardus cdsi tak belki olabilir o zaman
  • quote:

Yanlış birşey alma ihitmalim mi var mı Laptop'un diski SATA, aldığım kutu da SATA ve SATA II uyumlu.. İkisi de 2.5". Ama bir türlü şu dişler üstüste gelmiyor (7'li ve 15'li olan yanyana duran dişler). Daha önce 2.5" hdd kutusu yapmış olan arkadaşlardan yardım istiyorum

Dexonic'i hiç kullanmadım daha önce.
    Gerçi markasının yabancı gibi olduğuna bakmayın mecidiyeköy'deki DijitalTrend firmasının çinden getirdikleri OEM ürünlere
    kıçlarından uydurdukları dexonic ismini basarak güya yabancı bir firmaymış gibi bir hava vermeye çalıştıkları bir marka.
    www.dijitaltrend.com dan firmanın telefonunu alıp ordan teknik destek bölümüyle görüşebilirsin.
    dcexonic onların ürünleri olduğu için teknik desteğide onlar veriyorlar.

• Birader, geçmiş olsun öncelikle. Murphy kanunları geçerliliğini bir kez daha ispatlamış gördüğüm kadarıyla.

Lafı daha fazla uzatmadan çözüm yollarına gelirsek, usb den açılan bir xp versiyonu vardı onu kullanabilirsin. usb'deki işletim sistemiyle açınca doktora tezini usb ye atarsın. Büyük ihtimal ona birşey olmamıştır. Bad sector windowsun olduğu harddisk bölümüne denk gelmiş anlaşılan.

İkincisi; bir arkadaşta söylemiş, CD'den çalışabilen linux dağıtımlarından biriyle PC'yi açıp diskine erişebilirsin. Sonrada usb'ye atarsın.

USB'ye xp kurulumu için buraya ve devamına bakabilirsin:http://www.thgtr.com/howto/20050916/index.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 18 Aralık 2007; 18:50:03 >

• ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/calisan/2007.3

çek burdan pardusu en kolay yol bu gibi. bi cd ye yazdırcan direk live cd bu cd üzerinden açabilirsin hiç değilse hdd ne ulaşırsın
  • İlginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar...

Ultimate bood cd ile laptop'u açtım zaten; açtım ve gördüm ki hdd gitmiş. Bunun üzerine, 2.5" 'lik hdd kutusu aldım.
    @Snd: Hdd kutusunun içine laptopun hdd'sini monte edebildim sonunda. Hdd'de bahsettiğim 7'li ve 15'li dişli kısmının üzerinde bu dişleri çevreleyen bir kapak gibi birşey var. Onu çıkarınca sorun çözüldü.
    Mobil disk haline gelen yapıyı başka bir laptopa taktım. Taktım ve bu işin biraz daha uzayacağını gördüm Laptopun hdd'sinin recovery kısmında (7-8 gb'lık bir bölüm), 3 ay öncesine ait bazı verilerim kurtarılmış ama tezim orda değil ne yazık ki Diğer kısım ise (100 küsür gb) 30 gb'ım dolu görünüyor ama tıkladığım zaman " \ dosya veya dizini, bozuk ve okunamaz durumda. Lütfen Chkdsk hizmet programını çalıştırın" mesajını alıyorum.

Şimdi maceranın ikinci aşamasındayım
    Diski kurtaracak program araştırıyorum.

@CoolnQuiet: Murphy kanunları konusunda haklısın

• Sorun çözülmüştür Oley Oleyy Oleyyy

Nasıl yaptığımı da anlatayım da, gün gelir benim gibi ihmalkarlık edip değerli verilerini yedeklemeyenlere yardımcı olur belki

Okunmayan F etiketli sürücüye sağ tıklayıp "Seçenekler"den "Araçlar" ve ordan da sürücüdeki hataları denetle dedim. Denetledi. Bitti. Açıldı. Oldu. Kurtuldu. Ohh çok şükür

• http://www.softpedia.com/get/System/Back-Up-and-Recovery/HDD-Recovery-Pro.shtml Program bu olabilir.

Daha önce görmediği diski nasıl onardı ki yahu ?
  • Henüz bilmiyorum, belki anakartla ilgili bir sorun da vardır. Diski mobil olarak başka bir laptopta tanıtıp onardım. Yarın sabah laptopa takıp bakacağım açılacak mı açılmayacak mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakamo -- 18 Aralık 2007; 23:12:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.