Şimdi Ara

Acil yardım işlemci değişimi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Foxconn P4M800P7MA model anakartım var (775 pin LGA slot)
    üstünde p4 505 2,66 ghz model işlemci var

Yeni çift çekirdek işlemci aldım intel dual core E5300
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=81253&ad=iNTEL-D.CORE-E5300-2.6GHz-2MB-800MHZ-islemciler burdan aldım demin kargoyla geldi
    araştırdım soruşturdum herkes anakartıma uyumlu oldugunu söyledi bende aldım

işlemciyi dikkatli bir şekilde taktım fanını dikkatlice yerleştirdim fakat kasanın düğmesine basınca harddisk ışıgı ve power ışıgı yanıyor fanlar çalışıyor ama ekran gelmiyor

sonra korktum çıkardım eski işlemciyi taktım tekrar çalıştı bilgisayar

işlemci uymaz diye almadan önce bios update bile yaptım en güncel biosu yükledim ama yeni işlemciyi takınca bilgisayar açılmıyor lütfen yardım...

Teşekkürlerimi sunarım

• Normalde çalışması lazım. Belki istediğiniz performansı vermeyebilir ama tekrar takarak çalıştırmayı deneyin...
  • http://www.foxconnsupport.com/cpusupportlist.aspx?type=mb&model=P4M800P7MA-ERS2&cputype=
    bu linkte dual core destekli işlemcileri gösteriyor ancak aldığınız işlemci listede yok.
  • off ya boşunamı aldım şimdi işlemciyi ne yapıcam şimdi ya hiç bir şekilde çalışma şansı yokmu?
  • anakart 775 lga slot işlemci 775 lga ama çalışmıyo ne saçma iş
    azcık performans için dünyanın parasını harcamamız gerekiyor
  • Anakartımdaki psu girişi 24 + 4 pinli
    fakat ben 20 + 4 pinli usb ile çalıştırıyorum 24 pinli slotta 4 pin boşluk kalıyor ama genede çalışıyor sorun bundan kaynaklı olabilirmi???
  • Hayir. sizin anakartiniz dual core destekli olabilir ama 90nm likleri ve 65nm leri gorur ve max 4mb olmasi lazim. taktiginiz islemci hem nm olarak hemde teknoloji olarak daha yeni. dual core yazabilir ama eski dual corelardan olmadigi icin acamayacaktir. anakartinizida degistirmeniz gerekmekte. gecmis olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eski dual core lardan olsa görür anakart p4 chipsetli sanal çift çekirdek uygulamalı bi anakart . ucuz bi anakart bulun o işlemciyi çalıştırıcak.

"Lütfen PM kullanın" (yasak olduğunu bilmiyordum )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acbold -- 16 Haziran 2010; 12:26:23 >
  • birde anakartta hem ddr hem ddr2 ram yuvası var
    2x512 ddr1 takılı acaba ddr2 alıp denesem işlemcinin çalışma şansı olabilirmi ramle alakalımı
    saçmalıyormuyum? :)
  • DDR yerine DDR2... ramlerin degisecek anakart degisecek. herbirsey degisecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BTech

birde anakartta hem ddr hem ddr2 ram yuvası var
    2x512 ddr1 takılı acaba ddr2 alıp denesem işlemcinin çalışma şansı olabilirmi ramle alakalımı
    saçmalıyormuyum? :)

mevcut malzemelerini elden çıkarmanı öneririrm üzerindeki uyumlu donanımları da yeni alacağın anakarta takabilirsin.
  • Yeni işlemcini kullanmak için , dediğim gibi yeni bi anakart almalısın.

örnek ucuz ve işini görecek ürünler olarak ;

anakart
    http://www.sanalmarketim.com/urun/7f5fdf561cdd787fc08d203e1258e006/ASUS-P5KPL-AM-SE-G31-1600MHz-DDR2-Vga-16x-mATX-LGA775

ram
    http://www.sanalmarketim.com/urun/AB542HLV00/HI-LEVEL-1GB-DDR2-800MHz-Sogutuculu

harddisk vs diğer parçalarını kullanabilirsin.tabi ekran kartın umarım 8x değildir.

• Asus P5KPL-AM-SE-G31 çok hoşuma gitti
    ekran kartım uymuyor ramim uymuyor ama onboardında 224mb ekran kartı var
    ddr2 ram alcaz artık

battı balık yan gider :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: BTech

Asus P5KPL-AM-SE-G31 çok hoşuma gitti
    ekran kartım uymuyor ramim uymuyor ama onboardında 224mb ekran kartı var
    ddr2 ram alcaz artık

battı balık yan gider :D

yani :) ekran kartınıda sonra alırsınız :) ekran kartıda 9500 GT alsanız 1-2 sene oyun oynatıyor size bu karttan 10-15 tane aldım.kafeye arkadaşlara vs. kendimdede 4670 var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.