arkadaşlar dün gece eski bi tv kartı mı yeni aldığım bilgisayara taktım. philips marka.. driverlerini buldum yükledim. herşey normaldi. more tv den açtım. görüntü var ama ses yok. daha sonra tv kartını ses kartına bağlamaka istedim ama ses alamadım. burda bi yanlışlık varmı ?? şimdide ses kartımı görüyor. ama sesi speakere veremiyor. ses kartını driveri, diğer ne ses kartı ile alakalı ne varsa sildim tekrar yükledim.. ama hala aynı. Normalde müzik dinliyorken şuan hiç ses alamıyorum.. ses kartım Asus p5ld-wm anakartın üzerinde Realtek 6 çıkışlı..
ne yapmam gerekiyor arkadaşlar ? teşekkürler
Eğer TV kartının kablosunu ses kartına taktıktan sonra ses gitmişse ve kabloyu çıkartıncada ses gelmiyorsa ses kartının girişleri yanmış olabilir O/B ses kartlarında çok yaşanan bir problemdir hatta arkadaşım TV kartı yüzünden iki kere yaktı O/B ses kartını , sürücülerde çakışıyor olabilir.
walla aynen öle bende yanmasından korkuyorum ama hoperloru takınca girişlere otomotik algılıyor şu giriş açılsınmı die bi msg geliyor.. yanmış olsa giriş yapıldığını algılarmı??
Evet yanmış olsada giriş yapıldığını algılar. Bizzat ben cebelleşmiştim zamanında arkadaşımın ses kartıyla , saatlerce uğraşmamıza rağmen bir sonuç elde edememiştik , sana tavsiyem hoparlörleri tak ve equalizer dan tüm sekmeleri en üst seviyeye çıkart , kulağını hoparlöre dayayarak birkaç MP3 aç sesin kısık bir seslede olsa gelip gelmediğini kontrol et aynı yöntemi TV kartındada dene fakat TV kartı equalizer'ınıda tamamen en üst seviyeye getir , benim yaptığım testlerde çok derinden ses geliyordu fakat sessiz ortamda dene çünkü ses çok kısık geliyor , eğer kısıkta olsa ses geliyorsa kesin olarak yanmıştır ses kartı fakat sesin gelmemesi kartın yanmadığını göstermez
ses geliyor ama hışıltı gibi. Peki Garantiden değişebilirmiyimki ?
Aslında Garanti firmaya göre değişiyor , mesela ; Epox'un ithalatcısı Mascom ve problem çıkartmazlar birebir değiştirirler , Asus'un iki ithalatcısı vardı yanılmıyorsan biri Boğaziçi diğeri Çizgi , Çizgi müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğu için problem çıkartacaklarını sanmıyorum fakat Boğaziçi garantisi altındaysa senin ürünün riskli.
Aslında buradan çıkartacağımız paye , kesinlikle bir ürün alırken aldığınız markaya , firmaya ve hangi firma garantisi altında bunlara dikkat edin.
ya peki ben tv cardtını söktüm, driverleride sildim ama çakışma olabilirmi hala. yani illa yanmışmıdır kart
görüntü var ses yok ise tv kartının ses çıkışını ses cartına bağlaman lazım bildiğim kadarıyla
quote:
Orjinalden alıntı: xeriBi
ya peki ben tv cardtını söktüm, driverleride sildim ama çakışma olabilirmi hala. yani illa yanmışmıdır kart
Emin olmak için malesef format çekmen gerekiyor , eğer format çektikten sonrada aynı problemi veriyorsa yanmış demektir fakat format çekerken kesinilkle TV kartını çıkart
benim bilgidiğim kadarıyla tv kartından çıkan ses girişini bir kablo ile ses kartına bağlayacaksın ve ses, görüntü gelck
formatlıyorum.. birazdan anlarız. teşekkürler
format bi işe yaramadı.. neyse geçmiş olsun bana..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme