ARKADAŞLAR BEN NİKON MARKA BİR MAKİNE ALMAK İSTİYORUM AMA KARARSIZIM HANGİSİNİ ALMALIYIM SİZCE NİKON COOLPİX S6 YI DÜŞÜNÜYRUM AMA KALİTESİ HAKKINDA PEK PROFÖSYONEL OLMADIĞIM İÇİN YORUM YAPAMIYORUM İŞTE ÖZELLİKLERİ: Kamera Tipi : Dijital Kamera
Etkin Piksel (Megapiksel) : 6.0
Görüntü Algılayıcı : 1/2.5-in tip (6.18 milyon toplam piksel)
Görüntü Boyutu(piksel) : Yüksek (2816 x 2112), Normal (2816 x 2112), Normal (2048 x 1536), PC Ekranı (1024 x 768), TV Ekranı (640 x 480)
Lens : 3x Zoom-Nikkor ED f = 5.8-17.4mm (35mm [135] format eşdeğeri yaklaşık 35-105mm); f/3.0-5.4; 10 grup içinde 12 element
Dijital Zoom : 4x'e kadar
Otofokus : Kontrast algılayıcı TTL AF, ile AF-yardımcı aydınlatma
Depolama Sistemi : Sıkıştırılmış (JPEG-uyumlu), QuickTime Film, Ses dosyası: WAV
File System* : Kamera Dosyalama Sistemi(DCF) için Tasarım Kuralı, Exif 2.2 dosya, Dijital Baskı Talimat Formatı (DPOF)
Çekim Modu : Otomatik,Sahne yardımcısı ile 4 mod (Portre, Manzara, Spor, Gece Portre), Ses Kayıt, Tek-Dokunuş Portre Modu, BSS (En İyi Resim Seçici), Poz BSS, Renk Seçenekleri, Bulanıklık Uyarıcı, Tarih Girişi, Zaman ayarı
Otomatik Program Modu : Party/Içmekan, Plaj/Kar, Günbatımı, Sis/Tan, Gece Manzara, Yakın Çekim, Müze, Havai Fişek Gösterisi, Kopy, Ters Işık, Panorama Yardımcısı
Çekim Modu : 1) Tek, 2) Sürekli (yaklaşık 2.2fps), 3) Çoklu Çekim 16 (yaklaşık 2fps, sadece 6M görüntü boyutu için elde edilebilir), 4) Zaman ayarlı çekim
Video Kayıt : Evet (sesli)
Pozlama Ölçüm Sistemi : 256-segment matriks ölçüm
Pozlama Kontrolü : Obtüratör tarafından ve ND filtre (-2 - + 2 EV içinde 1/3 EV adımlı)
Pozlama Ölçüm Aralığı : W: EV 2.2 - 15.1, T: EV 3.9 - 16.8
Maks. Perde Hızı : 1/500
Min. Perde Hızı : 2
Perde : Mekanik ve şarj çiftli elektronik obtüratör Hız: 2-1/500
Kablosuz Aktarım : IEEE 802.11b/g, Kablosuz bağlantı aralığı 20m'e kadar (çevreye bağlı olarak)
Pictmotion : Film görüntüleme için 5 stil seçilebilir veya 30 sabit görüntüye kadar, yarı-kurulu 5 müzik dosyası, maksimum 3 müzik dosyası yüklenebilir* (*Sadece Windows için PictureProject bağlantılı)
Desteklenen Diller : Almanca/İngilizce/ispanyolca/Fransızca/Italyanca/Hollandaca/Rusça/İsveççe/Japanca/Basit Çince/Gelenksel Çince/Korece/Thai/Portekizce/Polonyaca/Endonezyaca/Fince/Danimarkaca/Norveçce/Çekce menüden seçimli
Güç Gereksinimi : Şarjedilebilir Li-ion Pil EN-EL8 (dahili), AC Adaptör EH-64 (dahili)
Pil Ömrü : 1 adet EN-EL8 Li-ion şarj edilebilir pil ile yaklaşık 200 çekim
Boyutları : 100.5 x 60 x 21mm
Ağırlık (Pil olmadan) : 140g
Dahili Aksesuarlar : Şarj edilebilir Li-ion pil EN-EL8, AC Adaptör EH-64, COOL-STATION MV-15, USB Kablo UC-E10, A/V Kablo EG-E5000, Askı, Dok soket PV-11, PictureProject CD-ROM
