Şimdi Ara

Acil Yardım Laptop kilitleniyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Acer Aspire 5102 model laptop aldım. Ram yetersiz olduğu için 1 Gb Kingston ddr2 533 ram aldım. Başta sonunsuz kullanıyordum fakat son günlerde sistem kilitlenip makine kendini restartlıyor ve bir daha açılmıyor. Kilitlenme anında ekran mavileşiyor üstüne yandan beyaz çizgilerle birlikte iki kere beep sesi duyuluyor ve restart oluyor. Tabi sonra makine açılmıyor. Önceleri bağladığım Usb harddiskle alakalı olduğunu düşünüyordum çünkü onu kullanırken oluyordu hep. Fakat bugün denedim sadece Usb wireless Mouse vardı sistemde yine aynı sorun oldu.siyah ekranda yazanları aynen aktarıyorum lütfen sorunuma bi çare bulursanız sevinirim.

Phoenix TrustedCore(tm) NB
    Copyright 1985-2005 Phoenix Tec. Ltd.
    All Right reserved.

System BIOS Version:V2.73
    CPUO=AMD TURION(tm) 64 Mobile Tec. MK-38

640K System RAM Passed
    1470M Extended RAM Passed
    512 KBL2 Cache

System BIOS shadowed
    Video BIOS shadowed

ATAPI CD-ROM:HL-DT-ST DVDRAM DSA-T10N
    Fixed Disk 0:WDC WD800BEVS-22RST0
    Mouse initialized
    ERROR
    0200: Failure Fixed Disk 0

Memory configuration error:Bank interleave regusted but not enabled

Press[F1] to resume, [F2] to Setup

• başka ram ler varsa denemelisin eski ramlerdemi 533 dü? eski ve yeni beraber kullanıyorsan sadece yeniyi yada sadece eskiyi tak dene yada slot degiştir pek işe yaramaz ama Memory configuration error sanki hata onlarda gibi , tabi daha önce bu sorunu yaşamıyor oldugunu varsayıyoruz menü de yazana bakılırsa mause yüklenirkende hata görünüyor
  • Evet eski ram ler 533 müş. bilgisayarı aldığım bimeksteki yetkili yönlerdirdi zaten beni. Teşekkür ederim tavsiye için bir de dediğiniz gibi deneyeceğim
  • off off. Failure Fixed Disk. ayni laptop ayni hata. ama benimkisi biraz farkli.
    ben de extra ram taktirdim alirken ama ilk 6 ay sorunsuz calisti.
    problem ilk olarak kendini uyku modundan uyaninca mavi ekran vererek gosterdi.
    ardindan baslarken iste bu fixed disk failure.
    ama bende harddiskin ismi dogru yazmiyo. ST90x`````````` seklinde garip karakterler cikio.
    Bikac ctrl+alt+del sonrasi sistem normal aciliyo. HD ismi de olmasi gerektigi gibi. hicbi sorun yok.
    Tabii ki harddiskten suphelendim once.
    Garantisi devam ettigi halde usendim gondermeye.
    gittim yeni harddisk aldim. Taktim. offf off. faiure fixed disk aynen orda duruyo.
    ama tabi yine bikac resetten sonra sistem calisio.
    Sonralari windowsta calisirken de birden bilgisayar kitlenmeye basladi.
    HD isigi yanik sekilde duruyo.
    Genellikle bunun sonu(20-30 sn sonra) mavi ekran ve reset oluyo.
    System log'da atapi, disk, cdrom hatalari. hep ayni degil ama. bazen disk bazen cdrom falan. genelde 'aygit uzerinde denetleyici hatasi belirlendi' gibi bi ibare.
    Sonralari bu HD kitlenmesinin genelde laptopi hareket ettirdigimde(masadan kucaga) meydana geldigini ve bi sure sabit durdugunda gectigini kesfettim.
    Ayrica vistanin bu HD kitlenmesine daha toleransli ve daha uzun sure bekleyip daha az mavi ekrana sebep oldugunu kesfedip xp'den vistaya gectim.
    Sorunun kaynagini bulma adina denemedigim sey kalmadi.
    Actim bilgisayari. tek tek butun elemanlari(ram1,ram2,cd-rom,wireless,fan,batarya) devre disi birakip sistemi denedim. nafile.
    Bi gun butun laptopi, ekran dahil soktum. ana-karti cirilciplak biraktim. aldim elime. baktim aval aval. sonra tekrar taktim herseyi yerine. actim sistemi. fixed disk failure. yine belli sure sonra kendine gelis.

simdi biri bana laptopu hareket ettirince ortaya cikan, HD kitlenmesine sebep olan ve belli bi sure sonra kendiliginden gecen bi sorunun kaynagi ne olabilir, soyleyebilir mi?

biraz arastirma yapinca bios'tan da suphe etmeye basladim. laptopun icinde sallanabilir ozellikteki bi parça da bios pili. ve de bios un bir kac kere kendi kendine reset attigini(tarih dahil) veya varsayilan ayarlara dondugunu(tarih haric) biliyorum. (en son surumune yukseltmeden once ve sonra.)

servise gondermiyorum cunku tamamen bozulmasini bekliyorum. bazen hareket ettirmek yetmiyo, biraz hirpalamak gerekio sorunun basgostermesi icin. sirf bu yuzden servise de goderemiyorum. adam acicak bakicak sorun yok. geri gondercek. veya acicak sorunu gorucek HD yi degistiricek. yenden acicak bakicak duzelmis. geri gonderecek.

su anda kendisi kucagimda bu yaziyi yazmama izin verio. birazdan masaya koyucam bekleticek beni 30sn. sonra belki devam edicez, belki bi reset daha.

• Arkadaşlar merhaba
    Ben Toshiba Satellite A200 kullanıyorum bugün bi sorun farkettim. Şarja taktığımda hoparlorlerden sürekli şekilde tiz sesi geliyor. Bunun nedeni nedir? Acil cevaplarınızı bekliyorum. Herkese kolay gelsin. Paylaşım için çok teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogastis

Arkadaşlar Acer Aspire 5102 model laptop aldım. Ram yetersiz olduğu için 1 Gb Kingston ddr2 533 ram aldım. Başta sonunsuz kullanıyordum fakat son günlerde sistem kilitlenip makine kendini restartlıyor ve bir daha açılmıyor. Kilitlenme anında ekran mavileşiyor üstüne yandan beyaz çizgilerle birlikte iki kere beep sesi duyuluyor ve restart oluyor. Tabi sonra makine açılmıyor. Önceleri bağladığım Usb harddiskle alakalı olduğunu düşünüyordum çünkü onu kullanırken oluyordu hep. Fakat bugün denedim sadece Usb wireless Mouse vardı sistemde yine aynı sorun oldu.siyah ekranda yazanları aynen aktarıyorum lütfen sorunuma bi çare bulursanız sevinirim.

Phoenix TrustedCore(tm) NB
    Copyright 1985-2005 Phoenix Tec. Ltd.
    All Right reserved.

System BIOS Version:V2.73
    CPUO=AMD TURION(tm) 64 Mobile Tec. MK-38

640K System RAM Passed
    1470M Extended RAM Passed
    512 KBL2 Cache

System BIOS shadowed
    Video BIOS shadowed

ATAPI CD-ROM:HL-DT-ST DVDRAM DSA-T10N
    Fixed Disk 0:WDC WD800BEVS-22RST0
    Mouse initialized
    ERROR
    0200: Failure Fixed Disk 0

Memory configuration error:Bank interleave regusted but not enabled

Press[F1] to resume, [F2] to Setup

bu sorunu çözen varmı arkadaşlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.