< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Esrar ve Panik Ataklar: Bilmeniz Gerekenler
Esrar, bazı kişilerde panik atakları tetikleyebilen psikoaktif bir maddedir. Panik ataklar, ani ve yoğun korku veya endişe nöbetleridir.
Eğer esrar içtikten sonra panik atak geçiriyorsanız şunları bilmeniz önemlidir:
- Esrar ve panik ataklar bağlantılıdır. Esrar, beyinde anksiyete ve korkuyu düzenleyen endokannabinoid sistemi ile etkileşime girer. Bu etkileşim, bazı kişilerde panik ataklara yol açabilir.
- Esrar panik ataklarınızı tetikleyebilir. Esrar kullanımı, özellikle yüksek dozda veya esrara alışkın olmayan kişilerde panik ataklara neden olabilir.
- Esrar panik ataklarınızın sıklığını veya şiddetini artırabilir. Düzenli esrar kullanımı, panik atakların daha sık veya daha şiddetli olmasına neden olabilir.
Eğer esrar kullandıktan sonra panik atak yaşıyorsanız, şu adımları izleyin:
- Sakin bir ortama geçin. Sessiz ve sakin bir yere gidin.
- Derin nefesler alın. Yavaş ve derin nefes almaya odaklanın.
- Kendinize olumlu telkinlerde bulunun. Kendinize her şeyin yolunda olduğunu ve paniğe kapılmamanız gerektiğini söyleyin.
- Bir arkadaşınıza veya aile üyenize ulaşın. Birinden destek almak panik atağın üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.
- Profesyonel yardım alın. Eğer esrar kullanımı panik ataklarınızı tetikliyorsa, profesyonel yardım almayı düşünün. Bir terapist veya danışman, panik ataklarınızı yönetmenize ve esrar kullanımınızı kontrol etmenize yardımcı olabilir.
Eğer esrar içmeyi düşünüyorsanız, panik atak geçirme riskinizi bilmeniz önemlidir. Esrar içtikten sonra panik atak geçiriyorsanız, profesyonel yardım almayı düşünün.