Depolama Sistemi : Sıkıştırılmış (JPEG-uyumlu), QuickTime Film, Ses Dosyası: WAV
File System* : Kamera Dosyalama Sistemi için Tasarım Kuralı (DCF), Exif 2.2 dosya, Difital Baskı Talimat Formatı (DPOF)
Çekim Modu : Otomatik, Programlanmış otomatik [P] Diyafram Öncelikli Otomatik [A], 9 İleri Sahne Modları (Portre [Yüz AF], Portre, Gece Portre, Manzara, Gece Manzara, Gün Batımı, Sis/Tan, Havai Fişek Gösterisi, Yakın Çekim), BSS (En İyi Resim Seçici), Tarih Gösterme, Zaman AyarıDawn, Fireworks Show, Close Up), BSS (Best Shot Selector), Date Imprint, Self-timer
Otomatik Program Modu : Party/İç mekan, Panorama Asistanı, Plaj/Kar, Ters Işık, Müze, Kopya, Spor
Çekim Modu : 1) Tek, 2) Sürekli (yaklaşık 1.8fps), 3) Çoklu Çekim 16 (yaklaşık 1.7fps, sadece 8M görüntü boyutunda elde edilebilir), 4)Ultra HS (yaklaşık 30fps de 100 çekime kadar), 5)5 çekim ara belleği (yaklaşık 1.8fps), 6)Zaman aralıklı çekim
Video Kayıt : Evet(Sesli)
Pozlama Ölçüm Sistemi : 256-segment matriks ölçüm / Merkez ağırlıklı / Spot / AF-Spot
Pozlama Kontrolü : Programlı otomatik pozlama, Enstantene Öncelikli
Bence P4 ü al Perdeleme hızı, megapiksel değeri felan daha iyi. Ayrıca şık bişey istiyorum demişsin ama ben ilkini beğenmedim.
YARDIMIN İÇİN SAOL ŞIK DERKEN S6 DAHA İNCE VE KÜÇÜK Bİ TASARIMA SAHİP ONDAN DEDİM ANCAK TABİİ ÖZELLİK OLARAK DAHA İİİ Sİ P4 İSE DÜŞÜNMEDEN ONU ALIRIM PEKİ BU MAKİNE YARI PROFÖSYONEL Mİ YOKSA AMATÖR BİŞİY Mİ? ACABA NİKON DA SERİLERE VERİLEN S,P.L GİBİ HARFLER NEYE GÖRE VERİŞLİYO EN KALİTELİ SERİSİ HANGİSİ?
illa nikon olsun demiyorsan olympus sp-350 yi tavsiye ederim
8.0 milyon piksel Bright 3x zoom lens (38-114mm 35mm dengi), 1:2.8-4.9. 15x dijital zoom ile toplam zoom Geniş 6.4cm/2.5” LCD monitör Auto, Programme, Aperture Priority, Shutter priority ve manual pozlama, 24 senaryo modu Odaklama opsiyonları : 143 noktadan odaklama, iESP ve manuel odaklama Super Makro modu 2cm Histogram modu JPEG ve RAW formatı desteklenmektedir Uzun pil süresi (510 poz)* TruePic TURBO imaj işlemcisi Sesli video kaydı (VGA 30fps), sadece bellek ile sınırlı 25MB dahili bellek + xD-Picture Card yuvası USB Hi-Speed AutoConnect PictBridge uyumlu WCON-07F, TCON-17F ve su altı kasası PT-030 gibi opsiyonel aksesuarlar TTL harici flaş kızağı
valla özellik olarak nikondan ii gibi ancak lens konusunda da ii mi diye düşünüyorum nikonu tercih etmemin sebebi son 3 yılda nikkor lens lerinin aldığı ödüller ve görüntü kalitesi gerçi olimpus da güsel diyolar valla şimdi tam kararsız kaldım işte
Olympus sp350 tamemen manuel olarakta kullanılabilen bi makine.. bence önemli bi konu... ve ele cok iyi oturuyo ... rahat