Arkadaşlar 10 gün önce Golf 1.6 TDİ 105 DSG Comfort ısmarladık, araç 10 gün sonra gelecek fiyatı malum 53000 civarı. Ancak dün başka bir bayiide passatı inceledim ve golfün bana çok küçük geleceğine karar verdim. sizce 53000'e Golf 1.6 TDİ 105 DSG Comfort mu 56000 e Passat 1.4 Tsi 122 Düz Comfort mu? Ayrıca model değiştirsem verdiğim kapora yanmaz değil mi? Yılda 30000 km yapıyorum.
Ben olsam passat alırdım.Anladığım kadarı ile golf size kücük geliyor. Golf sınıfındaki bir arabaya o paraları vermek bana pek mantıklı gelmiyor. Passat 1.4 tsi trend de alabilirsiniz.Artık trendle comfort arasında pek bir fark olmaması lazım.
Passatın rahatlıgını golf te bulamazsınız.
Bu iki seçenek arasında Golf'ün avantajları: 1.Yeni kasa oluşu 2.Dizel ve 1.6 oluşu, yakıtı çok uygun olacaktır 3.DSG Şanzuman Passat'ın avantajları; 1.D Segmentte bir araç, daha prestijli 2.Daha geniş ve konforlu 3.122 Hp ve 1.4 TSI dan dolayı diğer benzinli motorlara göre avantajlı
Yakıt konusunda bahsettiğiniz Golf modeli ile Passat arasında ciddi fark olacaktır. Tahminim 122 Hp Passat ile 1.6 TDI Golf arasında performans açısından pek fark yoktur, Golf biraz daha atak olabilir, kasa hafifliğinden dolayı Passat'a göre. 1.4 TSI 122 Hp Passat şehir içinde 9-9,5 lt/100 Km civarında yakıyor bildiğim kadarıyla. Yakıt konusunda çok hassas iseniz 30.000 Km ile dizele yönelmek avantajlı olabilir, yakıt çok sorun değilse ve DSG şanzuman olmazsa sorun değil diyorsanız, hiç tereddütsüz Passat'ı tercih etmelisiniz bence. Daha geniş ve D segment bir araç sonuçta, geniş ve daha konforlu.
Diğer taraftan konu dışında eğer DSG ve yakıt konusu ( Golf 1.6 TDI'a kıyasla) sizin için sorun değilse, 57.000 TL civarına daha yüksek ve genişiği Passat'ı aratmayacak VW Tiguan S&S 4x2 bile düşünebilirsiniz, tabi tercihiniz otomobil yönünde ise o zaman Passat'ı seçmelisiniz bence. Kaporanızın yanacağını sanmam ancak bayinizle görüşün tabi ki. Diğer taraftan Golf 1.6 TDI ve DSG şanzuman kombinasyonu çok güzel ancak fiyatta 53.000 TL ye çıkıyor.İkinci elinde bu kombinasyonda bir Golf her zaman değerinde satılır, üzmez sizi.
quote:
Orijinalden alıntı: aligokcet
Arkadaşlar 10 gün önce Golf 1.6 TDİ 105 DSG Comfort ısmarladık, araç 10 gün sonra gelecek fiyatı malum 53000 civarı. Ancak dün başka bir bayiide passatı inceledim ve golfün bana çok küçük geleceğine karar verdim. sizce 53000'e Golf 1.6 TDİ 105 DSG Comfort mu 56000 e Passat 1.4 Tsi 122 Düz Comfort mu? Ayrıca model değiştirsem verdiğim kapora yanmaz değil mi? Yılda 30000 km yapıyorum.
çok farkedermi? 30000 km de mesela yıllık kaybım ne olur?
Passat 1.4 TSİ şehiriçi 8,6 lt/100km=32 TL Golf 1.6 TDİ şehiriçi 5,6 lt/100km=17 TL 100 km de fark 15 TL, 30000km de fark 4500 TL. Az bir rakam değil.
ckuruya katılıyorum aradaki fark kesinlikle küçümsenemez. 100 km de 15 tl - yılda 4500 tl. bu paraya aracı 3 yıl kullansanız ki bu yakıt zamalarıyla 15 bini bulur. Ki golfü kesinlikle küçümsemeyin. Sonuçta sipariş verirken bu aracı denediniz ve aslında içinize sindi. Passat kesinlikle çok büyük hatta d segmenti olmasına rağmen e segmenti genişliğinde bile denilebilir. Size en güzel şöyle örnek verebilirim. Passat arkadaşımda var. Golfte bende. Şimdi benim boyum 185 kilomda baya var yani baya Ancak ben golfün içinde çok rahatım ki koltuğu en arkaya itmememe rağmen. Arkadaşımın passatındaydım daha bugün. Araç çok geniş ancak sonuç olarak öndeki genişlik golften ne kadar fazlaki? zaten yetiyor. Passatın genişliğinin keyfini arkadakiler çıkartıyor. Üstüne üstlük 4.80 lik bir araba ve sokaklarda zorluk yaşarsınız. Park ederken sorun olur. Benim bundan önce 5 kasa bmw vardı ve park yeri bulamadığım vakit sinir oluyordum. He passat geniş, güzel ancak ben golfü öneririm ki hem yakıt ekonomisiyle hem de dsg şanzımanın rahatlığıyla kesinlikle pişman olmuyacaksınız. Belki de tek eksiğiniz bagaj olacak. Aslında o da o kadar çok değil. Golfün bagajı 350 lt passatın ki 485 lt. Arada ki fark gerçekten çok değil. Tamam az da değil ama emin olun o kadar çokta değil. Ki golf yeni kasa passatsa gelecek sene kasa değiştirecek ki bu aracınızın eski olmasına ve satarken değer kaybetmesine sebep olur. Kapora konusuna gelince şöyle diyeyim eğer araç sipariş üzerine gelirse kesin yanar. Ancak sipariş vermediyseniz sadece limandaki aracı bayiye getirtecekseniz ve herhangi bir sözleşme imzalamadıysanız kapora yanmaz ki üstüne üstlük passatı ayni bayiden alırsanız tahminim sorun olmaz. Ama gene de golf derim.
Dogrusu Golf'un ic ferahligi aslinda cok tatmin edici, cok rahat bir arac. Tabii ki Passat daha konforlu, ozellikle sehirlerarasi yolculuklarda cok rahat ettirecektir. Daha cok sehirici dusunuyorsaniz, Golf alin derim. Passat'in boyu da cok uzun oldugu icin park yeri bulmakta zorluk cektirebilir (herhalde diyorum).
Ben gene de herseye ragmen Passat alirdim o baska mesele. Passat mubarek yayla gibi ic ferahligi olan bir arac.
Haklısınız 4500 az bir para değil. Golfün tek eksisi bagajı artık onuda mühendislikle çözecez. Ön koltuk boyutları golfün kesinlikle yeterli. 4 yılda 20000 lira az para değil. Ama benzin derdim olmasa Dsg şanzımanlı Passat çılgın olurdu heralde.
quote:
Orijinalden alıntı: byatunga
ckuruya katılıyorum aradaki fark kesinlikle küçümsenemez. 100 km de 15 tl - yılda 4500 tl. bu paraya aracı 3 yıl kullansanız ki bu yakıt zamalarıyla 15 bini bulur. Ki golfü kesinlikle küçümsemeyin. Sonuçta sipariş verirken bu aracı denediniz ve aslında içinize sindi. Passat kesinlikle çok büyük hatta d segmenti olmasına rağmen e segmenti genişliğinde bile denilebilir. Size en güzel şöyle örnek verebilirim. Passat arkadaşımda var. Golfte bende. Şimdi benim boyum 185 kilomda baya var yani baya Ancak ben golfün içinde çok rahatım ki koltuğu en arkaya itmememe rağmen. Arkadaşımın passatındaydım daha bugün. Araç çok geniş ancak sonuç olarak öndeki genişlik golften ne kadar fazlaki? zaten yetiyor. Passatın genişliğinin keyfini arkadakiler çıkartıyor. Üstüne üstlük 4.80 lik bir araba ve sokaklarda zorluk yaşarsınız. Park ederken sorun olur. Benim bundan önce 5 kasa bmw vardı ve park yeri bulamadığım vakit sinir oluyordum. He passat geniş, güzel ancak ben golfü öneririm ki hem yakıt ekonomisiyle hem de dsg şanzımanın rahatlığıyla kesinlikle pişman olmuyacaksınız. Belki de tek eksiğiniz bagaj olacak. Aslında o da o kadar çok değil. Golfün bagajı 350 lt passatın ki 485 lt. Arada ki fark gerçekten çok değil. Tamam az da değil ama emin olun o kadar çokta değil. Ki golf yeni kasa passatsa gelecek sene kasa değiştirecek ki bu aracınızın eski olmasına ve satarken değer kaybetmesine sebep olur. Kapora konusuna gelince şöyle diyeyim eğer araç sipariş üzerine gelirse kesin yanar. Ancak sipariş vermediyseniz sadece limandaki aracı bayiye getirtecekseniz ve herhangi bir sözleşme imzalamadıysanız kapora yanmaz ki üstüne üstlük passatı ayni bayiden alırsanız tahminim sorun olmaz. Ama gene de golf derim.
Ya tabii ki dsg şanzımanlı passat manyak ötesi olurdu. Aslında araba sıfır olmasa ve garanti derdiniz olmasa yeni sistem sıvı lpglerle hem ekonomiyi hem de performansı yaşarsınız ki gerçekten çok kaliteli bir sitem olurdu. Ancak aracı 0 alacaksınız ve maalesef ki garanti çok önemli. O sebeble passat hayalinizi erteleyin derim ki zaten golf size yeterli olduğuna göre sorun olmayacaktır.
Bana kalırsa yıllık tüketim olarak benzin ve dizel tutarlarını iyi hesaplamak lazım.Ayrıca dizel araçların iyi bakım görmeleri gerekir.Tahminen günde 80 km yapıyorsunuz.Sanki dizel araç daha tasarruflu gibi görünüyor.Ama yakıttan aldığınız tasarrufu ağır dizel bakımlarına vermekte var.Bagaj konusunda Golf gibi bir araç çok zayıf kalıyor.Hyundai İ30 bile ondan daha çok hacme sahip.Ayrıca Passat her zaman bir saygı uyandırır millette.Mesela golfle gidin bir yere bizim ALİ gelmiş derler.Ama Passatla gidin Ali Ağa gelmiş derler.Tercih size kalmış.Ayrıca TSI motorlara da LPI denen sistemin ekonomik olarak uygulanması da eli kulağındadır...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme